13 Kasım 2023 Pazartesi

Cihad ve boykota ne kadar hazırız?

   Yazımıza önce cihadın tarifi ile başlayalım...

   Cihad Nedir?

   Allah yolunda harcanan emeğin, Hak uğrunda verilen mücadelenin ismi olup, müminin bütün varlığını kullanarak Allah'ın rızasını kazanma çabasına denir.

   Cihad, mukaddesatı korumak için beden, dil, fikir ve gönülle büyük bir kararlılık göstermektir. Haksız bir saldırı, yok etme, sömürme veya zulmetme mücadelesi değildir. Aksine Müslüman'ın vatanında şerefi, kimliği ve özgürlüğü ile var olma, imanını, bayrağını, istiklâlini va haysiyetini muhafaza etme çabasıdır. 

   Cihâd, zulümlere ve zalimlere karşı bir milletin hukukunu savunma gayretidir. Hakkı tutup kaldırma, yeryüzünde huzur, barış, adalet ve iyiliği yayma amacıdır.

   Cihadın tarifini ve önemini detaylıca yazdıktan sonra şimdi cihad ile ilgili bazı Ayet-i Kerimelerin meallerini yazalım.

Cihad
Cihad ve Boykot

  CİHAD İLE İLGİLİ BAZI AYETLERİN MEALLERİ

  Nisâ Suresi 95. Ayet-i Kerime 

- Müminlerden özür sahibi olanlar dışında oturup kalanlar, malları ve canlarıyla Allah yolunda cihad etmekte olanlara eşit olamazlar. Allah, malları ve canlarıyla cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah bütün müminlere o güzel geleceği vaad etmiştir, ama mücahidleri çok büyük bir karşılıkla oturanlardan üstün kılmıştır.

  Tevbe Suresi 20. Ayet-i Kerime

- İnanan, hicret eden, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerin Allah katındaki mertebeleri pek büyüktür. Muradına erecek olanlar da onlardır.

  Tevbe Suresi 41. Ayet-i Kerime

- Kolay da olsa zor da olsa sefere çıkın ve mallarınızla canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Bilirseniz, bu sizin kendi iyiliğinizedir.

   Bu tefsirlerden sonra şimdide bilinen önemli bir yanlışı yazmak istiyoruz ki, konumuz daha net anlaşılsın.

  CİHAD KONUSUNDA EN BİLİNEN YANLIŞ

  Cihad sadece kılıç ile yapılır. Bu çok yanlıştır, çünkü cihad;

- Kimi zaman kalemle

- Kimi zaman ilimle

- Kimi zaman bilimle

- Kimi zaman kılıçla

- Kimi zaman teknolojiyle

- Kimi zaman sözle

- Kimi zaman edebiyatla yapılır

  Kısaca elimizden ne geliyorsa onunla cihad etmeliyiz. Sonunda kimin nasıl cihad ettiğini Allah C.C. görüyor, o yüzden başkaları ne der diye düşünmeyin. Yapacağımız cihadların karşılığını Allah verir bizlere. Yani cihad maddi bir durum değildir, tamamen manevidir. Eğer birileri Vatanımıza savaş açarsa, o zaman en iyi şekilde kılıç ve silah kullanarak cihadımızı da yaparız, bundan hiç bir yabancının şüphesi olmasın. 

  Gazze için şu an yapılacak en önemli cihadlardan biri yabancılara ulaşarak Filistin'de yapılan zulüm ve soykırımı anlatmaktır. Böylece tüm yabancılar uyanırsa bunun karşısında ne İsrail, nede Amerika durabilir. Bununla ilgili 1 ay önce bir analiz yazısı hazırlamıştık, o analizimizi tekrar okursanız bu yazımızın devamı daha iyi anlaşılır. Önceki analizimizi bu linkten okuyabilirsiniz.

  ALLAH NE DERSE O OLUR

  Bir konuyu açıklığa kavuşturmak istiyoruz...

  Dünyada her şey, Allah'ın ol demesiyle olmaktadır. Bazılarının aklına şu soru gelebilir;

- Allah isterse anında bu zulümler durur. O zaman niçin durdurmuyor acaba?

  CEVABIMIZ:

  İsrail'in bir kötülük yapma planı varsa, Allah C.C. onu zaten biliyor...

  Allah dini yönlerden bizlere bakıyor. Bizim eksikliklerimiz varsa, İsrail'in kötülük yapmasına izin veriyor, peki niçin?

  Çünkü bakalım İsrail kötülük yapınca bizler ne yapacak?

