24 Ekim 2021 Pazar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

   3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz, konum olarak dünyanın adeta merkezindedir. Bunu dünya haritasına bakınca daha iyi anlıyoruz. Böyle jeopolitik konumu önemli olan bir ülkede yaşamanın bedelleri her zaman olacaktır. Çünkü yabancı güçlerin gözleri ülkemizin üzerindedir.

   Birinci Dünya Savaşı'nın sonrasında topraklarımızı bölmeye çalışan ülkeler, Türk milletini zor durumda bırakmaya çalıştı. Bunu gören milletimiz, düşmanlara karşı ''Milli Mücadele'' adımlarını başlatıp, düşmanları ülkemizden temizledi. Daha sonra 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet ilan edilip 1925'te çıkarılan kanunla, Cumhuriyet Bayramı, ilan edilmiştir.

Cumhuriyet Bayramı
Cumhuriyet Bayramı

   Türkiye Devleti, milleti ile büyük bir tarihe sahiptir. Bu tarihi değerle hiç bir zaman esareti kabul etmeyip geleceğe her zaman ümit ve güvenle bakmıştır. Gazi Mustafa Kemal'in şu sözü günümüzde çok anlam kazanmaktadır.

- ''İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar''

   Evet İstikbal göklerdedir, günümüzde Türk firmaları milli teknolojilerle göklerde adeta destan yazmakta olup daha büyük destanlarda yazacaklardır. Bunun olacağına inanan milyonlarca gencimiz vardır.

Ayrıca 1936 yılında Eskişehir Tayyare Alayını ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal şu sözleri demiştir.

- ''Geleceğin en etkili silahı da, aracı da hiç kuşkunuz olmasın tayyaredir. Bir gün insanoğlu tayyaresiz de göklerde yürüyecek, gezegenlere gidecek, belki de aydan bize haber yollayacaktır. Bu mucizenin gerçekleşmesi için 2000 yılını beklemeye gerek kalmayacaktır. Gelişen teknoloji daha şimdiden bunu müjdeliyor. Bize düşen görev ise, batıdan bu konuda fazla geri kalmamayı temindir.''

Türkiye
Türkiye Konum

   Gazi Mustafa Kemal'inde dediği gibi bize düşen görev , batıdan geri kalmamaktır. Atatürk'ün bu sözünü 1944 yılında Nuri Demirağ başarmıştır, ilk uçağımızı uçurarak. Ama daha sonra türlü oyunlarla Nuri Demirağ engellenmiştir, dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal'in geri kalmamalıyız sözüne birileri engeller koymuştur. Eğer engeller olmasaydı şu an dünyada teknolojide çok farklı yerlerde olurduk.

   Gazi Mustafa Kemal'in sözlerinin uygulaması son 18 yıldır büyük çalışmalarla yapılmaktadır. 18 yıldır hava araçları ve teknoloji ürünlerinde ülkemiz, çok büyük hamleler yapmıştır. Bu hamlelerin meyveleri şimdi toplanmaya başlamıştır. 25 yıl öncesinde teknolojik ürünleri yurt dışından almak için yıllarca bekletirlerdi, ama şimdi bizler üretiyoruz. Bunu üreten tüm gençlerimizi tebrik ediyor, daha büyük teknolojik ürünleri kendilerinden bekliyoruz.

   Cumhuriyet'in 100.yılı olan 2023 yılında ülkemizi daha güzel yerlerde göreceğimizden hiç şüphemiz yoktur. Çalışan gençlerimiz ülkemizi dünyada önemli mevkilere getirecektir. Onlara Devletimiz ve özel firmalar, her türlü desteği vermektedir vermeye de devam edeceklerdir. Birlikte daha güzel ve hayırlı günlere İnşaAllah.

   Cumhuriyet Bayramımız herkese kutlu olsun. Bu vatanın bizlere bırakılmasında büyük emekleri olan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Bundan sonraki yıllarımızda daha nice bayramlara, ülkemizin dünyada daha çok büyüyerek kavuşması dileklerimizle herkese Saygılar...


   Kaynaklar ve etiketler; wwwthkorgtr, wwwmebgovtr, wwwktbgovtr, wwwpngwingcom, wwwgooglecom, Cumhuriyet Bayramı ne zaman, Cumhuriyet Bayramı hangi gün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ne zaman, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hangi gün 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Yakında olabilecek sorun, Karavanlar