8 Mayıs 2021 Cumartesi

Mecsid-i Aksa Seni Niçin Bekliyor ?

   Yeni bir yazımızla herkese merhaba. Bildiğiniz gibi sitemizin kurulma amaçlarından biri gördüğümüz doğruları analiz yaparak yazmaktır. Çünkü internette bazen o kadar bilinçli yanlış yazılar yazılıyor ki, şaşırmıyoruz. Nedeni ise bize yanlışları doğruymuş gibi gösteren, karşımızda devasa bir küresel güç var. Eğer bizler doğruları araştırmazsak, onların bize gösterdiği yanlışları, bizler doğru zannederiz. Sonuçta nemi olur, onu düşünmek bile istemiyoruz !

   Bugünkü yazımızda Dünyadaki Müslümanların kırmızı çizgisi (çizgimiz) olan, Mescid-i Aksa ile ilgili, bilinen yanlışı özelikle yazacağız. Bu çok önemli bir konudur ve internette arama yaptığınız da % 80 yanlış bilgiler ve resimler göreceksiniz. O yüzden önce bunu yazalım, sonra dinler ile alakalı orantısal verileri yazıp, en sonunda ise dünyadaki tüm Müslümanlar' a sorular yazarak, bugünkü konumuzu bitireceğiz İnşaAllah.

Mescid-i Aksa Saldırı
Mescid-i Aksa Saldırı

   Mescid-i Aksa (Beyt-ül Makdis) ile ilgili detaylı yazımızı önceden yazmıştık, daha detaylı bilgilere bu linkten yazımızı tekrar okuyarak ulaşabilirsiniz. Bizim şu an değinmek istediğimiz konu, Mescid-i Aksa'nın internette bilgi ve resimlerle yanlış tarif edilmesidir.

   İnternete girip Mescid-i Aksa yazın karşınıza Kubbetü's Sahra'nın resimleri gelir çoğunlukla. Daha sonra ise Kıble Mescidi'nin (Aksa Camii) resimleri gelir. Tam anlamıyla Mescid-i Aksa'nın resmini göreceğiniz siteler çok çok azdır. Bu çok GARİP değil mi ? Herkesin elinde akıllı telefonlar var, hatta bazılarının parasal değeri çok çok büyük rakamlar. Ama ne hikmetse bu akıllı telefonlar bize, Mescid-i Aksa'nın resmini tam göstermiyor, hedef şaşırtarak başka resimler gösteriliyor (göstertiyorlar). Bir deneyin, telefonunuz da görün bakın, nelerle karşılaşacaksınız.

   Bu durum başta biz Müslümanların sorunudur. Çünkü kutsallarımızı en iyi şekilde bizlerin bilmesi gerekir. Çünkü kolay para kazanma siteleri, oyun siteleri, bahis siteleri gibi karmaşık siteleri a'dan z'ye biliriz. Ama asıl bilmemiz gereken islam-i bilgileri tam anlamıyla bilmeyiz. Şunu unutmayalım, Mescid-i Aksa Müslümanların kırmızı çizgisidir, bu konuda taviz asla veremeyiz. Buna ne kadar sahip çıkarsak, öldüğümüz zaman yanımız da hayırlı AMELLER götürebiliriz. Sonuçta öldüğümüz de öbür tarafa sadece amellerimiz gidecek, maddi hiç bir şeyi götürmeyeceğiz, burada bırakacağız.

Mescid-i Aksa
Mescid-i Aksa

   Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse, varsayalım kolaydan para kazanılan sitelerden ömür boyu uğraşarak 100 daire parası kazandınız, hiç bir amelde yapmadınız öbür dünya için. Gecenizi, gündüzünüzü hep bu sitelere harcadınız. Gün gelip, öldüğünüz de ne olacak, hiç düşündünüz mü ?

