27 Haziran 2021 Pazar

Millet ve Devletimizin Kazanması için, Önerimiz

    Herkese merhaba, bu yazımızda hem milletimiz hem de devletimiz için bir önerimiz olacak. Bu önerimizi detaylı şekilde analiz ederek yazacağız.

   Şu an bankalarda milletimizin ve şirketlerin yaklaşık 235 milyar dolar parası var. Bu para bazen dövize, bazen altına, bazen faiz gelirine, bazen de son zamanlarda duyduğumuz kripto paralara döndürülüyor. Dolayısıyla bankalarda duran, üretime fazlaca girmeyen atıl paralar var. Bunun yanında yastık altı diye tabir edilen altınlarda, atıl bir şekilde durmaktadır. O zaman ne yapılmalı ki, hem bu paralar ve altınlar üretime katılsın hem de milletimiz ve devletimize doping etkisi yaparak, dünyadaki büyümemiz daha çok artsın. Bunun için ÖNCE Milletimizin neler düşündüğünü sırasıyla yazalım, sonra önerimizi yazacağız.

Paralar
Paralar


NELER DÜŞÜNÜLÜYOR ?

- Milletimiz devletimizin yaptıklarına her zaman mânen destek olmuştur bugüne kadar. Bunun yanında maddende destek olmak isteyebilir, kendisinin de kazanabileceği şekilde. Bu talebi öncelikle iyi değerlendirmek lazımdır.

- Milletimiz döviz üzerinden yapılan manipülasyon haberlerinden bıkma noktasına gelmiştir, bu yüzden dövizle ilgili talebin azalmasını, milletimiz istemektedir.

- Milletimiz geleceğin gençleri olan çocukları için, iyi yatırımlar yapmak istemektedir. Bunu iyi bir şekilde analiz etmek lazım

- Milletimiz, devletimizin yaptığı yatırımlara uzaktan bakmak istememektedir, direkt kendi de buna dahil olmak istemektedir. 

- Milletimiz atıl duran paralarını ve altınlarını takip etmekten yorulmuştur. O yüzden uzun vadeli, sağlam getirisi olan  yatırımlar planlamaktadırlar.

   Peki bu düşüncelere sahip olan Milletimiz için neler yapılabilir. Şimdi önerimizi yazalım, yazınca sizlerde çok beğenip, değerlendirebilirsiniz. 

ÖNERİMİZ

   Türkiye'nin büyük projelerine (Togg araba, uçak projeleri, yol projeleri, hastane projeleri, savunma sanayi projeleri, nakliye projeleri, liman projeleri...vs...) devletimiz belirli oranlarda hisse kağıtları çıkartıp, devlet garantisi altında olan bu kağıtlardan kimler almak istiyorsa, başvuran kişi sayısına eşit şekilde bölünerek satılsın. Örnek verecek olursak, 990 milyon adet hisse senedi çıkarıldı, 10 milyon vatandaşımız başvurdu. Herkes en fazla 99 adet alabilecek, TC kimlik numarası ile. Bir kişi veya bir grup tarafından toplanamayacak bunlar. Daha sonra bu aldıkları hisse senetleri yılda ne kâr getiriyorsa, eşit şekilde hisse başı dağıtılacak. 

   Eğer kişi belli süre sonunda satmak isterse, devlete satacak. Devlet yılda 4 kez almak isteyenlerden talebi toplayıp, onlara satacak. Böylece para her zaman üretimde kalmış olacak. Bu şekilde hem faizin artması olmaz, hem döviz manipülasyonları olmaz, hem kripto para denilen paralarda milletimiz parasını kaybetmez, hem atıl duran altınlar üretime girmiş olur. Sonuçta hem milletimiz, hem de devletimiz kazanmış olur.

Altın
Altın kripto para


   Bu sistem inşaat sektöründe de kullanılabilir. Nasıl mı ? İnşaat yapılırken devlet garantisinde millet o inşaattan hisse alır, bitince de kâr ile satar. 

