11 Mart 2018 Pazar

Dünya Erkekler Günü

   Babalar, Abiler, Amcalar, Dayılar, Enişteler...Hepsnin ortak özelliği ise Türkiye nüfusunun % 50,2 si olan Erkeklerdir.

   Nüfusumuzun yarısından biraz fazlası Erkek, kalanı kadındır. Yüce yaradan dünya'yı yaratırken oluşturduğu sistemde öyle bir ahenk yapmışki, her olayda bunu görmekteyiz. Tabiat ve insanlar birbirlerine bu ahenkle sımsıkı bağlanmıştır. Birinin diğerine yapacağı aksi bir harekette dünya ahengi bozulabilir, herşey tersine gidebilir. Aynı durum kadın ve erkekler arasında da vardır. Kadınların erkeklere saygısı, Erkeklerinde kadınlara saygısı devam ettiği sürece tabiat ve insanlık mutlu şekilde yaşamasına devam eder.

   Allah C.C. erkeklere öyle özellikler vermiş ki, bu özellikler sayesinde erkekler ailesini evin dışarısında koruyup, kollamaktadır. Bu özellikler; Güçlü, Sabırlı, Dirayetli ve Metanetli olmasıdır. Böylece erkekler ailesine kol kanat gerip, onları her türlü duruma karşı korumaktadırlar.

   Erkekler hayatın tüm zorluklarına ailesi içi katlanan, Vatanı için her türlü fedakarlığı yapan insanlardır. Çanakkale Savaşında topun mekanizması bozulunca 215 kiloluk mermiyi sırtına alıp namluya süren Seyit Onbaşı, bizim Türk Erkeklerinin en büyük örnek alacağı kişilerden birisidir.

   Erkekler ayrıca çocuklarının Takım Lideri gibidir. Onlara her alanda danışmanlık  yaparlar, onlara hayatın zorluklarıyla nasıl baş edeceğini öğretir. Erkekler gerektiğinde kendi her sıkıntıya katlanır ama ailesine hissettirmez. Kendi aç kalsa bile umursamaz, öncelik ailemin yemesi der. Güneşli bir havada bir yağmur yağsa kendisi ıslanır ama çocuğun ıslanmaması için üzerinde ceketi varsa ona verir, bu kadar fedakardırlar. Erkekler her zaman kendini arka plana atar, öncelik ailem mutlu olsun ister. Bir zorluk olduğunda ise kendini hemen öne atar, aileme bir şey olmasın, olacaksa önce bana olsun der.

   Daha çok örnekler veririz ama sizler bu yazıyı okuyunca, zaten aklınız başka yerlere gider, bazı yaşanan zor anları düşünebilirsiniz. O yüzden fazla örnek vermek istemiyoruz.

   Hayatın bu kadar zorluklarını yaşayan Erkeklerin, özel kutlanan bir günü Dünya'da tam anlamıyla henüz yoktur. Sadece Dünya'nın 60 dan fazla ülkesinde 19 Kasım'da Uluslararası Erkekler Günü veya diğer adıyla Dünya Erkekler Günü kutlanmaktadır.

   Bu yazıyı yazmamızdaki amaç, zorlukları kendilerine bir görev bilen Erkeklerinde bir gününün olmasını sağlamaktır. Belki bu yazı bir örnek olur ve yakında tüm Dünya'da böyle bir gün kabul edilebilir. Hayatın zorluklarını ailesi için katlanan tüm Erkeklerin yakın zamanda değerlerinin bilinip, kutlandığı Erkekler Günü olması dileklerimizle...

Erkekler Günü
Fedakar Erkekler

Fedakar Baba
Erkekler Günü

Erkekler Günü
Fedakar Koca

Erkekler Günü
Fedakar Baba



   Kaynak ve etiketler; wwwgooglecom, fotoğraflar, haberlercom, yenidenhabercom, fikrinizolsuncom, ERKEKLER GÜNÜ, erkekler günü hangi gün, erkekler günü ne zaman, kaç ülkede erkekler günü kutlanıyor, dünya erkekler günü ne zaman, dünya erkekler günü hangi gün 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Moskova'daki terör saldırısı ile verilmek istenen mesaj