17 Ağustos 2019 Cumartesi

Su İçmenin Zararları

   Vücudumuzun % 60 ile 70 arasını oluşturup, hayatımızdaki en önemli nimetlerden biri olan su, doğada bulunan en iyi doğal ilaçtır. Suyun o kadar faydası var ki, anlatmakla bitmez. Bu faydalardan bazısını şimdi yazacağız. Başlığa bakınca su içmenin zararları nedir diye kendi kendinize sormuş olabilirsiniz, onu yazımızın ilerleyen bölümlerinde anlatacağız, ne için zarar ?

Su İçmenin Faydaları;

- Vücut sıcaklığını dengeler
- Toksinlerin temizlenmesi için gerekir
- Derimizin nemlenmesi için gerekir
- Sindirim ve dolaşım sistemimiz için gerekir
- Böbreklerin çalışması için gerekir
- Mineral ve vitaminlerin çözülmesi için gerekir
- Metabolizmanın düzenli çalışması için gerekir
- Cildi güzelleştirir
- Yeni bebekleri olan anneler de süt üretimini artırır
- Bağışıklık sisteminin görevini yapmasına yardımcı olur, böylece dinç ve zinde kalırız
- Eklemlerin kayganlığı artar
- Böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonları ve kabızlık gibi hastalıklardan korur
- Su tüketimi azalırsa, vücutta biriken yağ oranı artar, kilo alımı başlar

Sağlık
Su İçmenin Yararları

   Yetişkin insanlar günde yaklaşık 2 litre civarı su içmelidir. Vücudumuza gerekli olan suyun 2/3 ü içme yoluyla, kalan 1/3 ü ise yediğimiz besinler sayesinde alınır. Aklınıza şu gelebilir, ben çok su içmiyorum ama kahve ve çay çok tüketiyorum, böylece su içmiş gibi oluyorum diyebilirsiniz. Bu tez yanlıştır, çünkü kahve ve çayda, suda bulunan mineraller yoktur, ayrıca bunlar vücuttaki sıvı atılımını artırır.

   Birde şu önemli durum vardır, özellikle kalp ve böbrek  hastaları için. Gereğinden fazla su tüketilirse, vücutta sıvı elektrolit denge bozukluğuna neden olabilir, bu yüzden bu tarz hastalar doktorlarına başvurarak, günde ne kadar su tüketmeleri gerektiğini öğrenebilirler.

Temiz
Doğal Su Kaynakları

   Size önemli bir tüyo verelim. Sabah kalkınca ve gece yatmadan önce 1 bardak su içmeye çalışın, vücut için faydalıdır.

   Şimdi gelelim asıl konumuza, Su İçmenin Zararları ? Buradaki asıl konumuz şudur, Ayakta Su İçmenin Zararları. Bu konumuzu detayları ile anlatmaya çalışalım.

   Ayakta su içme konusunda değişik hadisler vardır. Bu hadislere bakarak şu denebilir; Ayakta su içmek caiz olmakla birlikte, oturarak içmek daha makbuldur. Yani mecbur kalmadığımız sürece, ayaktayken su içmeyelim, oturarak su içelim, bu vücuda daha faydalıdır. Şimdi bilimsel olarak ayakta su içmenin niçin vücuda zarar verdiğini anlatalım. Burada ayakta ve otururken midenin durumuna bakmak lazım.

Zararlar
Ayakta Su İçmenin Zararları

   Otururken içtiğimiz su midede bir süre bekler, böylece su midedeki asitler tarafından temizlenir. Dolayısıyla bir çok organımız su ihtiyacını bu temizlenmiş su ile giderir. Eğer ayakta iken su içersek, direkt On iki parmak bağırsağına gider. Dolayısıyla su içindeki mikroplar temizlenmemiş olup, bağırsaklara mikroplar yerleşir. Böylece hastalıklar başlayabilir.

   Ayrıca suyu yavaş yavaş içelim, ağzımızda birden yutmayalım. Çünkü ağzımız da bulunan tükürük bezlerinin de suyla çok teması lazım ki, tükürük bezleri daha çok tükürük üretsin. Tükürük çok olunca mikrop öldürme özelliği ağzımızda artmış olur. Böylece hem ağzımız, hem de dişlerimiz sağlıklı olur. Peygamber Efendimiz su içme konusunda bir hadiste şöyle buyurmuştur. ''Suyu deve gibi bir solukta içmeyin, iki üç solukta (dinlene dinlene) için. Su içerken Besmele çekin. Bitirince de Allah'a hamd edin. (Tirmizi)

   Su hayat demektir, su olmadan hayatın bir anlamı çok olamaz. Hayatımız olan suyu vücudumuza en yararlı şekilde içmeniz dileklerimizle...


Sağlık
Su hayat demektir





Kaynaklar ve etiketler;  wwwmemorialcomtr, wwwislamveihsancom, wwwebagovtr, wwwtrthabercomtr, wwwislamiyasamcom, su içmenin yararları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Almanya, Japonya ve Güney Kore özgür mü?