8 Haziran 2023 Perşembe

Trilyonlarca Dolar Borç

   Amerika'nın dünyada 31 trilyon dolardan fazla borcu olduğunu ve doların dünyada hakimiyetinin azalmasından korktuğu için neler yaptığını 12 ay önceki bir analiz yazımızda yazmıştık. Önce bu yazımızı tekrar okuyalım, sonra yeni analiz yazımıza başlayalım. O yazımızı bu linkimizden herkes okuyabilir.

   Evet, doların hakimiyetinin azalmaması için Amerika'nın neler yaptığını tekrar hatırlamış olduk. Şimdi biraz düşünme vakti diyelim...

Amerika
Trilyon dolar borç

   Bir soru soralım, düz mantıkla 31 trilyon dolardan fazla borcu olan bir ülkenin parası nasıl olurda birden çok artar? Bu ana sorumuza ilaveten diğer sorularımızı da yazalım ve gerisini sizler daha iyi düşünüp, yorumlarsınız

  İLAVE SORULARIMIZ

1) Amerika'da bankalar batmaya yaklaşırken (son zamanlardaki haberlere bakınız), dolar alıp sizlerde kendinizi batırmaya ortak olmak ister misiniz?

2) Amerika sınırlarımızdaki komşu ülkelere silah yığarken, dolar almak Amerika'ya güç vermez mi?

3) Normalde çok borç içinde olan bir ülkenin parasının değer kaybetmesi gerekirken, hiç düşündünüz mü, bunların parası nasıl değer kazanıyor?

4) Kimler Amerika'nın parasını güçlü tutmaya çalışıyor, perde arkasındaki güçler kim?

5) Günün birinde Amerika iflasa benzer bir durumu açıklarsa, sizin elinizdeki paralar pul gibi olabilir. O vakit sizler ne yapacaksınız?

6) Amerika bu kadar borcum var deyip ben batacaksam yanımda tüm dünya ülkelerinden insanları da götüreyim diye düşünmüş olamaz mı, bunu hiç kendinize sordunuz mu?

7) Amerika'nın binlerce tır silahı terör örgütlerine verirken, bizlerin dolar alması, Amerika'nın onlara daha çok silah göndermesine sebep olmaz mı?

8) Amerika'nın kendi parası ile bizim ülkemize ve Asya'daki kardeş ülkelere baskı yapmasına izin verecek miyiz?

9) Dolar için veda vakti gelmedi mi daha?

10) Vatanımız üzerinde her türlü oyunları çevirmelerine izin verip, milyon dolarlarımız olsa bize ne faydası olacak, bunu hiç düşündünüz mü?

   Şimdilik sorularımız bu kadar. Yaklaşık 2 yıl önce dolar, faiz ve sanal paraların bitmesi için bir öneri yazısı yazmıştık. Eğer günün birinde bu önerilerimiz yapılırsa hem milletimiz, hem de Devletimiz kazanmış olacak. Bu yazımızı buradan tekrar bir okuyalım, sonra bu analiz yazımızı bitirelim.

   Başka yazılarda görüşmek üzere hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve Resimler; haber izlenimleri, googlecom, trcooltextcom (resim), Dolar/TL, amerika'nın borcu ne kadar, amerikanın borclari, amerika'nın borçları, amerikan doları neden değerli, amerikanın trilyonlarca dolar borcu, amerika'nın trilyonlarca dolar borcu, amerika'nın borcu, amerikanın borcu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

El Yapımı Hediyelik Ürünler