19 Nisan 2024 Cuma

Yakında olabilecek sorun, Karavanlar

   Mahalle aralarında arabaları park etmek isterken yer bulma sorunları olmaya başlamıştı, şimdi buna başka bir sorun daha ekleniyor gibi. Nedir o sorun diyenler için cevabımız: Karavan Sorunu

   Ülkemizde artan ihracattan dolayı (fabrika sayıları artıyor) çalışanlarımızın araba satın alma sayıları da artmaya başladı. Bu artan araba sayıları, şehirlerde park edememe sorunlarını birlikte getirmeye başladı. Çoğu kimse özellikle akşamları, arabalarını park etmek için, mahallelerinin arasında dolanıyor.

   Son aylarda ise arabalarına park yeri arayan insanlarımız, yollarda başka araçların park edilmesi ile karşı karşıya gelmeye başladı. Neredeyse 2 araba kadar yer kaplayan ve bazen günlerce aynı yerde sabit tutulan karavanlar.

Karavan
Karavan Park Sorunu

   Örnek bir resmini eklediğimiz karavanlar artık mahalle içlerinde sorun olmaya başladı. Şimdilerde her mahallenin sokaklarında birer tane görmeye başladığımız bu karavanlar, yakın bir zamanda daha çok artıp büyük bir sorun haline dönüşebilir.

   Şimdiden bu konuda adımlar atılmalı, yoksa ileride başka sorunlara neden olabilir...

  OLABİLECEK SORUNLAR 

- Yaklaşık 2 araba kadar yer kapladığı için, araba sahipleri ile tartışmalara neden olabilir

- Yüksekliği fazla olduğu için köşe başlarına bırakılan karavanlardan dolayı yolun ilerisi görülemeyeceği için, kazalara sebep olabilir.

- İtfaiye ve ambulans gibi bizim yardımımıza yetişmeye çalışan araçlar, mahalle içinde sıkışık trafikten dolayı bizlerin yardımına geç gelebilir.

- Mahallelerin dar sokaklarında, görüntü kirliliğine sebep olabilir

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ

- Bu karavanlar mahalle içlerinde park edilmemeli, onlar için belediyeler tarafından şehrin giriş ve çıkışlarına, karavan otoparkları yapılmalıdır.

- Karavan sahipleri bu otoparklara, ücret karşılığında karavanlarını bırakmalıdır

- Bu otoparkların güvenliği de olursa, hırsızlık gibi olayların önüne geçilmiş olunur

- Bu otoparklarda bakım ve servis hizmetleri de olmalı. Böylece arıza anında hemen yapılabilmeliler.

   Bizler şehirlerin mahalle aralarında gördüğümüz karavan sorununu yazdık, buralarda az sayıda var. Birde bunun tersi denize sıfır illerde, sahillere yakın mahalleleri düşünün. Buralarda sayı olarak çok çok fazladırlar. Konuya bakarken bunları detaylıca düşünmek gerekir.

   Karavanlarla ilgili gördüğümüz olabilecek sorunları ve bunlara karşı yapılabilecek çözüm önerilerimizi birlikte yazdık. Bundan sonrası sayın büyüklerimizin vereceği kararlar olacaktır. Amacımız herkesin mutlu ve huzur içinde yaşaması için, sorunların çözülebilmesine yardımcı olmaktır.

  Bu dileklerimizle birlikte başka bir yazımızda görüşmek üzere hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwgooglecom, karavan otoparkı, karavan park alanı, karavan park sorunu, karavan görüntü kirliliği, karavan sorunları, karavan park yerleri, karavan park yeri, karavan park etme kanunu var mı, karavan kanunu var mı, karavan otopark, karavan parkı, çekme karavan park sorunu, çekme karavanlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Türk Savunma Sanayii Ürünleri 2