13 Şubat 2019 Çarşamba

Masalistan'da Tehlike

   Bir varmış iki yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, develer tellal iken, pireler berber iken, ben ninemin beşiğinde tıngır mıngır sallar iken Entri adında 6.sınıfa giden bir çocuk varmış. Entri'ninde herkes gibi olağanüstü özellikleri varmış. Entri'nin özel güçleri ise altını bükebilme, dikkatini vererek eşyaları uçurabilme ve elini bıçak gibi kullanabilmeymiş.

   Entri bir gün yatağında mışıl mışıl uyurken bir siren sesiyle uyanmış. Camdan bakmış, bir de ne görsün. Kırmızı gözlü, ağzında büyük bir kapı olan bir ördek gümüş. Bu ördek ağzındaki büyük kapıyla tüm evleri yiyormuş. Tüm şehirde sirenler ötüyor, herkes telaşlanıyormuş. Ördek çok yıkım yapmadan şehir koruyucuları gelmiş. Ellerindeki zehirli tüftüflerle ördeğe ateş etmişler ve ördek yere serilmiş ve alarm sesleri sona ermiş. Tam içinden derin bir oh çekecekmiş ki birden elektrikler kesilmiş. Sabah olduğu için etraf karanlık değil di, o yüzden etrafını görebiliyormuş. Entri tam olarak uykusunu alamadığı için tekrar yatağına girmiş. Entri saat 11'e doğru annesinin seslenmesiyle uyanmış. Şehri bu seferde milyonlarca sivri dişli baykuş,binlerce araç fırlatan penguen ve onlarca ev yutan filler basmıştı. Bu sefer şehir koruyucuların tüftüfleri onları durduramamış ve başka silahlara geçmişler. Baykuşları sulu elektrik püskürterek, penguenleri zehirli sabun spreyleri ve filleri de örümcek ağı bombasıyla ortadan kaldırmışlar. O gece kimse rahat uyuyamamış.

   Saldırı olduktan sonra Masalistan yavaş yavaş eski haline dönmeye başlamış. Yeni ve daha sağlam binalar yapılmış. Bozuk yollar düzeltilmiş. Evleri yıkılan veya arabası kırılanlara yardımlar yapılmış, ve Masalistan eski düzenine kavuşmuş. Doğal kaynakları tekrar çoğalmış, Masalistan'da huzur ve barış olmuş. Fakat Masalistan'ın düşmanı olan Kabusistan'da su gibi kaynaklar azalıyor, iç karışıklıklar artıyor, ülke yavaş yavaş yıkılıyormuş. Kabusistan'ın çok sıkıntısı olsa da güçlü hücumcular ve ülke koruyucuları varmış.

   Bir gün Kabusistan Kralı Felaket, ülkesini kurtarmak için Masalistan'a bir saldırı açıp topraklarını artırmak ve ekonomisini geliştirmek istemiş. Hemen tüm hücumcu birliklerini kabuslar sarayına çağırmış. Tüm hücumcularına, en iyi savaş aletleri bulup, günün geç saatlerinde Masalistan'a saldırmaları emrini vermiş. Kralın dediklerini kabul eden hücumculardan bazıları sinsi bir plan düşünmüş. Bu plan Masalistan'da koruyucu olarak çalışıp, saldırı olacağı gün tüm koruyucuları etkisiz hâle getirip, hiç asker sarf etmeden ülkenin içine girebilmekmiş. Saldırı olacağından haberi olmayan Masalistan, huzur içinde yaşıyormuş.

   Masalistan'da nüfus artıyor, evler yapılıyor, suikastçılar azalıyor, ticaret artıyor ve yeni masallar yazılıyormuş. Ülkedeki suikastlerden tamamen kurtulmak için boş boş bekleyen, hiç bir şey yapmayan koruyucuların yarısı hücumculara alınmış.Masalistan zengin olduğu için hücumculara verdiği kişi kadar, paralı koruyucu almış ve koruyucular eskisi gibi olmuş. Ama bu paralı koruyucular Kabusistan'ın casusuymuş. Masalistan'a suikastleri artırınca, koruyucular hücumculara alınacak diye diye düşünmüşler. Ondan sonra ise Kabusistan hücumcuları kendini koruyucu gibi paralı yapmışlar. Saldırı gecesi ise tüm koruyucuları etkisiz hale getirip girişi kolaylaştıracaklarmış. Masalistan padişahı Efsane ise paralı askerlerinden çok mutluymuş ama gerçekten kim olduklarının farkında değilmiş.

   Saldırı planından bir ay geçmiş. Masalistan'da suikastler durmuş. Her yer güvenli bir hal almış. Haberler bu sakinliğin içinde haber bulamamışlar. Herkes saldırılar bitti zannederken en büyük saldırı, o sakin gün başlayacakmış. Entri ise büyümüş ve bir koruyucu olmuş. İzinli olduğu için akşam yemeğini yedikten sonra yatağına uzanıp kitap okumuş. Saat yavaş yavaş 12'ye doğru gelmeye başlamış. Entri kitabını bırakmış ve uykuya dalmış. Saat 12:30'da Kabusistan'ın hücumcuları uçan kargalara binip hızlıca yol almışlar. Ellerinde kabus bombaları ve kötülük mızrakları varmış.

