21 Ağustos 2019 Çarşamba

Matematikten Hiç Korkulur mu ?

   Hepimiz çocukken farklı dersler gördük. Bu dersleri görürken bazen kendi kendimize, ne  işimize yarayacak bunlar diye çok sormuşuzdur. Zaman ilerleyince bu derslerin bize ne kadar çok faydası olduğunu yaşayarak görünce, iyi ki zamanında öğrenmişiz diyoruz. Çünkü hayat bu derslerin toplamından oluşmaktadır

   Bu derslerin içinde öyle bir ders var ki, nerdeyse hayatımızın yarısı onunla geçiyor. Bir işyerinde çalışırken ay sonu alacağımız para bu derse bağlı, bakkaldan bir şeyler alınca ödeyeceğimiz para bu derse bağlı, okulda sınavlar olunca ortalamamız kaç olacak bu derse bağlı, bir ev alırken ödenecek para bu derse bağlı, beğendiğimiz bir araba alırken vereceğimiz para bu derse bağlı, bir inşaat yaparken ne kadar beton ve demir gideceğini hesaplamak bu derse bağlı, bir yerden bir yere giderken kaç kilometre yol gideceğimizi hesaplamak bu derse bağlı, hastaneye gittiğimizde doktorların verdiği reçetedeki ilaçların nasıl yenileceği bu derse bağlı, bir pilotun uçarken yükseleceği hızı hesaplamak buna bağlı...vs... Sizde hayatımıza bakınca bu dersin hangisi olduğunu kolayca anlamışınızdır. Evet bildiniz, Matematik

   Kimilerinin öğrenci iken çok sevdiği, kimilerinin zor diye fazla sevmediği derstir Matematik. Öğrenciler okul bitince matematikten kurtulacaklarını zannederler. Halbuki matematik doğumdan ölümümüze kadar hep bizimle birlikte olacaktır.

   Doğarken sarılan kundağın kaç metre olacağı, büyürken giyeceğimiz elbiselerin boyunun ne kadar olacağı, öldüğümüzde defin için kaç metre kefenlik kumaş lazım olacağı hep Matematiksel hesaplarla olur.

   Peki bazılarımızın korktuğu Matematik gerçekten çok mu zor ? Bir kaç örnek yapalım

1+1 = 2
2*2  = 4
4/4  = 1
1-1  = 0

   Örneklere bakınca hiçte zor gelmiyor. Bu işlemler matematiğin temelini oluşturmaktadır. O zaman sorulması gereken soru şu olmalı. Temeli bu kadar basit olan matematiği biz niçin sevmiyoruz veya zorlanıyoruz ?

   Bize göre bunun en iyi cevabı şu olmalı. ''Eğer temel matematiği iyi öğrenirsek, sonra üstüne gelen diğer konuları da iyi öğreniriz''. Yani matematik bir inşaat yapmaya benzer. Temel ne kadar sağlam olursa, üstüne gelen katlarda o kadar sağlam olur. Her katta yapılan işlemler bitince binada bitmiş olur ve bizde Matematiği çok iyice öğrenmiş oluruz.

   Şunu unutmayalım matematik gerçekten çok kolaydır, yeter ki temeli iyi öğrenelim, sonra her aşamayı iyi analiz ederek öğrenelim. Sonuçta baktığımızda hepimiz birer matematik dehası olmuş oluruz.

   Kısaca Hayat 1 ile başlar 0 ile biter, ileride herkesin birer Matematik dehası olması dileklerimizle...

Zor Değil
Matematik Kolay




   Kaynaklar ve etiketler; Matematik dehası, Kolay matematik, Zor matematik 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Yakında olabilecek sorun, Karavanlar