  Ne kadar sabırlı olacağız?

  Ne kadar tevekkül edeceğiz?

  Namazlarımızda samimi bir şekilde, ne kadar dualar yapacağız?

  Yani her şey Allah'ın ol demesi ile oluyor...

  Şu an Filistin'de olanlardan dolayı Filistinliler değil, 8 milyar insan büyük SINAV altında.

  Filistinlilerden şehit olanlar, makamların en büyüğüne kavuşuyor...

  Ya bizler, 8 milyar insan?

  O yüzden 8 milyar her konuda ne kadar cihad ederse (uyumazsa, görmemezlikten gelmezse), Allah C.C.'de İsrail'e izin vermez. Bu yüzden çok çalışalım, cihad edelim.

  Eğer biz yan gelip yatarsak, bu soykırım aylarca sürebilir.

  Dünyada şu an herkes büyük bir sınav altında, herkese hayırlı sınavlar diliyoruz...

  Şimdi gelelim başka önemli bir konuya, boykot etmek. Kelime anlamı ''bir işi, bir davranışı yapmama kararı almak'' tır. Bugünlerde boykot ile ilgili bizler neler yapmalıyız?

  BOYKOT 

  Boykot yapabilmek için öncelikle bizler çok çalışmalıyız, peki ne için? 

- Yerli olarak üretmek için, milli olarak üretmek için, daha kalitelisini üretmek için...

  Mesela;

  Daha kaliteli çikolatalar yapmalıyız

  Daha sağlıklı içecekler yapmalıyız

  Daha lezzetli gıda ürünleri yapmalıyız

  Çocuklar için yöresel oyuncaklar yapmalıyız

  Mutfakta kullanılan tabletlerin en iyisini yapmalıyız

  Parfüm ve deodorantların özgün olanını yapmalıyız

  Diş macununun en sağlıklısını üretmeliyiz

  Sabunların kalitelisini üretmeliyiz

  Giysilerin en güzelini ve kalitelisini üretmeliyiz

  Ayakkabılarda aranan markaları üretmeliyiz

  Banyoda kullandığımız şampuanların en kalitelisini yapmalıyız

  Çamaşırlarda kullandığımız deterjanların en güzelini yapmalıyız

  Cep telefonu ve bilgisayar ürünlerini üretmeliyiz

  Beyaz eşyalarda bir çok markalar yapmalıyız

  Araba ve iş makinelerinde görsel ve kaliteli ürünler yapmalıyız

  Mobilyada dünyaya hitap edecek onlarca marka yapmalıyız

  Bankacılık işlemlerinde Türkiye'nin kartlarını kullanmalıyız

  Uluslararası taşımacılıkta kendi nakliyat firmalarımızı büyütmeliyiz

  Yolcu uçaklarını üretmeliyiz

  İnsansız savaş uçaklarının eşi bulunmazını yapmalıyız

  Kısaca bu örnekler gibi her alanda çok çalışmalıyız...

  PEKİ NEDEN BOYKOT YAPMALIYIZ

  Zulüm ve soykırım yapanlara karşı, ekonomik olarak baskılar kurup, güçlerini zayıflatmak için

  BOYKOTU NASIL YAPMALIYIZ

- Boykotu kendi adımıza yapıp, başkalarını boykota özendirmeliyiz

- Boykot yaparken kimseyi kırmamalıyız

- Çok basit ve akılcı tanıtımlarla boykot yapmalıyız

- Boykotlarla yabancıların dikkatini çekip, onların kendilerini sorgulamalarına sebep olmalıyız

- Boykotla onların can damarı olan ekonomi yapılarını sarsmalıyız

- Boykotu insanlık için yaptığımızı, karşı tarafa hissettirmeliyiz

- Boykot yapıyorum diye provokatif davranış yapanlar olabilir, bunlara da dikkat edelim

- Ayrıca boykotu hazır alınmış ürünleri çöpe atarak değil, bundan sonra hiç almayarak yapmalıyız.

  İSRAİL ve AMERİKA'NIN AMACI NEDİR

   İsrail'in amacı herkesin bildiği gibi Arz-ı Mev'ud (vaad edilen topraklar, Nil'den Fırat'a kadar olan topraklar) planıdır. Amerika'nın amacı ise 7 yıl önce gazetelerinde yayımlanan haritadır. Bu harita ile ilgili bizler genişçe bir analiz yazısı hazırlamıştık, o yazımızı bu linkimizden okuyabilirsiniz.

