22 Mayıs 2022 Pazar

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanlarından Beklenilenler

   Devletimizi illerde temsil eden yönetim görevlisine Vali, ilçelerde ise Kaymakam denir. Bulunduğu yerleşim yerindeki temizlik, su, toplu taşıma, yol, inşaat, yangın, kanalizasyon..vb..gibi kamu hizmetlerine bakan birime Belediye Başkanlığı, burayı yöneten kişiye ise Belediye Başkanı denilmektedir.

Vali Kaymakam
Vali Kaymakam Belediye Başkanı

   Herkesin ikamet ettiği yerlerde bu yöneticiler vardır ve işleri olduğunda Valiliklere, Kaymakamlıklara ve Belediye Başkanlıklarına giderler. Ayrıca mahallelerimizde ise sorunlarımızı dinleyen muhtarlarımız vardır.

   Belediye Başkanları seçimle göreve gelir. Valiler İçişleri Bakanlığı inhası Bakanlar Kurulunun kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile, Kaymakamlar ise İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeninin intihabı Bakanın tasvibi üzerine müşterek karar ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile tayin olunurlar.
  
  Valinin Görevleri Nelerdir

- İl Özel İdaresinin en üst amiri olup, sevk ve idare eder.
- İl Özel İdaresini stratejik plana uygun yönetmek.
- İl Özel İdaresini Devlet dairelerinde ve törenlerde temsil etmek.
- İl Encümenine başkanlık yapmak.
- İl Özel İdaresinin taşınır ve taşınmaz mallarını yönetmek.
- İl Özel İdaresinin alacak ve gelirlerini takip etmek.
- Bütçeyi uygulamak.
- İl Özel İdaresi personelini atamak.
- Bağlı kuruluşları denetlemek.
- Şartsız bağışları kabul etmek.
- Şehir halkının huzur ve güvende yaşaması için gereken önlemleri almak.
- Yoksul ve muhtaçlara bütçeden ayrılan ödenekleri kullanmak.
- İl Özel İdaresine verilen yetkileri kullanmak.

  Kaymakamın Görevleri Nelerdir

- İlçe idaresinin başıdır.
- İlçede hükümetin temsilcisidir.
- İlçenin genel idaresinden sorumludur.
- Hükümet kararlarının neşir ve ilanını, uygulanmasını sağlar.
- Valinin talimat ve emirlerini yürütmekle görevlidir.
- Devlet dairelerini, işletmeleri, özel işyerlerini, özel idare, belediye ve köy idarelerini denetlemek ve teftiş etmek.
- İlçe memurlarının çalışmalarını gözetim ve denetleme yapar.
- İlçedeki resmi törenlere başkanlık yapar.
- Suç işlenmesini önlemek için gereken tedbirleri alır.

   Belediye Başkanının Görevleri Nelerdir

- Su ve kanalizasyon işlerini sorunsuzca yürütmek.
- İmar çalışmalarını yapmak.
- Ulaşımı düzenlemek.
- Altyapı işlerini planlamak.
- Zabıta işlerini düzenlemek.
- İtfaiye işlerini düzenlemek.
- Temizlik ve katı atık işlerini programlamak.
- Defin ve mezarlık prosedürlerini düzenlemek.
- Park ve yeşil alanları düzenlemek.
- Ağaçlandırma yapmak.
- Sosyal hizmetleri yapmak.
- Eğitim, kültür ve sanat çalışmaları yapmak.

  Muhtarın Görevleri Nelerdir

- Köy içinde dirlik ve düzeni sağlar.
- Mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını tespit etmek.
- Mahallenin yaşam kalitesini artırmak.
- Belediye ve diğer kamu kurumları ile olan bağlantıları yapmak.
- Mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek.
- Yardıma muhtaç insanları tespit edip, gereken yerlere bildirmek.
- Bulaşıcı hastalık görülürse, gereken kurumlara bildirmek.
- Sandık seçim listelerinin askıya asılmasını sağlamak.
- Askerlik çağına gelmiş olanların kimlik çizelgelerinin askıya asılması.
- Cadde ve sokak tabelalarını kontrol edip, bozulan varsa belediyeye bildirmek.
- Seçmen kağıtlarının dağıtılması.
- Askerlik tebligatlarının dağıtılması.

  Bu yöneticilerden rütbesi büyük olandan başlayarak sıralama şu şekildedir; İllerde Vali ve Belediye Başkanı, ilçelerde Kaymakam ve Belediye Başkanı, sonra ise il veya ilçelerde muhtarlar.

   Milletimiz bu kurumsal dairelere gittikleri veya yollarda bu yöneticileri gördüklerinde onlardan bazı doğal davranışları beklerler. Bunları tüm yöneticilerimizin yapması, çok hayırlı olur İnşallah. Yazımızda yöneticilerimizden halkın beklediği davranış temennilerini yazacağız.

