30 Haziran 2023 Cuma

Dünyada ırkçılık

   Nereye gidiyoruz?

   Neler oluyor bizlere?

   Bugünkü yazımıza sorularla başladık. Neden mi? Çünkü son zamanlarda Türkiye'de ve Dünyada aşırı bir ırkçılık reklamı yapılmaktadır, yani ırkçılığı savunmak sanki çok popüler bir durummuş gibi algılar yapılmaktadır. Peki gerçekte olması gerekenler nedir. Bunun için önce dinimiz İslam'daki ayetlere ve hadislere bakmak gerekir.

Irkçılık
Irkçılık

  AYET ve HADİSLER

- Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah'a itaatsizlikten sakının ki, rahmetine mazhar olasınız. (Hucurat Suresi 10. Ayet-i Kerime)

- Ey insanlar! Şunu iyi bilin ki, Rabbiniz birdir, atanızda birdir. Arap'ın  Arap olmayana, Arap olmayanın Arap'a; beyazın siyaha, siyahın beyaza takva dışında bir üstünlüğü yoktur. (İbn Hanbel 5 / 411)

- Kim ırkçılık propagandası yaparak veya kabileciliğe / ırkçılığa destek vererek yoldan çıkmış bir topluluğun bayrağı altında öldürülürse, onun ölümü cahiliye ehlinin ölümü gibidir. (Müslim, İmare, 57) 

- Irkçılığa çağıran bizden değildir. Irkçılık davası uğruna savaşan bizden değildir. Irkçılık davası uğruna ölen bizden değildir. (Ebu Davud, Edeb, 111 - 112 )

   Ayet ve Hadislerde de görüldüğü üzere ırkçılık yapmak iyi bir hal değildir, üstünlük ancak takvadadır. Dinimiz ırk üstünlüğünü kesin olarak reddetmektedir. Buna rağmen kendimiz ne kadar bunu yapabiliyoruz, hiç kendimizi bu konuda hesaba çektik mi?

   Yukarıdaki bilgilere rağmen dünyada ve ülkemizde ırkçılık söylemleri son yıllarda maalesef artmış durumda görünmektedir. Bu artışlara önce bazı örnekler yazalım, sonra asıl analiz yazımıza başlayalım.

  DÜNYADA IRKÇILIK SÖYLEMLERİ

- Almanya'da Türklere ve Müslümanlara yapılan ırkçı saldırılar

- Fransa'da Afrikalılara yapılan ırkçı davranış ve söylemler

- Hollanda'da Türklere karşı yapılan ırkçı davranışlar

- İngiltere'de yapılan farklı ırkçılık söylemleri

- Amerika'da siyahi insanlara yapılan ırkçı davranışlar

  TÜRKİYE'DE IRKÇILIK SÖYLEMLERİ

- Suriyeliler üzerinden yapılan söylemler

- Afrikalılar hakkında yapılan konuşmalar

- Arap insanlar hakkında söylenen sözler

  Genel olarak dünyada ve ülkemizde yapılanlar bunlardır. Peki bunları hem dünyada, hem ülkemizde kim destekliyor? Perdenin arkasında olan yerel ve uluslararası güçler kimlerdir, bunları hiç düşündünüz mü?

  Bu perde arkasındaki insanlara bazı sorularımız olacak, cevaplarını merakla bekliyoruz

  CEVABINI BEKLEDİĞİMİZ SORULAR

1) Sizler ülkemizi ne kadar seviyorsunuz?

2) Niçin ırkçılık yapıp farklı bazı ülkelerin insanlarını, diğerlerinden üstün görüyorsunuz?

3) Araplar üzerinden garip söylemler yapanlar, giydiğiniz tişört ve elbiselerdeki İngilizce yazılara bir kelime hiç söylüyor musunuz? 

4) Dinimiz İslam hiç bir ırkın diğerinden üstün olmadığını belirtip, bununda en güzel örneğini İslam'ın 5 şartından biri olan Hac vazifesinde Kabe'de, dünyanın tüm renk ve ırklarını bir arada görmekteyiz. Bunu görmenize rağmen niçin ırkçılık yapmaya devam ediyorsunuz?

5) Ülkemizde ha bire Suriyeli, Afrikalı ve Araplar üzerinden ırkçılık ateşini fitillemek isteyenler, Alman vatandaşların 2021 yılı itibariyle nerdeyse Suriyeliler kadar Türk Vatandaşlığı aldığını bilmiyor mu? Yoksa bilip te bilerek mi söylemiyorlar, provokasyon yapmak için?

6) Türkiye'de yaklaşık 2021 yılında 1.8 milyon yabancı insan ikamet etmekte olurken, yurt dışında 6 milyon gurbetçimizin olduğunu bilmiyorlar mı? Yani bizim vatandaşlarımız başka ülkelerde ikamet ederken, yabancı başka ülkelerin vatandaşları niçin bizim ülkede ikamet etmesinler?

7) Biz yabancılara kısıtlama getirirsek, gurbetçilerimize de bulundukları ülkeler kısıtlama yapmaz mı? Bunu hiç düşünmüyorlar mı?

