13 Haziran 2023 Salı

Çözüm Nedir?

   Son günlerde medyada sanat ve sanatçılarla ilgili haberler görmekteyiz. Bu konuda diyeceğimiz en önemli detay şöyledir;

  ''Hiç kimse Türk halkından büyük değildir ve kimse halkımızı küçük göremez''

   Bu detayı ister sanatçı, ister iş insanı, ister işçi, ister memur olun hiç unutmayalım...

Çözüm
Çözüm Nedir

   Yazımızda yapılan sanat ve sanat ürünleri ile ilgili önemli bir önerimiz olacak. Bazen haberlerde duyuyoruz, bir sanatçı verdiği bir konser için milyonlarca para aldı veya bir başka sanatçı yaptığı resim veya heykel için şu kadar milyon paralar aldı.

   Evet belki de çoğumuz farkında değiliz bu alınan ücretlerden. Ama medyada yazılan ve konuşulan rakamlar, devasa büyüklükte milyonlardır !!!

   Peki asgari ücretin 8.500 TL olduğu ülkemizde bir sanatçının yaptığı şarkı / resim / heykel için milyonların alınması doğal mı?

   Diyebilirsiniz ki, sanatçı tek başına değil, bir ekip işi. Tamam 15 kişilik ekibi olsun, kullandığı müzik ve çalgı aletleri olsun. Günde milyonlardan ayda 50-100 milyon paralar yapar. Bu ekipteki 14 kişi ayda 30.000 TL maaş alsa, toplamda 420.000 TL maaş eder. Bir o kadarda yeme, içme ve otel masrafı olduğunu sayalım. Bunun yanında ilave başka masraflarla beraber toplam da 1 milyon TL olsun.

   Ayda 50-100 milyondan 1 milyonu çıkarsak geriye kalan 49 ile 99 milyon para bir tek sanatçıya mı kalıyor?

   Bu rakamları görünce aklımıza şöyle bir öneri geldi. Bu öneriyi Devlet Büyüklerimiz değerlendirirse iyi olacağını düşünüyoruz...

   ÖNERİMİZ;

   Devlette her memurun ne kadar bir maaş alacağı belli ise, bu yapılan sanat veya sanat ürünleri konusunda da maksimum fiyatlandırma olup bu fiyatların üzerine çıkılmaması lazım. Yani Belediye ve Kamu kurumları belirlenecek fiyatlardan yüksek rakamlar, ödememelidir.

   Örneğin; Bir sanatçı bir heykeli 100.000 TL'ye yapıyorsa, başka bir sanatçı benzer heykeli bu çok özel tasarım deyip 1-2-3-5 milyon gibi devasa rakamlara satmamalıdır.

   Şu olabilir, bir iş insanı ben bunu şu belediyede veya şu şehirde görmek istiyorum deyip, bu devasa rakamları kendi cebinden ödeyebilir. Ama geliri, halkımızın ödediği vergilerden oluşan belediyeler çok yüksek rakamlar ödememelidir.

   Öneri bizden, değerlendirip karar vermesi büyüklerimizdendir. Bu temennilerle yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Başka yazılarda görüşmek üzere hepinize saygı ve selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; haber izlenimleri, cooltextcom (resim), sanatçı ücretleri, sanatçı konser ücretleri, yılbaşı sanatçı ücretleri, sanatçıların aldığı ücretler, yılbaşında sanatçıların aldığı ücretler, şarkıcıların ücretleri, şarkıcıların yılbaşı ücretleri, sanatçılar ücretleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

El Yapımı Hediyelik Ürünler