27 Nisan 2024 Cumartesi

Özgürlük Heykeli Nerede, Göreniniz Var mı?

   3 yıl önce dünyayı yöneten büyük gücün dijital algı olduğunu ve bunun çok iyi anlaşılması gerektiğini söylemiştik. Buna dair detaylı bir analiz yazısı hazırlayıp bu yazıyı ne kadar iyi anlarsak, bizler dijital algılara gelmeyiz demiştik. Önce o yazımızı bir okuyalım bu linkten, sonra bugünkü yazımıza başlayalım.

   Amerika'daki üniversitelerde Gazze için yapılan destek mitinglerine katılanlara karşı yapılanları hepiniz internet ve televizyonlardan gördünüz. Bir Profesör yere yatırıp kelepçelendi, akademisyenlere ters kelepçeler takıldı ve öğrencileri yere yatırıp ters kelepçe işlemleri yaptılar.

Özgürlük Heykeli
Özgürlük Heykeli

   Üniversitelerde yapılanları görünce dünyanın çoğu neler oluyor Amerika'da demeye başladı. Halbuki Amerika'yı iyi takip edenler, bu olanlara hiç şaşırmamıştı. Şaşıranlar için Amerika'ya sorularımız olacak (1886 yılında Amerika'da açılışı yapılan Özgürlük Heykeli ile alakalı). Bu sorularımızı okuyunca sizlerin de aklında mutlaka başka sorularda oluşacaktır...

  Şimdi sorularımızı SORUYORUZ:

- Hani Amerika Özgürlükler ülkesi idi?

- Devasa büyüklükte bir heykeliniz vardı, meşhur Özgürlük Heykeli, ne oldu heykele? 

- Keşke o heykelin bir dili olsa da konuşsa şimdi, değil mi?

- Dünyaya devasa cümlelerle anlattığınız, dijital algı balonunuz mu patladı yoksa?

- Amerika'nın özgürlüğü sadece kendi menfaatleri olursa mı geçerli oluyor?

- Amerika'nın derdi sadece GÜÇ ve PARADIR. Bu kadar para ve güç hırsından dolayı merak ediyoruz, sizde gerçekten hiç vicdan var mı?

- Bir taraftan Gazze özgür devlet olsun (iki devletli çözüm) diyorsunuz, ama öbür taraftan Birleşmiş Milletlerde ki oylamalarda HAYIR oy kullanıyorsunuz. Bu nasıl tersliklerdir, siz kendinizi anlayabiliyor musunuz, gerçekten sizler ruhen iyi misiniz?

- Biraz basit düşününce aklımıza şu geldi, özgürlük heykeli de para içindi. Yani bol turist gelsin, çok para kalsın ülkeye. O zaman son sorumuzu soralım. Bu heykelin yanına MAZLUMLARIN üzüntüsünü anlatan ÖZGÜR DEĞİLİZ heykeli, yapmayı düşünüyor musunuz?

   Bir soru da kendimize soralım. Türkiye'deki meşhur üniversitelerimiz, Amerika'da olanlar için neler düşünüyor acaba? Mazlumların sesini duyurmak için, ne planları var?

   Yazımızı fazla uzatmayacağız, çünkü Gazze'de on binlerce şehit, 80 bine yakın yaralı var. Bunların AHLARINI alan hiç kimse (gizli veya açıktan kimler destek oluyorsa) hayatta mutlu olamaz. Günün birinde mutlaka çıkar bunlardan. Bu dünyada çıkmasa bile, ahirette hesaba çekileceklerdir.

   3 günlük dünyada 8 milyar insan büyük bir SINAV altında. Bu sınavda yüksek puan alanlar, huzura erecektir. Dualarımızla, cihadımızla, boykotlarımızla ve yapacağımız amellerimizle yüksek puanlar almak dileği ile hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwgooglecom, haber izlenimleri, wwwtwittercom, statue of liberty, özgürlük heykeli kaç yılında açıldı, özgürlük heykeli ne zaman açıldı, özgürlük heykeli anlamı, özgürlük heykeli ne zaman yapıldı, özgürlük anıtı nerede, özgürlük anıtı hangi ülkededir, özgürlük anıtı ne zaman yapıldı, özgürlük anıtı kaç yılında açıldı, özgürlük anıtı ne zaman açıldı, özgürlük adası, liberty adası, amerika'da insanlar özgür mü, amerika özgür mü, özgürlük heykeli özgür mü, amerika üniversite eylemleri, amerika eylemleri, amerika öğrenci eylemleri, amerika'da neler oluyor, amerika'da neler oluyo, amerika'da öğrenci eylemleri, amerika özgürlük anıtı nerede, amerika özgürlük heykeli nerede, campus protests, ANALİZLER, özgürlük heykel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

El Yapımı Hediyelik Ürünler