4 Mart 2021 Perşembe

Anadolu'dan Büyükşehirler'e Göçlerin Olmaması İçin

   Herkese merhaba, bu yazımızda göçlerden bahsedeceğiz. Büyükşehirlere göçlerin azalması, küçük şehirlere ise göçlerin başlaması için analizlerimizi maddeler halinde yazacağız. Bu her yönden önemli bir konudur. Nüfusun ülkemizin belli yerlerinde toplanmasının zararları vardır. Nasıl mı ?

  NÜFUSUN BELLİ YERLERDE TOPLANMASININ ZARARLARI

- Yoğunluk artıyor

- Trafik artıyor

- Su kullanımı artıyor

- Stres artıyor

- Anadolu'da insan azalıyor

- Olası bir deprem anında, yoğunluktan dolayı riskler aşırı artıyor

- Salgın durumu anında, sağlık açısından sıkıntılar olabilir

- Enerji kullanımı artıyor, trafolara yüklenme artıyor

Göç
Göç

   Bunlar gibi çok neden var. O zaman göçlerin azalması için neler yapılmalıdır, sırasıyla yazmaya başlayalım.

  GÖÇLERİN OLMAMASI İÇİN ÖNERİLERİMİZ

- Büyükşehirlerdeki konfeksiyon tarzı işletme ve fabrikaları, küçük şehirlerde açılacak modern organize sanayilerine taşımak. Niçin konfeksiyon yazdık, çünkü çalışan işçi sayısı bakımından en yoğun kitlelerden biri konfeksiyondadır, işletme ve fabrikalarda. Böylece küçük şehirler arasında rekabette başlar. 

- Tarım ve Hayvancılığın ne kadar önemli olacağına dair, gençlere seminerler vermek. Bu seminerleri verirken kazanç durumunu, reel örneklerle desteklemek

- Ar-Ge'ye dayalı tarım ürünleri üretmek (katma değeri yüksek, yörelere özgü ürünler)

- Hayvancılık için kazan-kazan destekleri, yapmak (gelecekte doğal etin önemi çok artacak)

- Ar-Ge'ye dayalı hayvancılık mamul ürünleri üretmek (katma değeri yüksek, yöresel özel ürünler)

- Her il ve ilçenin tarihi ve turistik yerlerini en iyi, o yörede yaşayanlar anlatabilir. Bu yüzden her il ve ilçeden gençler belirlenip, kendilerini her konuda yetiştirip, turizmin gelişmesi için çalışmalılar.

- Türkiye'de teslimata hazır ürünlerin son üretim yerleri, genelde liman şehirlerine yakın yerlerdedir, yurt dışına nakliyeyi kolayca yapmak için. Mesela araba üretim yerleri. Bu tarz ürünlerin alt kademe parçalarını üretecek fabrika ve işletmelerin, küçük şehirlere yapılması lazım. Büyükşehirlerde küçük dükkan veya işletmeler olacağına, küçük şehirlerde büyük ve modern işletmeler olmalı.

- Bireysel anlamda iş kuracaklara, hibe destekleri daha artmalı ve suistimaller olmaması için, iyi denetlemeler olmalı. Ayrıca teknoloji çok hızla büyüyor, bu yüzden hibe başvurularını inceleyen teknik ekibinde, teknolojiyi çok iyi takip etmesi gereklidir. Bir örnek verecek olursak, bir gencimiz çok farklı bir ürün geliştirmeyi planlıyor, bunu proje yapıp, hibeye başvuruyor. Ama başvurduğu yerdeki personel, bunu tam anlamazsa ne olacak ? Kısaca bürokrasiye takılmamalı gençler.

Anadolu
Anadolu Göç

KÜÇÜK ŞEHİRLERDEN, GÖÇ ETMEMEK İÇİN NEDENLER

- Eskiden sağlık hizmetleri her yerde yoktu, şimdi her yerde yaygın

- Büyükşehirlerde kenarda bir ev alacağına, memleketinde belki de  müstakil bir ev alabilir

- Memleketinde daha organik beslenebilme

- Büyükşehirler gürültülü, kalabalık ve ulaşımı zordur, küçük şehirlerde bunlar kolaydır

- Teknoloji şimdi her yerde yaygın

- Köyde tarım ve hayvancılık yapmak, daha önemli hale geldi. Hem doğa ile iç içe yaşar, hem para kazanır, hem de streslerden uzak kalabilir

   Önemli bir analiz yazımızın daha sonuna geldik. Sosyal sitemiz sizlerle beraber büyüyor, teşekkürler. Sizler tanıdıklarınıza sitemizi önerirseniz, onlarda bilgilenmiş olup, hep beraber daha çok büyürüz. Başka bir yazımızda görüşmek üzere, herkese Saygılar...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwgooglecom, wwwaacomtr, wwwtrthabercomtr, arge, mamül, göçler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

İran ve İsrail Ne Yapıyor