13 Ağustos 2023 Pazar

Ekonomi

   Bu aralar neredeyse herkes ekonomiyi konuşuyor. Çünkü çarşıda veya pazarda alışveriş yaparken bazen garip fiyatlarla, bazen de aynı ürün için farklı fiyatlarla milletimiz karşılaşabiliyor.

Ekonomi
Ekonomi

   Kimimiz zamlardan, kimimiz döviz fiyatlarının artmasından, kimimiz ise faizlerin yükselmesinden şikayet etmektedir. Peki bunların hepsini çözecek bir çözüm önerisi yok mudur? Bizler 2 yıl önce bunun üzerine çok düşünüp ve inceleyip bir çözüm önerisi yazısı hazırlamıştık. Bu yazımızdaki öneriler henüz yapılmadı. Yapılana kadar da bizler faiz, zam ve döviz ile ilgili haberleri konuşmaya devam edecek gibi görünüyoruz.

   2 yıl önceki (2021 yılındaki) yazımızı tekrar bir okuyalım, sonra konumuza devam edelim. Yazımızı bu linkimizden okuyabilirsiniz. 

   Evet yazımızı okudunuz, tamamen her şeyin Devlet garantisinde olan bu önerimiz ne zaman uygulanırsa faiz, döviz, sanal paralar ve zamlar sizlere göre de biter değil mi? 

   Bizler her zaman üretimden yanayız. Üretim olursa istihdam artar, ihracat artar, işsizlik azalır. Dolayısı ile döviz manipülasyonu ve faizler azalır. Eğer tersi olursa faizler artar, dövizler artar, üretim azalabilir.

   Faiz artırmak belki çok kısa süreliğine bir çözüm olabilir, ama asla uzun vadede çözüm olamaz, niçin mi? Çünkü hiç üretim yapmadan, hiç masraf yapmadan, hiç sıkıntıya girmeden birileri parasından para kazanmaya devam ederse, o kişi neden parasını üretime yatırsın ki? Parasını direkt faize veya dövize koyar, oturduğu yerden para kazanmaya devam eder.

   Bu yüzden üretim yaparak kazanmak, herkese faydalı olacaktır. Bu kazanmanın içinde milletimizde olursa, milletimiz yapılan üretimlere her zaman sahip çıkar. Bunu asla unutmayalım.

   Ayrıca üretim artarak ürünler daha çok piyasaya verilir. Böylece enflasyonda artmaz. Eğer fazla üretim olursa bunlar ihracat yapılarak, ülkemize ilave dövizler kazandırır. Buna ilaveten dünyadaki dolar hegemonyası zayıflamaya başlayacaktır.

   Bunun dışında Merkez Bankası eski başkanı ne söylemişti:

''Bizden işleri büyülteceğim diye uygun kredi alan büyük firmalar, bu kredi paraları ile 55 milyar dolar döviz aldılar''

   Eğer Devletimiz bu firmalara gereken yaptırımları yapmazsa, bu firmalar yarın yine vakit bulduklarında ucuz kredi alıp, yine döviz alabilirler. O yüzden Devletimiz gerekeni yapmalı. Yoksa kimse hiç korkmaz. O zaman ne mi olur? 

   Kimi gider parayla stokçuluk yapar, kimi gider soğan ve patatesle stokçuluk yapar, kimi gider kuru gıda ile stokçuluk yapar, kimi gider başka sektör ürünleri ile stokçuluk yapar. Kısaca stokçuluk her alanda bitirilmeli, buda ancak Devletin ağır yaptırımları ile mümkün olur.

   Sonuç olarak paradan para kazanma dönemi, çok büyük cezalarla bitirilmelidir. Üretimden para kazanma dönemi her alanda, milletimizi de sistem içine alacak şekilde (milletimizde kazanarak) büyütülmelidir.

   Ülkemiz için çok önemli olan önerimizin günün birinde uygulanacağına inanıyoruz. Ama önemli olan fazla geç kalmadan uygulanmasıdır. Bu yazımızı okuyan herkesin neredeyse tamamı önerimizi destekleyeceğine inanıyoruz. Yazımızı sizlerde tanıdıklarınıza gönderip, sorabilirsiniz.

   Amacımız önce Devletimizin, sonra Milletimizin, sonrada dünyadaki diğer mazlum ülkelerin kazanmasıdır. Bu dileklerimizle hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız. 



   Kaynaklar ve etiketler; trcooltextcom (resim), ekonomi dolar haberleri, ekonomi faiz haberleri, ekonomi zamları, paradan para kazanmak, stokçuluk suçu, üretim ekonomi, ekonomi istihdam işsizlik, ekonomi ve istihdama  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

El Yapımı Hediyelik Ürünler