   Bu sistem yeni kurulacak özel fabrikalar içinde kullanılabilir. Nasıl mı ? Fabrika kuracak kişi, tüm fizibilite çalışmalarını devlete sunar, devlet inceler. Uygun görülürse, yapacağı fabrikayı teminat olarak devlete gösterip, devlet buradan hisse alacaklara garanti verir. Fabrika kurulup çalışınca, yılda oluşan kârdan, pay alır. Böylece herkes kazanmış olur.

   Bu sistem tarımda da kullanılabilir. Nasıl mı ? Örneğin bir girişimci büyük bir tarım serası kurmak için devlete teminat gösterip, devletten garanti alacaktır. Daha sonra serada üretim olunca, oluşacak kârdan her hisse sahibi, payını alacaktır.

   Buna benzer çok örnekler verilebilir. Biz ana mantığıyla özelliklerini yazdık, gerisi Devletimizin ve Milletimizin kararları olacaktır. Burada şunu sorabilirsiniz, buna benzer sistem zaten borsada var. Evet benzer olabilir ama bizimkisi biraz farklı, ayrıca çoğu insanımız borsaya girmiyor, çünkü bir anda alım ve satımlar olabiliyor, gruplar olarak. Dolayısı ile para kaybedenler olabiliyor. Bizim dediğimiz sistemde kaç kişi faydalanmak istiyorsa herkes eşit hisse alıp, sonra oluşacak kârdan payına düşen parayı alacaktır.

   Yazdığımız önerimiz basit gibi görünebilir ama detaylı düşününce çok önemli bir proje olabilir. Herkesin bu önerimizi değerlendirmesi dileklerimizi sunar, başka bir yazıda görüşmek dileğiyle herkese Saygılar...



Kaynaklar ve etiketler; wwwtcmbgovtr, wwwgooglecom photos, wwwtrthabercomtr, Dolar/TL 

8 yorum:

  1. 👍✋✋🧿🧿🧿🧿

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler ilginize. Bankalarda atıl duran paralar devletin denetiminde üretime teşvik edilirse, hem milletimiz hem de devletimiz kazanır

    YanıtlaSil
  3. Görüş ve önerilerinizin her harfine sonuna kadar katılıyoruz. Umarız devlet yetkililerinden birileri ilgilenir. Her şey büyük TÜRKİYE için.

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuz için Teşekkürler. Biz gereken yerlere göndermeye çalıştık. İnşaAllah günün birinde uygulanır, böylece herkes kazanır

    YanıtlaSil
  5. devlet kurumlarının havuz para sistemini devreye sokması ve havuz sistenmini devlet bankalarında tutması elzemdir...rahmetli erbakan hoca yapmıştı... şu an varmı bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurumlar arasında başladı diye biliyoruz

      Sil
  6. ben dolar denen siyonist parasından şeytandan nefret ettigim gibi nefret ediyorum..
    bu yüzden kendi çapımda dolara savaş açtım..
    dövizin iç piyasada vatadandaşın alım satımı yasaklanması gerekir.
    siyonizim amacına ulaşmak için kurdugu düzeni halk olarak yıkmamız gerekir
    gel gör ki 80 yıldır kafamızda öyle kalıplar oluşturdularki...dolar yatırımı yapan aileler
    esnaf memur bürokrat ev hanımları vs. vs. var :(
    celladımıza karşılıksız kredi veriyoruz .
    o da gelişim silahlanıp bize saldıracagı zamanı kolluyor..
    gazze de yaşananlar prova...büyük saldırı için hazırlanıyor siyonizim.
    dolar imparatorlugunu zayıflatıp yıkmamız lazım..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika korkmaya başladı, dolardan dolayı, Niçin mi ? https://www.birinciadres.com/2022/06/amerikann-dunyadaki-korkusu.html

      Sil

Öne Çıkan Yayın

Yakında olabilecek sorun, Karavanlar