   Yıllardır kazandığınız 100 daire yani yaklaşık 13.000 m2 daireler, sizi dünyada bırakacak ve sonuçta gideceğimiz yer SADECE ve SADECE yaklaşık 2 m2 bir toprak parçası olacak. Orada Münker ve Nekir melekleri bize sorular soracak, ne yapacaksınız o zaman ? Meleklere benim dünyada 13.000 m2 dairelerim mi var diyeceksiniz, bir ömür boyu onları kazanmak için neler yaptığınızı mı anlatacaksınız? Bu yüzden şu Hadis-i Şerif'i hiç aklımızdan çıkarmayalım. ''Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi âhiret için çalışın''

   Bu konuyu şimdilik burada bırakalım, insanları en iyi kendileri analiz edip, sorgular. Biz konumuza devam edelim. Şimdi dünyadaki dinlerin orantısal dağılımına bakalım, sonra tüm dünyadaki Müslümanlara sorularımızı yazacağız.

   Dünyadaki Dinlerin Orantısal Dağılımı Yaklaşık Şöyledir

% 31,6  Hristiyan

% 23,3  İslâm

% 16,1  Ateizm (Dini olmayanlar, bir akım peşinden gidenler) 

% 15,1  Hinduizm

%   6,9  Budizm

%   6,8  Geleneksel Dinlere İnananlar, Zerdüşt, Şintoizim, Jainizm, Sihizm, Taoizm, Tenrikyo

%   0,2  Yahudilik

   Yahudilerin tatil günü cumartesi olup, ibadet yerleri Sinagog'lardır. Yahudilerde farklı zamanlarda farklı mezhepler vardır. Son yaşayan mezhep isimleri 4 tanedir; Muhafazakar Yahudiler, Ortadoks Yahudiler, Reformist Yahudiler ve Yeniden Yapılanmacılar'dır. Bütün peygamberlerin en büyüğü olarak Hz. Musa'yı görmektedirler, kitap olarak ta Tora'ya inanırlar. (Arapça'dan Türkçe'ye geçmiş olan Tevrat'ın karşılığıdır). Din adamlarına Haham denilir. Yahudilik, Yakub aleyhisselamın soyundan gelenler için söylenir. Bu ifade ile genellikle bir ırk ifade kastedilmektedir. 

   Musevilik ise, Musa aleyhisselama iman edenler anlamında kullanılır. Yani kısaca demek gerekirse musevilerin hepsi yahudidir, ama yahudilerin hepsi Musevi değildir diye söylenebilir.

   Hristiyanlar'ın tatil günü pazar olup, ibadet yerleri Kilise'lerdir. Hristiyanlıkta 3 mezhep vardır. Bunlar Katoliklik, Ortodoksluk ve Protestanlıktır. Hristiyanlar Peygamber olarak Hz. İsa'yı görüp, kitap olarak ta İncil'e inanırlar. Din adamlarına Papaz denilir.

   Dünyanın nüfusu yaklaşık 7.8 milyar olup bununda yaklaşık 1.8 milyarı Müslümandır. İslam dini dünyadaki dinler arasında 2.sırada gelmektedir. Şimdi bu oranları iyi incelersek, aklımıza onlarca soru gelmektedir. Biz bazı sorularımızı tüm dünyadaki Müslümanlara yazalım, sonrası herkesin ahiret için çalışması olacaktır.

SORULARIMIZ;

1) Müslümanların 3 mübarek mescidi hangileridir ?

2) Mescid-i Aksa için ne kadar dua ediyoruz ?

3) Mescid-i Aksa şu an nerededir ?

4) Dünya Müslümanları Mescid-i Aksa için niçin birlik olamıyor. Oranlara bakınca 1.8 milyar Müslüman var, yaklaşık 15 milyonda Yahudiler var. Arada bu kadar fark olmasına rağmen, İsrail askerleri botları ile, Mescid-i Aksa' da bulunan, Kıble Mescidi'ne (Aksa Camii) girerek nasıl ses bombaları ile saldırabiliyor ? 

