2 Aralık 2023 Cumartesi

Elon Musk Neler Yapabilir?

   Elon Musk, dünyanın resmiyette görünen en zengin kişisidir (Resmiyette görünmeyen ise 2 aile, trilyonlarca dolara sahip oldukları ve yönettikleri yıllardır konuşuluyor).

   Biz resmiyette olan kişiye şimdi bakıyoruz, yani Elon Musk'a. Sayın Musk'ın serveti şu an yaklaşık 250 milyar dolar civarı. Bir karşılaştırma yaparsak Türkiye'nin 2022 yılının toplam ihracat rakamı kadar yaklaşık bir serveti var. Bu kadar servete sahip olan Musk'ın bazı büyük şirketlerinin isimleri ise şöyledir;

  BAZI BÜYÜK ŞİRKETLERİ

- Tesla

- SolarCity

- StarLink

- Hyperloop

- SpaceX

- X (eski adıyla twitter)

   Elon Musk hakkında biraz bilgi verdikten sonra şimdi gelelim analiz yazımızı yazmaya...

Elon Musk
Elon Musk Reklam Şantaj

   ELON MUSK'IN ÜZERİNDEKİ BASKI

   Elon Musk'ı epey zamandır gözlemliyoruz...

   Kişiliğine ve bugüne kadar yaptıklarına bakarak, bundan sonra ne yapabileceklerini sezebiliyoruz...

   Onun yüz ifadesi ve duruşuna bakarak, aklından neler geçirebileceğini görebiliyoruz...

   Kasım ayının son günlerinde Sayın Musk'ın İsrail'i ziyaret edeceği haberi medyaya düşmüştü. O an aklımıza ilk şu geldi, eğer eski twitter olsaydı çoğu kişinin hesabı kapatılmış olabilirdi. Ama Sayın Musk X platformunda böyle bir şey yapmadı. Hatta Avrupa Birliği komisyonu Sayın Musk'a mektup göndererek Hamas ile ilgili bazı içeriklerin 24 saat içinde kaldırmasını istemişti. Ama Sayın Musk bu içerikler neyi ihlal ediyor, paylaşın da kamuoyu görsün diyerek reddetti.

   Sonra Musk İsrail'e gitti, orada gezdirildi (tiyatro sahnesini gezer gibi) ve bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamaları detaylıca izledik ve gözlemledik. Bu açıklamalar Sayın Musk'ın kişisel özelliğiyle örtüşmüyordu. Ters olan bir durum vardı ama neydi diye bizler beklemeye başladık, o günlerde bir analiz yazmadık.

   2 gün sonra Musk'tan başka bir açıklama geldi, bunu duyunca evet gerçek Musk bu dedik kendi kendimize. Bu açıklamasında kısaca kendine reklam üzerinden sana para kazandırmayız diye şantaj yapanlara, ağır cümleler (sözlerini tasvip etmiyoruz, biz duruşuna bakıyoruz) söyledi. Yani paranızla beni esir alamazsınız, ben aklımdan geçeni özgür olarak söylerim ve her zaman haklının yanında olmaya çalışırım der gibiydi.

    O zaman herkes doğal olarak şu soruyu sordu birbirine. 

   ''Daha 2 gün önce İsrail'de farklı konuşan Musk, niçin şimdi böyle söyledi?

   ELON MUSK'A NE YAPILMIŞ OLABİLİR

   Gerek Elon Musk'ın kişiliğini düşünerek, gerek İsrail'deki yüz ifadelerine bakarak, gerekse de konuşmalarını dinleyerek kuvvetli bir ihtimalle bizler şu kanaate vardık. Bu ihtimal ney mi olabilir?

- Sayın Musk tehdit edilmiş olabilir, ama parayla pulla değil. O zaman ne ile tehdit edilmiş olabilir ki, birden İsrail'e gitmek zorunda kaldı?

- Cevabımız; Ailesi ve değer verdiği çocukları ile. Bir an kendinizi onun yerine koyup, düşünelim.

   Büyük paraları olan insanların en büyük korkusu her zaman ailesi ve çocuklarının başına bir durum gelme ihtimalidir. Yoksa böyle zenginleri kimse parayla kolay kolay korkutamaz.

   İsrail'de kendisine gösterilen beşik ile nasıl bir senaryonun içine düştüğünü gören Sayın Musk, İsrail'den döndükten sonra büyük ihtimal vicdanı ile bir muhasebe yaptı ve sonra reklam ile ilgili şantaja boyun eğmeyeceğini açıkladı.

