18 Eylül 2019 Çarşamba

Resimle Anlatmak, Karikatür

   İnsanlar bazen oturup aklından geçen düşünceleri sayfalarca yazıya dökmek ister, yazar yazar ama konunun sonu bir türlü gelmez. Yazdıkça konular derinleşir, sayfalar uzar. Bazen ise tam tersi bir kaç resim çizerek, sayfalarca anlatılacak yazılar, resimlerle anlatılmış olur. Bunun adına Karikatür, ingilizce olarak cartoon, denilir.

   Karikatürler insanları güldürmenin yanında düşündürür, onları hayallere daldırır. Bazen canınızın çok sıkkın olduğu anda 3-4 karikatüre bakarak, neşeniz yerine gelebilir, bir bakıma doğal ilaç gibi insanlara pozitif enerji verebilir, karikatür sanatı.

   Karikatürler yüzyıllardır yapılmaktadır. Duvarlara çizilmeyle başlanan karikatürler tahtalara, metallere, kumaşlara, camlara çizilmeyle devam etmiştir. Asıl gelişme evresi baskı makinalarının bulunup gazete, dergi ve kitapların artmasıyla olmuştur. Günümüzde karikatürler daha çok siyasi, magazin ve spor için çizilmektedir. 

   Karikatür çizenlere Karikatürist denir. Karikatürist olmanın yaşı yoktur, tamamen hayal gücüne ve çizme yeteneğine bağlıdır. Yazımıza henüz 11 yaşında olan bir genç arkadaşın hayal gücüyle yaptığı deneme çalışmalarını ekledik, belki de gelecekte oda iyi bir karikatürist olabilir.

   Unutmayın insan kendi hayal dünyasını iyi keşfedebilirse, çok şeyler yapabilir. Planlamak, düşünmek ve uygulamaya koymak, başarmanın yarısıdır. Sizlerde kendinizi çok küçümsemeyin, belki de içinizde yatan bir cevher vardır, önemli olan onu sizin keşfetmenizdir.

   Bu yazımızla belki de binlerce kişi içindeki cevherleri keşfetmek için, çalışmalar yapacaktır. Bu çalışmalardan % 10 nu başarılı olsa, nice cevherli insanlarımız ortaya çıkmış olabilir. Araştıran ve düşünen her toplum, kendini geliştirir. Sizlerde içinizdeki cevheri keşfetmeye varsanız, kaybedecek bir şeyiniz yoktur, hemen denemelere başlayın, denemelerden zarar gelmez.

   Her insanın ayrı bir yeteneği vardır. Kimi iyi spor yapar, kimi hikaye yazar, kiminin sesi güzeldir..vs..
Armut Piş
Karikatür Karikatürist

Yan Bakan
Karikatür Varmı Yan Bakan

Film Yağmur
Karikatür Köfte

   Önemli olan içinizdeki cevheri keşfetmektir. O zaman ne duruyorsunuz ? İçinizdeki cevherleri bulanlardan olmak istiyorsanız, çözüm çok basit.

Karikatür
Korku Filmi Gibi

Yuppi Kazanmalıyım
Karikatür Kazanmak

Hapşu Olamaz
Futbol Karikatür

   Hepinizin içinizde bulunan farklı cevherleri ortaya çıkarıp Vatana, Millete faydalı olmanız dileklerimizle...




   Kaynaklar ve etiketler; toondoocom sitesi (resimler), karikatür anlamı, içinizdeki cevheri keşfetmek, karikatürün anlamı, armut piş ağzıma düş karikatür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Moskova'daki terör saldırısı ile verilmek istenen mesaj