19 Ekim 2021 Salı

Mevlid Kandili

   Allah C.C. tarafından insanlığa gönderilen son Peygamber, Hz. Muhammed (s.a.v.) Rebîu'l-Evvel ayının 12'sinde dünyaya gelmiştir. Peygamber Efendimizin dünyaya gelmesi ile insanlık tekrar hak, hukuk, merhamet ve güzel ahlak gibi değerlere kavuşmuştur. Cahiliye girdabında boğuşan ve değerlerini kaybeden insanlık, Peygamber Efendimizin peşinden giderek kardeşliğin, ahde vefanın, güzel ahlakın ve bütün iyi davranışların en iyi örnekleri olmuşlardır.

   Peygamber Efendimizin yeryüzüne teşriflerinin yıldönümüne Mevlid Kandili veya Mevlid Gecesi denilmektedir. Peygamber efendimizi iyi anlayarak tüm insanlık dünyada kardeşçe yaşasa, dünyada huzur hiç bir zaman eksilmez. Bunun yerine insanlık savaşlar ve zulümler ile uğraşmaktadır. Bunun sonucunda da yoksulluk ve ümitsizlik dünyada ileri gitmektedir.

Mevlid Kandili
Mevlid Kandili

   Allah C.C. bizlere yeşilliği ve maviliği ile öyle güzel bir dünya bırakmıştır ki, malesef kıymetini bilemiyoruz. Bu güzel dünyada Allah C.C. bizlere son peygamber ve insanlığın rehberi olarak Peygamber Efendimizi göndermiştir. Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği gece olan Mevlid Gecesinde bizler şu dua ve ibadetleri yaparsak, Allah katında hayırlı ameller yapmış olabiliriz. 

MEVLİD KANDİLİ'NDE YAPABİLECEĞİMİZ İBADETLER

- Oruç tutulabilir

- Kendimizi hesaba çekebiliriz

- Peygamber Efendimizin doğum zamanı görülen mucizeleri okuyup, dinlemek, öğrenmek

- La İlahe İllallah, diye zikretmek

- Allahû Ekber, diye zikretmek

- SübhanAllah, diye zikretmek

- La havle vela kuvvete illâ billâhil aliyyil azim, diye zikretmek

- Sübhanallahi Velhamdülillahi Vela İlahe İllallahu Vallahu Ekber, diye zikretmek

- Peygamber efendimize salavat getirmek, Allahümme Salli Alâ Seyyidina Muhammedin ve âla âli seyyidina Muhammed

- Varsa kaza namazı veya nafile namazlar kılmak

- Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okumak

- Bol bol tevbe istiğfar etmek

- Allah-u Teala'ya hamd etmek

- Allah-u Tela'ya vatanımız, milletimiz ve müslümanlar için dualar etmek

- Bizi tehlike ve belalardan korumak için, sadakalar vermek

   Her gecemizi dualarla, şükürlerle, tevbelerle geçirip  Allah'u Tela'ya iyi bir kul olmamız temennisiyle, herkese hayırlı ömürler dileriz.



   Kaynaklar ve etiketler; wwwdiyanetgovtr, wwwgooglecom, trcooltextcom, Mevlid Kandili ne zaman, Mevlid Gecesi ne zaman, Mevlid Kandili hangi gün, Mevlid Gecesi hangi gün, Mevlit Kandili ne zaman, Mevlit Gecesi hangi gün  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Almanya, Japonya ve Güney Kore özgür mü?