Elon Musk
Elon Musk Beşik İsrail

   MUSK NELER YAPABİLİR

   Elon Musk her an Gazze'ye de gidip gezip, olanları bizzat görmek isteyebilir. Bunu nereden anlıyoruz, tabii ki ruh halinden, içine sığmayan konuşmalarından. Ne zaman olabilir bu? Bizce her an, önümüzde olabilecek başka bir ateşkes anında olacak diye düşünüyoruz. Herkes şimdiden bunu NOT ALSIN. 

- Gittikten sonra gördüklerini dünyaya anlatabilir, böylece gerçeği görmeyenler bilgilenmiş olur
- Gazze'ye okullar yaptırabilir
- Gazze'ye hastaneler yaptırabilir
- Gazze'nin imarı için büyük para yardımları yapabilir

   İSRAİL'İN ASIL PLANI BAŞTA NEYDİ

   İsrail ben tüm gücümle saldırıp, Gazze'dekileri oradan çıkartıp, onları haritadan sileyim idi...
Ama işler tersine gitti ve kendi bile ne yapacağını bilmiyor şu an. Çünkü bütün karizması, dijital algıları yerle bir oldu.

   AMERİKA NE DÜŞÜNÜYOR?

   Kısaca Amerika üzerinden büyük bir yükü kaldırdığına seviniyor. Ne yükü mü? Yıllar boyu Amerikan siyasetine İsrail hükmeder tezi vardı, İsrail buna güvenerek seçimlerde oy ile Amerika'yı tehdit ederdi. Amerika'da ona destek vererek madem güçlüsün, kaldır Filistinlileri ortadan dedi. Ama gördü ki onları bitiremedi, üstüne üstlük kendi içinde sıkıntılar başladı. Dolayısı ile Amerika rahat nefes almaya başladı. Yani üzerindeki İsrail algı balonu, uçmaya başladı. Böylece İsrail'in her seçim döneminde yaptığı taleplerde zamanla azalacak.

  FARKINDA MISINIZ?

  Dünya ikiye bölündü...
- Bir tarafta 500 milyon kalan İsrail taraftarları
- Diğer tarafta ise 7,5 milyar Filistin sevdalısı insanlar

  DÜNYAYA HUZUR GELMESİ İÇİN 2 YOL 

   Bu yolların birini herkes duydu, ikincisini ise bizlerin hediyesidir...

   1) Meşruiyeti BM kararlarına dayanan, 1967 sınırlarında ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulmasıdır.

   2) Madem Amerika 10.000 kilometreden İsrail'i bu kadar çok seviyor, onlarsız yapamıyor. O zaman İsrail'i alıp tamamen Amerika'ya taşısınlar. Böylece hem aralarındaki uzaklık biter, hem de bir arada birlikte yaşayıp dururlar. Bunu yaparlarsa dünyada herkes derin bir nefes alır ve huzur içinde yaşarlar. Sizce de teklifimiz iyi değil mi?

   Amerika başka ülkeler hakkında ha bire harita çizip durur ya , bu harita da bizlerden onlara hediye olsun. Tam alt köşe başında  İsrailliler için bir yer bulduk, gerisi onların kararıdır. Biz teklifimizi yaptık, huzur bulmak istiyorlarsa bunu 2 kere düşünsünler.

   Böylece 50 eyaleti olan Amerika'nın 51. eyaleti İsrail olsa, sizce de güzel olmaz mı? Ya da başkentleri yapsınlar. Bu arada gitmeden önce Gazze'nin yeniden imarı için tüm parayı da peşin ödesinler.
Amerika 51. Eyalet
Amerika 51. Eyalet

   Elon Musk ile başlayan analiz yazımız, Amerika'nın 51. eyaleti önerimizle bitmek üzere. Filistin bağımsız olana kadar bizlere Cihad yapmak düşer. Cihadla ilgili geniş bir analiz hazırlamıştık, tekrar buradan okursanız hepimize çok hayırlı olabilir.

   Böylece bir analiz yazımızın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yazılarımızı paylaşarak binlerce kişinin okumasına vesile olduğunuz için hepinize teşekkür eder, Saygı ve Selamlarımızı sunarız...




   Kaynaklar ve etiketler; Elon Musk twitter (resim), wwwtwittercom/dmmiletisim, wwwgooglecom, elon musk tehdit mi edildi, elon musk'ı kim tehdit etti, elon musk'ı tehdit ettiler, elon musk kimdir, elon musk hayatı, elon musk şirketleri, elon musk şirket değeri, elon musk şirketinin adı, elon musk kurduğu şirketler, elon musk'ın üzerinde baskı var, elen musk neleri var, elon musk nelerin sahibi, israil'in planı nedir, israil'in gazze planı, amerika israil ilişkisi, israil amerika'ya taşınsın, abd ne hesaplıyor, abd ne düşünüyor, abd planı, amerika israil krizi, abd israil krizi, amerika israil'i neden destekliyor, abd israil'i neden destekliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Ülke Telefon Kodları