19 Ağustos 2019 Pazartesi

Dünya'nın Tadı Burada, Baklava

   Bir iş insanı düşünün, yurt dışından büyük bir müşterisi gelecek ve düşünüyor. Acaba ona ne hediye alsam da güzel Türkiye'yi hiç unutmasa. Belki de maddi olarak çok büyük bir hediye almayı düşünürken birden aklına meşhur Baklavamız gelir ve gelince misafirine yedirir. Misafiri baklavayı yiyince, tadı damağında kalır. Bu onun için belki de hayatındaki aldığı en önemli tat olacaktır. Daha sonra misafir kendi ülkesine gidip, bu tadı tüm arkadaşlarına anlatır, seneye 1 misafir gelecekken, belki de 10 misafir gelecektir. Buna benzer pek çok durumu sizlerde çevrenizden duymuş olabilirsiniz.

   Yabancı misafirler için en önemli hediye yöresel ürünler, yiyecek ve giyeceklerdir. Çünkü bunları istedikleri zaman her yerde bulamazlar, sadece o yörelerde çok bulunur. Bu yüzden çok değerlidir onlar için. Baklavamızın ününü Dünya'da duymayan kalmamıştır. Peki baklavamızı bu kadar ünlü yapan etkenler sırasıyla nelerdir ? Bu yazımızda onları kısa ve öz olarak inceleyeceğiz.

   İyi bir baklava yapabilmek için öncelikle, kaliteli ve sert buğdaydan yapılmış un ile işe başlanır. Bu unluk buğday ise Harran Ovasında yetişmektedir. Baklavasıyla meşhur olan ilimiz ise Gaziantep'tir. Un alındıktan sonra yapılması gereken en önemli detay ise kağıt inceliğinde yufkaların açılmasıdır. Bu yufkaların birbirine yapışmaması içinde nişasta serpilmelidir, bunun ayarı da iyi yapılmalıdır. 

   Eğer gevrek ve daha lezzetli olmasını istiyorsanız sert hamur kullanmalısınız, biraz zahmetli olur ama tadı mükemmel olur. Baklavada kullanılacak yağ, tereyağı olmalıdır. Baklavanın son aşaması olan pişirmeden sonra ise şerbetin iyi bir ayarda verilmesi gerekir. 

   Sizlere baklava için gereken kısa ve öz bilgileri anlattık, bundan sonrası baklavayı yapacak olanların ustalığı ve tecrübelerine kalmıştır.

  Tadı Dünya'ya yayılan baklavamızın şimdilerde çok çeşitleri yapılmaktadır. Bazı çeşitleri şöyledir;

- Cevizli Baklava
- Fıstıklı Baklava
- Çikolatalı Baklava
- Kaymaklı Baklava
- Ev Baklavası
- Sarma Baklava

Gaziantep Türkiye
Cevizli Baklava

Türkiye Gaziantep
Çikolatalı Baklava

Turkey
Ev Yapımı Baklava

Turkey Gaziantep
Fıstıklı Baklava

Turkey Gaziantep
Kaymaklı Baklava

Gaziantep Türkiye
Sarma Baklava

   Bu resimleri görünce sizlerde baklava yapmak istemiş olabilirsiniz. Detayları yazdık, sizde hemen yapmaya başlayabilirsiniz. Başlarda tam tadını tutturamayabilirsiniz ama ilerleyen zamanlarda sizde çok harika baklavalar yapabilirsiniz...

Dünya Ün
Cevizli Baklava

Dünya Ün
Çikolatalı Baklava

Türkiye
Ev Yapımı Baklava

Gaziantep Turkey
Fıstıklı Baklava

Türkiye Gaziantep
Kaymaklı Baklava

Turkey Gaziantep
Sarma Baklava


   Şimdiden hepinize afiyet olsun dileklerimizle




   Kaynaklar ve etiketler; Haberler, Kültür Bakanlığı, Baklavası meşhur olan ilimiz, Gaziantep, ün, şöhret, baklava çeşitleri, Gaziantep Baklavası, Gaziantep Baklavaları, Ev baklavası tarifi, baklava püf noktaları, baklava püf nokta, baklava çeşitleri isimleri, baklava çeşidi, baklava çeşitleri nelerdir, baklavanın püf noktaları, baklavanın hamuru nasıl yapılır, baklava unu nasıl olmalı, baklava unu özellikleri, baklava unu nasıl olmalı, baklavada kullanılan yağ, baklavada hangi yağ kullanılır, baklavada nişastanın önemi, baklavada hangi nişasta, baklava hamuru sert mi olmalı, baklava hamuru sert mi olur yumuşak mı, baklava şerbeti, baklava kaç çeşittir, kaç çeşit baklava vardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Kalkınma Yolu Projesi Niçin Önemli