8) Yabancılara ev satışında ilk 4 sıranın (2022 yılında) en çok Ruslar, Iraklılar, İranlılar ve Almanlar olduğunu biliyor musunuz? Ne Suriyeliler, ne Afrikalılar, nede Araplar var. O zaman niçin sadece bunlar üzerinden ırkçılık ateşi yakmak istiyorsunuz, sizlerin asıl amacı nedir?

9) Bu ırkçılık ateşini yakmaya çalışırken, ülkemize döviz gelmemesi için zarar verdiğinizin farkında mısınız? Çünkü Arap bir turist neredeyse Avrupalı turistin 5ile 8 katı arası para harcıyor.

10) Avrupalı insanlar ikamet edince veya ev alınca söz söylemezsiniz (söylenmemesi de gerekir, 7. sorumuzda neden olduğunu yazmıştık) ama Suriyeli, Afrikalı ve Arap olunca onlarca laf söylüyorsunuz. Bu ayrımcılığı niçin yapıyorsunuz?

11) Arap sermayesi Avrupa'ya toplam yüzlerce milyar dolar yatırım yaparken bir kelime etmezsiniz ama o yatırımın 3-5 milyar doları ülkemize gelse, demediğiniz lafı bırakmazsınız. Gerçekten soruyoruz, siz ülkemizin büyümesini istemiyor musunuz? İstiyorsanız, bunları niçin yapıyorsunuz?

12) Dünyada ünlü giyim markaları, spor takımları, içecek markaları, bilişim markaları ve bunun gibi ticari değeri yüksek markalarını kullanır veya tutarsınız. Ama bunların belli kısmı Arap sermeyesinindir. O zaman soruyoruz, Araplar Avrupalılara yatırım yapabilir bende kullanabilirim, sorun yoktur. Ama Türkiye'ye direkt yatırım yapmasınlar. Gerçekten sizler ne yapmaya çalışıyorsunuz?

13) Fransa ve Amerika'daki sporcuları hiç incelediniz mi. Bu sporcuların belli kısmı Afrika kökenli ve bunlar uluslararası olimpiyatlara katıldığında hiç şunu dediniz mi? 

''Bunlar aslen Fransalı veya Amerikalı değil ki''

   Bu ülkeler başarılı buldukları Afrikalıları kendi ülkelerinin vatandaşı yapıyor, hiç bir Fransız veya Amerikan vatandaşı tek kelime etmiyor. Ama sizler nerdeyse sabah kalkıp, akşam yatana kadar bunları dilinizden düşürmüyorsunuz. Sizce de bu durum çok garip değil mi?

14) Ülkemize gelen yabancıların belli kısmı Türkiye'den ürün alıp, kendi ülkelerinde satmaktadırlar. Dolayısı ile ihracata katkıları vardır. Sizler ırkçılık söylemleri yaparak, ihracatın azalmasına neden olduğunuzun farkında mısınız?

15) İhracatın artması demek, ülkemizin her bölgesindeki insanların iş sahibi olması, para kazanmasına yol açmak demektir. Bunun olmasını niçin istemiyorsunuz? Mesela Karadeniz'de doğa turizmi, Güney Doğu Anadolu'da tarihi yerler ve yemek turizmi...vs...Diğer bölgelerimiz içinse farklı turizm örnekleri vardır.

16) Dünyada dinimiz İslam üzerinden ırkçılık propagandası yapmak size ne kâr sağlıyor?

17) Son sorumuz ise tüm dünyaya. Ey büyük dünya ülkeleri, ırkçılık yaparak mazlum ülkeler üzerinden para kazanmayı ne zaman bırakacaksınız? Para her zaman sizlere mutluluk getirmez, önemli olan iyilikle onların duasını almaktır. 

   Epeydir yazmayı düşündüğümüz ırkçılık analiz yazısının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yazımızı hem dini boyutlarıyla, hem ulusal boyutları ile, hem de uluslararası boyutlarıyla hazırladık. Sadece belli bir kesim ülke vatandaşlarını alıp, bunun üzerinden provokasyon yapmanın hiç kimseye yararı yoktur, aksine hepimize zararları vardır.

   Hepimiz başta bir insanız, insanların diğer insanlara saygısı olmalıdır. Kimse bir yönüyle kendisini başkasından üstün görmemelidir. Bugün birisi zenginliği ile övünürken, yarın fakir olabilir. O yüzden insan olarak saygıyı ve kardeşliği hiç elden bırakmamalıyız.

   Başka bir örnek verecek olursak, namaz kılarken kimi zengindir, kimi rütbelidir, kimi ise tanınmış biridir. Ama namazda hepsi bir araya gelip camide namazı kılmaktadır. Hepsi aynı safta eşittir, kardeştir ve birdir. Şunu da  asla unutmayalım, bir olursak müminler olarak dünyada güçlü oluruz. Ama ayrı düşersek, bölünür ve parçalanabiliriz. Bu dileklerimizle hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwdiyanetgovtr, wwwtuikgovtr, wwwgooglecom, haber izlenimleri, IRKÇI, ırkçılık ne demek, ırkçılık nedir, ırkçılık nedenleri, ırkçılık ne demektir, ırkçılık sebepleri, ırkçılık sonuçları, ırkçılık neden var, ırkçılıkla mücadele, ırkçılıkla ilgili yazılar, ırkçılık sosyal medya 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

El Yapımı Hediyelik Ürünler