   Saat 1'de Entri'nin telefonu çalmış. Entri biraz zorda olsa kalkıp telefonu açmış. Arayan koruyucular başkanıymış. Ülkenin saldırıya uğrayacağını söylemiş ve acilen gelmesini istemiş. Entri hemen çatıdaki kartalına binip gelmiş. Geldiğinde casuslar tarafından yaralanan ve öldürülen arkadaşlarını görmüş. Hemen eline bir zehirli tüftüf alıp dolaptaki bir demiri büküp sopa yapmış. Entri koşarak ilerlemeye devam etmiş. Önüne bir casus çıkmış ve tüftüfle kafasını zehirlemiş. Tüm casusların çıkışa doğru gittiğini görmüş. Bir kaç tüftüf atışıyla 3 casusu yere sermiş. Önüne çıkan demiri hemen bükerek geçmiş ve hız kazanmış.

   Entri çok yorulmuştu ve yerinden kalkacakken on tane casus Entri'yi çember içine almıştı. Entri'nin özel güçlerinden biri olan eşyaları havaya uçurma gücünü kullanarak bir kupayı casusun kafasında kırdı. Kimse ne olduğunu anlayamadan 5 casusun üzerine hızlı bir şekilde dolap düştü ve altında kaldılar. Entri arkadaşını kurtarmaya çalışan bir casusun kafasına sopayı geçirdi ve öldü. Diğer 3 casus ise Entri'yi yakalayıp, onu kalın bir halatla bağladılar. Entri casuslara esir düştüğü zaman Kabusistan'ın hücumcuları kargalarıyla şehri bombalıyordu. Kabus bombaları her yeri sis yapmıştı. İçlerinden kabuslarda görünen yaratıklar, sisli yerde ki insanları yiyordu. Kargadan atlayıp, evlere girerek kötülük mızraklarıyla, insanları taşa çeviriyordular. Masalistan'daki masallar yavaş yavaş azalıyordu.

   Masalistan eski güzelliğini kaybediyor, her yer kabus oluyor du. Entri ise bayılmış, halatlarla bağlıydı. Entri bayıldıktan yarım saat sonra uyanmıştı. Nasıl kurtulacağını düşünürken aklına elini bıçak olarak kullanabilme özelliği geldi. Hemen sol elini kullanarak halatı kesti. Etrafında tam olarak göremediği 2-3 tane adam vardı. Bunlar casus değil, Kabusistan hücumcularıydı. Ülke saldırıya uğramıştı. Etrafı sislerle çevriliydi. Bir eşyayı uçurarak hücumcuya atmayı düşündü fakat atılacak bir şey kalmamıştı. Entri bir kaç dakika sonra gözüne kestirdiği zayıf bir hücumcuyu havada uçurup, başka bir hücumcunun kafasına atmayı düşündü. Zayıf hücumcuyu zorda olsa kaldırmış ve diğer hücumcuya atmıştı.

   Yandaki kartala binmiş, kötülük sopası ve kabus bombasını alıp uçmaya başlamış. Karga, Entri'yi dinlemediği için onu bir yere atmış, Entri yumuşak bir zemine düştüğü için yaralanmadan kurtulmuştu. Düştüğü yer bir laboratuvarmış. Orada da kabusistan hücumcuları varmış. Çatıda bir delik bulmuş ve oradan girmiş. Girdiği odada bir profesör esir olarak duruyormuş. Entri profesörün yanına gitmiş. Büktüğü bir demir sopayı profesörün yanındaki Kabusistan hücumcusuna vurmuş.

   Profesöre elindeki bombanın içini açıp, içine bolca masal koyup, tüm Masalistan'a atmayı önermiş. Profesör içindeki kabusları çıkarırken Entri ise gizlice oradan kaçıp masal aramaya gitmiş. Entri kartalını bulduğu için, 2 saatte 60 tane masal toplamış. Profesör masalları ikiye bölerek 120 tane bomba yapmış, Entri'ye ise tüm Masalistan'ı tekrar masalla doldurmak kalmış. Entri profesörle birlikte kartalına binerken Kabusistan hücumcuları kartalı fark etmişler. Profesör Entri'den bir bomba alıp atlamış ve patlatmış. Profesör kendini feda etmiş, Masalistan'ın kaderi artık Entri'ye kalmıştı.

   Entri kartalını son sürat kullanarak Masalistan'a masal bombası yağdırmaya başlamış. Sisli yerlerden geçmiş, büyük gökdelenlere çarpmaktan son anda kurtulmuştu. Bombaları attığı yerlerden beyaz ışıklar yükseliyor, Kabusistan'dan gelenler toz oluyormuş. 80-60-50-40 kalan bomba sayısı derken, Masalistan'ın % 70'i kurtulmuş, masallarla dolmuştu. 5 bomba kaldığında Masalistan tamamen kurtulmuş, son 5 bomba ise Kabusistan hücumcularının bol olduğu yer olan Girişbaşı'na atılmış. Tüm Masalistan Entri sayesinde böylece kurtulmuş.

   Gökten 2 masal bombası ile 1 elma düşmüş. Masal bombası Masalistan ve Kabusistan'lılara, elma ise Entri'nin başına düşmüş...


Masalistan
Masalistan Sanat

Masal
Masal Sanat

E.B.K
Yaş: 12    Yazı: 2

Masalistan
Masalistan Kabus

Masalistan
Masalistan Kabusistan



  Çocuklar için hazırlanan yazıyı okuduğunuz için teşekkür eder, hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...




  Kaynaklar ve etiketler; Orjinal yazı, MASALİSTAN, KABUSİSTAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Yakında olabilecek sorun, Karavanlar