24 Kasım 2023 Cuma

Sularımıza Neler Oluyor?

   Bugünkü yazımız insan hayatında çok önemli yere sahip noktalardan biri olan su üzerine olacaktır. Su deyip geçmeyelim önemi büyüktür, nasıl mı?

   SUSUZ HAYAT OLUR MU?

   İnsan hayatında şu önemli 3 nokta vardır...

  1) İnsan hiç nefes almadan 4-5 dakika

  2) Hiç su içmeden 7 gün susuzluğa

  3) Hiç bir şey yemeden ise 21 gün açlığa dayanabilir

   Birde bu 3 noktaya ilave olarak hayatta çok kullandığımız olan 4. noktamız enerji oldu. Artık hayatımızın her gününde mutlaka enerjiye ihtiyacımız olmaktadır. (Telefonda, bilgisayarda, beyaz eşyalarda..vs..) Enerjiden kısa bahsettikten sonra şimdi gelelim analiz yazımıza.

   Yaklaşık 30 yıl önce musluklardan içilen sularımız şimdi nerede? 

   Teknoloji gelişti, suları taşıyan boruların kalitesi arttı ama sularımız içilemiyor. Bu durum sizlere de garip gelmiyor mu? 

   Bir anda tüm Türkiye'nin sularımı kirlendi de, bizim mi haberimiz olmadı?

İçme Suyu
İçme Suyu

   ANLAYAMADIĞIMIZ NOKTA...

   Topraktan çıkıp, gerekli işlemlerden geçtikten sonra damacana veya pet şişelere doldurulup son kullanıcıya gelene kadar (satılana kadar) günlerce, bazen 1-2 hafta bekleyen sular temiz oluyor ama belediyelerin depolarına gelip orada büyük tesislerde arıtılıp, (bu tesislerin maliyeti yaklaşık 250 milyon TL şu an) temizlenip, klorlanıp sonra musluklara bir kaç günde gelen sular temiz olmuyor? 

   Biz bunu anlamakta zorluk çekiyoruz artık. Nasıl oluyor bu?

   Yoksa bu damacana ve paket su satan firmaların bir dijital algısı mı? Yani musluktan akan sular içilmez ama damacana ve paket suları çok temizdir !

   Sayın büyüklerimiz, sizlerden ricamız var...

   Lütfen bu su işi iyice incelensin, evlerin musluklarından içilebilir sular aksın. Bu konuda gerekirse belediyeler arası en iyi olanlara destekler verilsin. Hangi belediyelerin suları musluklardan içiliyorsa, onlar reklam edilsin ve onlara vergide % 5-10 avantajlar verilsin.

   PEKİ NİÇİN BUNU TALEP EDİYORUZ...

   Çünkü pandemi zamanında gıda ürünlerinin ne kadar önemli olduğunu herkes gördü. İleride su üzerinden savaşlar çıkabileceği konuşuluyor. Şu an Gazze'de insanlar bırak damacanayı, musluklardan içecek su bulamıyor. Yağmur yağınca buldukları suları toplayıp içmeye çalışıyorlar. O yüzden ileride su savaşları çıkmadan, bizler bu su işini mutlaka halletmeliyiz.

   Yoksa şu an fiyatları aşırı uçan damacana sular, ileride su savaşları çıkarsa 2-3 kat artabilir.

   Bu 2 durum çok önemli, acilen tüm Türkiye'deki musluklardan içilebilen sular akmalı...

   Ayrıca damacana suların belli kısmı arıtma sulardır. Bu sular arıtılırken içindeki faydalı minerallerin bazıları gitmektedir. Fark ettiniz mi son zamanlarda insanlar çok hastalanıyor. Acaba bunun sebebi mineralleri alınmış damacana sular olmasın? Yani damacana sularla farkında olmadan sağlığımızda mı gidiyor?

  SORUYORUZ;

- Damacana ve pet şişedeki sular ne kadar sağlıklı?

  Bu sorumuza bir örnek yazalım, gerisini sizler düşünün. Bazen dükkanlara girdiğinizde pet şişelerdeki suların üst kısmının sıcaktan terlediğini görmüşsünüzdür. Peki bu su sizce, ne kadar sağlıklı? O pet şişe kaç gündür sıcakta terliyor?

   SLOGANIMIZ

   O zaman sloganımızı yazarak yazımızın sonuna yaklaşalım. Haydi Türkiye, hep beraber bunu bağlı olduğumuz belediyelerden talep edelim...

   ''Musluklardan İçilebilen Sularımız Aksın''

   ''Musluklardan İçilebilen Sularımız Aksın''

   ''Musluklardan İçilebilen Sularımız Aksın''

   Gördüğünüz gibi susuz hayat olmuyor maalesef, o yüzden sularımızın kıymetini bilelim ve israf etmeyelim. Birde şunu iyice düşünelim, niçin insanlarımız damacana suları içmeye mecbur gibi bir algıyla karşı karşıya kalıyor, niçin?

   Herkese teşekkür eder, başka analiz yazılarında tekrar görüşmek dileğiyle hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...


   Kaynaklar ve etiketler; wwwpngwingcom (resim), içme suyu, içme suları, musluk suyu içilir mi, şişe su, insan nefes almadan kaç dakika yaşar, insan su içmeden ne kadar yaşar, insan yemeden kaç gün yaşar, insan yemeden içmeden kaç gün yaşar, insan yemeden ne kadar yaşar, musluk suyu neden içilmez, damacana su sağlıklı mı, damacana sular sağlıklımı, damacana sular sağlıklı mı, musluk suyu içilirmi, musluk suyu niçin içilmez, musluk suyu nasıl içilmez, pet şişe su  zararlı mı, pet şişe su zararları, damacana su zararları, damacana su zararlı mı, damacana su sağlığa zararlı mı, musluk suyu içilsin, musluklardan içilen sular aksın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Ülkelerin Plaka Kodları