   Kısaca Amerika ve İsrail'in planları ortaktır ama anlatım yolları farklıdır. Bu yüzden bizler her zaman uyanık olmalıyız. Çünkü kıyamete kadar bunların planları ve hayalleri bitmeyecektir. Bundan dolayı sabredip, sebat edip, bol dualar edip şu Ayet-i Kerime'nin mealini de hiç aklımızdan çıkarmayalım...

  Bakara Suresi 216. Ayet-i Kerime

- Size zor geldiği halde savaş üzerinize farz kılındı. Hakkınızda hayırlı olduğu halde bir şeyden hoşlanmamış olabilirsiniz. Sizin için kötü olduğu halde bir şeyden hoşlanmış ta olabilirsiniz. Yalnız Allah bilir, siz bilmezsiniz.

  Yukarıda yazdıklarımızla cihad konusu herkes tarafından daha iyi anlaşıldı, sizce de doğru di mi? Şunu da asla unutmayalım, tek başıma benden ne olur demeyin. Senin gibi milyonlar bunu düşünüyor olabilir. Sen yapmaya başlarsan yarın milyonlar, belki de dünyada milyarlar olabilir...

   Ayrıca Amerika'ya bir tavsiyemiz var, madem İsrail halkını çok seviyorsunuz ve onlardan ayrı kalamıyorsunuz. O vakit tüm İsrail'i alıp Amerika'ya taşıyınız. Böylece sizde bir arada yaşayın, dünyada sizin verdiğiniz tüm sıkıntılardan kurtulsun.

   Zulüm ve soykırım yapan zalimler için yaşasın Cehennem diyoruz. Rabbimiz onları kahreylesin, zafer her zaman inananlarındır deyip, İnşaAllah Filistinliler bizlerin duaları ile galip gelecekler...

  Çok önemli bir analiz yazımızın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sizlerden ricamız okuduktan sonra tanıdığınız tüm arkadaşlarınıza bu yazımızı göndermeniz. Biz cihad için elimizden geldiği kadar bilgilerimizi yazıya döktük. Sizlerde bu yazımızı başkalarına göndererek onların bilgilerine ilave bilgiler katabilirsiniz. Şimdiden hepinize teşekkür eder, hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwdiyanetgovtr, wwwsozlukgovtr, cihat, wwwtrcooltextcom (resim), arzı mevud, MT, cihad ne demek, cihad ayetleri, cihad niçin yapılmalı, cihad neydi, cihad neye denir, cihad nasıl yapılır, cihad nasıl yazılır, cihad nasıl edilir, günümüzde cihad nasıl olmalı, cihad anlayışı nedir, cihad anlamı, cihad etmek ne demek, cihad etmek nedir, cihad türleri, cihad yapmak ne demek, cihad düşüncesi, cihad hadisleri, cihad hakkında hadisler, cihad kelimesinin türkçe karşılığı, cihadla ilgili ayetler, cihad ile ilgili ayetler, cihad ile ilgili hadisler, cihad ile ilgili ayet ve hadisler, cihad nedir kısaca, boykot ne demek, boykot nedir kısaca, boykot etmek ne demek, boykotun önemi, boykotun amacı nedir, boykotun anlamı nedir, boykot var, boykot neden önemli, boykot ne demek kısaca, neden boykot etmeliyiz, cihad ve boykot, boykot nasıl yapılmalı

2 yorum:

  1. Bütün müminlere Allah cihadı farz kılmıştır. Sizinde yukarıda belirttiğiniz gibi herkez bulunduğu konuma göre.
    Bizler Müslümanlar olarak safımızı belli ederek tıpkı karıncanın İbrahim'in ateşine su taşıdığı gibi bizlerde yahu sadece benden ne olur demeden karıncayı örnek almalıyız. Çünkü
    Karınca neyaptığını biliyordu karınca yaptığı işte Allah'ın rızasını gözetmişti. Onun taşıdığı suyun o ateşi söndüremeyeceğini kendiside biliyordu lakin o safını belli ettiveüzerinedüşeni yaptıbizlerde allahaın rızasını gözeterek safımızı belli etmeliyiz.allahın selamı bütün müminlerin üzerine olsun

    YanıtlaSil
  2. Amin, aynen dedikleriniz gibi. Bu dünyada hepimiz sınavdayız, 8 milyarın belli kısmı bu sınavda iyi not alacak İnşallah, çünkü haksızlığa karşı çıkıyorlar...

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Ülke Telefon Kodları