  MİLLETİMİZİN YÖNETİCİLERDEN BEKLEDİĞİ TEMENNİLER

- Halkı ile iç içe, beraber olsunlar.
- Hatırını ve dertlerini sorsunlar.
- Dertlerini artırıcı değil, azaltıcı olsunlar.
- Devletimizin kucaklayıcı gücünü, her zaman yanında hissettirsinler.
- Her zaman halkın yanında olsunlar.
- Milleti her zaman kendilerinden daha kıymetli görsünler.
- Özverili ve çalışkan olsunlar.
- Yüzlerinde tebessüm hiç eksik olmasın.
- Mesai kavramını unutsunlar.
- Sizleri bir abi, bir büyüğü gibi görsünler.
- Yorulmak nedir bilmesinler.
- Sizlerden samimiyet görsünler.
- Hoşgörülü olsunlar.
- İşleri çözme konusunda azimli olsunlar.
- En sıkıntılı anlarında sizleri gördüğünde, sevinerek tüm sıkıntılarını unutsunlar.

   Yukarıda yazdıklarımız çok gibi görünebilir ama bizler ÇOK ŞEYLER istemedik. Sadece halkımızın gülmesi ve büyümesi için gereken talepleri yazdık.

   Bunları yapan yöneticiler hiç bir zaman kaybetmezler. Görev süreleri bitip şehir, ilçe veya makamlarından ayrıldıkları zaman, sevgi seli içinde gözyaşları ile uğurlanacaklardır. Çünkü görev süreleri boyunca onlara iyi davranmışlarsa, çok hayır duaları almışlardır. Buda onlara fazlası ile yeter. Bunları gören kıymetli halkımız ise bu yöneticileri asla yalnız bırakmaz ve onlar giderken çok hüzünlenirler.

   Son Valiler Kararnamesinde bu durumları gördük (göz yaşları ile uğurlananları), ileride daha da çok görmek isteriz. Unutmayalım bazen bir dua 1000 tane başka büyük işten hayırlıdır. Kimin duasının kabul olacağını ise sadece Allah C.C. bilir.

  Bir örnek verecek olursak, Türkiye'nin 81 ilinde bir anket yapılsa ve sorulsa ki;

- Bugüne kadar Türkiye'deki illere atanan valilerden yaptığı hizmetler ile ilk aklınıza gelen Valimiz hangisidir denilse, cevapların büyük çoğunluğu Sayın Rahmetli Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu olacaktır. Tüm Vali ve yöneticilerimizin Rahmetli Yazıcıoğlu gibi hayır duaları ile anılmasını her zaman dileriz.

   Tüm yöneticilerimizin görev süreleri biterken, arkanızdan sevinç gözyaşları ile uğurlanmanızı temenni ederiz. Ülkemizdeki tüm yöneticilerimize Saygılar sunar, başka yazılarımızda görüşmek dileğiyle herkese Hayırlı günler dileriz...



   Kaynaklar; icisleri site (resim), muhtar, BELEDİYE BAŞKANI, Yönetici, Süper Vali Recep Yazıcıoğlu, YÖNETİCİ, Rahmetli Recep Yazıcıoğlu, Rahmetli Süper Vali Recep Yazıcıoğlu, yöneticilerden beklenen özellikler, yöneticilerden beklentiler, halkın belediye başkanı, vali nedir, VALİ, kaymakam nedir, KAYMAKAM, belediye başkanı nedir, belediye başkanından beklentiler, BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BEKLENİLENLER, başkandan beklentiler, halkın belediyelerden beklentileri, muhtar vali kaymakam belediye başkanı sıralaması, vali kaymakam sıralaması, vali kaymakam muhtar ve belediye başkanının görevleri, vali kaymakam belediye başkanı ve muhtarın görevleri, vali kaymakam, belediye başkanı muhtar görevleri, vali kaymakam ve muhtarın görevleri, vali kaymakam belediye başkanı muhtar görevleri, vali muhtar kaymakamın görevleri, vali kaymakam muhtar belediye başkanının görevleri kısaca, belediye başkanı ve kaymakam arasındaki fark, belediye başkanı ve vali arasındaki fark, kaymakam ile belediye başkanı arasındaki fark, vali ile belediye başkanı arasındaki fark, vali belediye başkanından üstün mü, vali ve belediye başkanı arasındaki fark, belediye başkanı ile kaymakam arasındaki fark, kaymakam belediye başkanı farkı, kaymakam ve belediye başkanı arasındaki fark, valiyle belediye başkanı arasındaki fark, vali ile belediye başkanı arasındaki fark nedir, vali kaymakam belediye başkanı ve muhtarın görevleri nelerdir, kaymakam vali sıralaması, vali ve kaymakamlar ile göreve gelir, vali ve belediye başkanı farkı, belediye ve kaymakam arasındaki fark, kaymakam ve belediye başkanı farkı, muhtar kaymakam sıralaması, kaymakamlık ve belediye farkı, kaymakam belediye başkanından üstün müdür, kaymakamla belediye başkanı arasındaki fark, kaymakam mı belediye başkanı mı, muhtar ve belediye başkanları yapılan seçimle göreve gelirler, valinin görev ve yetkileri nelerdir, muhtarların görevleri nelerdir, mahalle muhtarının görevleri, muhtarın görevleri maddeler halinde, köy muhtarın yetkileri nelerdir,  köy muhtarın görevleri ve yetkileri nelerdir, belediye başkanının görev ve yetkileri nelerdir, kaymakamın görevleri maddeler halinde, kaymakamın görevi nedir, vali görevleri, valinin görevleri kısaca, valinin görevleri maddeler halinde, ANALİZLER, milletin yöneticilerden bekledikleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Sakla samanı gelir zamanı Atasözünün anlamı nedir, Örnekler