5) Dünyadaki Müslümanlar tam anlamıyla ne zaman uyanıp, büyük bir birlik olacak ?

6) Ayasofya'da namaza duran bir Müslüman ayrıca Mescid-i Aksa'ya da yüzünü dönmüş oluyor, bunu biliyor muydunuz ?

7) Şu Hadis-i Şerifi ne kadar biliyor ve uyguluyoruz ? '' İçinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle, buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbiyle buğz etsin. Bu ise imanın asgari gereğidir'' Kimin hangisine gücü yetiyorsa onu yapsın, gerisi Allah'a tevekkül ve Müslüman devletlerin birlikteliği ile oluşacak büyük gücün, aktif hale getirilmesidir.

8) Dünya'nın sesi Mescid-i Aksa'da yapılanlardan dolayı, İsrail'e karşı niçin çıkmıyor ? Her zaman saygıdan bahseden dünya ülkeleri, burada niçin İsrail'e saygısızlık yapıyorsun diyemiyor ?

9) Dünya'da nüfusları sadece % 0.2 olan Yahudiler, nasıl oluyor da dünyanın % 99,8 ine karşı bir tavır alabiliyor, bu gücü nereden buluyor ? Yoksa hepsinin ardında zenginlik mi yatıyor, yani paradan mı güç alıyorlar ?

10) İsrail'in mescidde yaptığı saygısızlığın benzeri kendi mabedlerine yapılsa, medyalarında ne haberler olur ?

11) Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin şu sözünü unutmayalım, değil mi ? ''Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki ? ''

12) Yaklaşık 5 milyon nüfusu olan Filistin tek başına mı Mescid-i Aksa'yı koruyacak, nerede 1.8 milyar nüfusu olan Müslüman Devletler ? Bu yüzden Mescid-i Aksa'da beklenenin bizler olduğunu asla unutmayalım, değil mi ? Değilse ne zaman ?

13) Tüm müslüman ülkeler Mescid-i Aksa'da ne zaman askeri birlik kuracak ? Mescid-i Aksa'yı korumak sadece 5 milyon Filistin'linin görevi değildir, dünyadaki tüm Müslümanların görevidir.

14) Şu an 57 ülkenin üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), askeri birlik kurma konusunda ortak bir karar alacak mı ?

15) Kısaca adı İslam Ordusu, Müslüman Ordusu, İslam Ülkeleri Ordusu veya Mescid-i Aksa Ordusu olacak şekilde bir askeri ordu kurmak için, Müslüman ülkeler daha ne kadar bekleyecek?

16) Bu ordunun görevi 7/24 Mescid-i Aksa'yı her türlü provokasyonlardan korumak olacaktır. Buna 1.8 milyarlık Müslüman ülkeleri hazır mı ?

17) Şunu asla unutmuyoruz değil mi ? Mescid-i Aksa'yı koruyamazsak (yıkılırsa), hesabını kıyamette yaklaşık 1.8 milyar müslüman olarak nasıl veririz? Bakara Sûresi 114.  Ayet-i Kerime'nin mealini okuyup, hayat boyu unutmayalım:

   ''Allah'ın Mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada rezillik var, âhirette de onlar için büyük azap vardır''

İstanbul
İstanbul Mescid-i Aksa

   Özellikle her yılın Ramazan Ayında yapılan bu tarz baskınların son bulması ve tüm Müslüman dünyasının ayağa kalması dileklerimizle, herkese Saygılar...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwdiyanetgovtr, wwwislamveihsan (resim), wwwtwittercom (resim), wwwtrthabercomtr (resim), Papa, Mescid-i Aksa nerede, Mescid - i Aksa nerede, Kudüs nerede, Mescidi Aksa, Saldırı, Mescidi Aksanın, Selahaddin Eyyubi meşhur sözü, Selahaddin Eyyubi sözleri Kudüs, Mescidi Aksa 

2 yorum:

Öne Çıkan Yayın

İran ve İsrail Ne Yapıyor