14 Nisan 2024 Pazar

İran ve İsrail Ne Yapıyor

    Amerika, İsrail ve İran...

   Yıllardır bu üçlünün aralarında danışıklı dövüş içinde olduğu, söylenir ve yazılır...

   İran hep İsrail şöyle yaparsa ben vururum der. Buna karşılık İsrail'de, İran bir hamle yaparsa karşılığını fazlası ile alır diye söylenip durur.

   Son günlerde olanlara bakınca her ikisinin de bu söyledikleri lafta kalmasın diye yapılmış icraatlar olarak görmekteyiz.

Amerika İsrail
Amerika İsrail İran

   Dolayısı ile olanların çok teknik detaylarına girmeyeceğiz, girmenin de vakit kaybından başka bir şey olmadığını hatırlatmak isteriz. Biz burada asıl 2 soruya odaklanmanızı istiyoruz. Nedir bu sorular?

   KİMLER KAZANIR?

Amerika, silah baronları, petrol baronları ve seçimleri yaklaşan Biden...

   KİMLER KAYBEDER?

   Ortadoğu ülkeleri, Gazze ve mazlum insanlar. Çünkü hedef şaşırtarak okları ve asıl savaşları Ortadoğu üzerine çekmeye çalışıyorlar.

   Sorularımıza verdiğimiz cevapları gördükten sonra sizlerin de olaya bakışları farklı bir yön kazanmış oldu. Her şey bazen göründüğü gibi değildir, olayların perde arkalarında başka planlar mutlaka olabilir. Şimdi dünyayı ilgilendiren büyük sorumuzu yazalım, cevabı 8 milyarın üzerinde büyük bir manevi yüktür.

   ASIL SORUMUZ

   Sahi sormanın tam vakti, İran ve İsrail'in birbirlerini danışıklı dövüş olarak vurmasından sonra, Gazze özgürlüğüne kavuştu mu?

  Bu sorumuza ilaveten bağlantılı başka sorularda aklımızda, sırası gelmişken onları da yazalım...

- Soruyoruz Amerika, on binlerce yaralı olan Gazze'de insanlar ne yapacak?

- Ey 8 milyarlık dünya, bu şehitlerin ve yaralıların ahları, bizim yakamızı bırakır mı?

- Ey Amerika Gazze'de doğalgaz olmasa, sen buralara gelir miydin?

- Bu danışıklı dövüşün planları Amerika'nın neresinde yapıldı?

- Merak ediyoruz Ortadoğu'dan ne zaman tam olarak çekileceksiniz, petrol ve doğalgazlar bitince mi?

  Bu soruları okuyunca sizlerin de akıllarına onlarca soru gelmiştir. O zaman bizlere ne yapmak düşer, her zaman uyanık ve dikkatli olmak. Bizler uyanık olmazsak birileri ha bire bölgemizde savaş planları yapıp durur.

   Yazımızı bitirirken 3 yıl önce hazırladığımız, Aksa seni niçin bekliyor adlı analiz yazımızı tekrar okursanız, bizlerin ne kadar uyanık kalması gerektiğini tekrar hatırlamış oluruz. O yazımızı bu linkimizden okuyabilirsiniz.

   Hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwgooglecom, İran'dan İsrail'e misilleme, iran israil arasında neler yaşanıyor, İran'dan İsrail'e İHA saldırısı, İran İsrail'e saldırı başlattı, İran İsrail'e saldırıyı başlattı, iran israil neler oluyor, İran iha saldırısı ne demek, iran da iha saldırısı, iran israil savaşı nedeni, iran israil savaş, israil iran'ı bombaladı, israil iran savaşı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Özgürlük Heykeli Nerede, Göreniniz Var mı?