3 Ekim 2019 Perşembe

Karadeniz'in İncisi, Ayder Yaylası

   Karadeniz'de doğa ve sağlık turizmi için, eşsiz bir yer olan Ayder Yaylası'nın güzelliklerini anlatmaya sayfalar yetmez. Burası o kadar özeldir ki doğal havasıyla, etrafındaki çam ormanlarıyla, suyuyla, yeşillikleriyle, kaplıcasıyla bir merkez hâline gelmiştir. Eğer fırsatınız olursa, mutlaka ömrü hayatınız da bir kere gidip görün. Bu kadar değerli olan yerin, detaylarını yazmaya başlıyoruz.

   Yayla 1987 yılında turizm bölgesi ilan edilip, 1994 yılında ise Milli Park ilan edilmiştir. Ayder Yaylası yaklaşık 1350 metreye yakın yükseklikte olup Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine  19 kilometre uzaklıktadır. Burada bulunan kaplıca su yaklaşık 260 metre derinlikte olup, sıcaklığı yaklaşık 55 derecedir. Bu kaplıca romatizmal ağrılara, sindirim sistemine, dolaşım sistemine, cilt sorunlarına iyi gelmektedir, bu yüzden bir çok yerden yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir.

   Yayladan biraz ileride Gelintülü şelalesi vardır. Yaylayı kayın ve ladin ormanları çevirmiş olup, yeşillikleri ile adeta gözleri doyurmaktadır. Buralarda tulum çalınıp, horonlar oynanmaktadır. Ayder yaylası yazları gibi kışları da çok ziyaretçi çeker. Kışın yağan kar, Ayder Yaylası'nda ayrı güzel gözükmektedir.

   Ayder Yaylası ve çevresi tracking ve rafting yapmak isteyenler içinde bulunmaz bir yerdir. Yaylanın çevresinde başka doğal güzelliklerde bulunmaktadır.

   Bunlar; Kaçkar Milli Dağları, Kavruk Yaylası, Zil Kalesi, Palaçkur Yaylası'dır.
Karadeniz İncisi
Ayder Yaylası

Doğa Harikası
Ayder Yayla

Karadeniz Yayla
Ayder Kaplıca

Sağlık Spor
Ayder Su

  Yaylanın çevresinde küçük oteller, evler ve değişik pansiyonlar bulunmaktadır. Buraya ulaşımda artık kolaydır. Böyle doğa harikası bir yeri herkesin görmesi dileklerimizle...

Doğal Güzellik
Rize Çamlıhemşin

Ayder Yayla
Milli Park

Yayla Karadeniz
Rafting Ayder


Doğa Karadeniz
Ayder Karadeniz

   Karadeniz ve Ayder Yaylası sizleri bekler...




   Kaynaklar ve etiketler; wwwgooglecom, akratourscom, seyahatdergisicom, kackarorg, Gelin Tülü Şelalesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Moskova'daki terör saldırısı ile verilmek istenen mesaj