20 Mayıs 2024 Pazartesi

İran'a Geçmiş Olsun Reisi Azerbaycan'da neler yaptı

   19 Mayıs 2024 günü İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Sayın Hüseyin Emir Abdullahiyan ve 2 yetkili ile beraber Azerbaycan'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyarette ortak baraj açılışı yapıldı.

   Bu açılıştan sonra geri dönen Reisi ve yanındakilerin bulunduğu helikopter dağlık bir alanda önce sert iniş yaptı, sonra ise kaza yaptı diye haberler söylenmeye başladı. Kaza yaklaşık saat 14:00 ile5:00 arası oldu. Daha sonra yoğun sis nedeniyle helikopterin düştüğü, haberlerde geçmeye başladı.

   Bundan sonra arama kurtarma çalışmalarına başlandı ama saatler geçip, gece olduğunda hâla helikopterin yeri tespit edilememişti. Bunun üzerine İran Türkiye'den gece görüşlü helikopter ve İHA yardımı talebinde bulundu.

İran Devleti
İran

   Bu talebi alan devletimiz hava şartlarının kötü olmasından dolayı, buraya en iyi AKINCI İHA'nın gidebileceği bunu isterlerse hemen İran'a gönderileceği söylendi. İran makamları kabul edip bizden Akıncı talep edince, Akıncı İhamız İran'daki olay yerine gece gönderildi. Akıncı'nın yaptığı keşifleri radar kayıtlarından, dünyadan yüzbinlerce kişi canlı olarak izlemeye başladı. Yaklaşık 2 saat içinde Akıncı'dan haber geldi ve görüntü paylaştı. Bir yerde ısı kaynağı tespit edildiğini ve oranın koordinatlarının İran Devleti'ne iletildiği bildirildi. Bunlar olurken saat yaklaşık, geceleyin 3 civarı idi.

   Daha sonra İran'lı yetkililer verilen koordinatlara gittiğinde, düşen helikopterin parçalarını buldu. Olay yerinde yaşam belirtisi olmadığı ve kişilerin cesetlerinin tanınmayacak şekilde yandığı sabah saatlerinde dünyaya bildirildi. Daha sonrada Reisi, Dışişleri Bakanı ve yanındakilerin ölmüş olduğu dünyaya duyuruldu.

   Tüm İran Halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız ve komşumuzun her türlü yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.

   Kısaca dün olanları yazdıktan sonra şimdi gelelim ANALİZ yazımıza...

   İRAN ANALİZ YAZIMIZ

   İran'la ilgili önceden yazdığımız iki önemli analiz yazımız vardı. Önce onları tekrar bir hatırlayalım, sonra yazımıza devam edelim.

1) Türkiye Rusya İran arasındaki üçlü zirve, bu yazımızı okumak için linkimiz 

2) İran'da neler oluyor, bu yazımızı okumak için linkimiz

   Dünkü kaza ile ilgili aklımıza takılan çok önemli sorular var, onları bir yazalım

   AKLIMIZA TAKILAN SORULAR

- Havada 3 tane helikopter var deniliyordu, diğer 2 helikoptere ne oldu?

- Bu 2 helikopter olanlardan, bitenlerden nasıl hiç haberdar olmadı?

- Hem Cumhurbaşkanı, hem de Dışişleri Bakanı gibi iki önemli yüksek yönetici aynı helikoptere niçin bindirildi?

- Helikopterin gündüz düşüp, niçin yeri bulunamadı?

- Sayın Reisi bulundu, kara yolu ile geçiyor haberleri yapılıp, sonra helikopter bulunamadı haberlerinin verilmesi. Bu kadar tutarsız haberler niçin yapıldı?

- Birileri sanki bulunmamasını mı istedi?

- Sayın İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanının ileride İran'da daha yüksek mevkilere gelme durumu olup ta, bunu istemeyenler var mıydı acaba?

- Helikopterin takibi için sinyal çalışmadı mı, çalıştı ise niçin kolayca bulunamadı?

- Helikopterin düştüğü yere yakın köylerden, hiç sesleri duyanlar olmadı mı acaba?

- Sayın Reisi'nin koruması niçin helikoptere binmedi?

- 5 hafta önceki İsrail ve İran arasında olan gerilimin, bu kaza ile bir bağlantısı var mı acaba?

- İran Dini Lideri Sayın Hamaney aceleden, aşağıda detaylarını verdiğimiz açıklamayı, dün niçin yaptı acaba?

  İran Dini Lideri Sayın Hamaney helikopterin yeri daha belli değilken şunu dedi.

  İlgincimize giden AÇIKLAMASI şöyledir:

* Yaşananlardan dolayı İran halkı endişelenmesin, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacak

   Bu açıklamayı duyunca gerçekten çok şaşırdık. Çünkü daha helikopter nerede, içindekilere ne olduğu bilinmeden böyle bir açıklama yapılması farklı yorumlara sebep olur. Bu yüzden biz de fazla yorum yapmadan neler olabileceğini, sizlere bırakalım istedik.

   SONUÇ

   Birlikten kuvvet doğar, biz tüm komşularımızla her zaman iyi geçinen bir ülkeyiz. Bizim düşüncelerimizde komşu komşunun külüne her zaman muhtaçtır vardır, bu yüzden birlik olalım, aramızdaki komşuluk ilişkilerimize binlerce kilometre uzaklardan gelen başka ülkeleri almayalım. Çünkü çok uzaktan gelenlerin çoğunun amacı, para ve güç hırsıdır. Bunu Irak ve Suriye'de herkes yaşayarak gördü.

   Bu dileklerimizle başka yazılarda görüşmek üzere hepinize Saygı ve Selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; İran devlet siteleri, wwwgooglecom, google earth, haber izlenimleri, irana geçmiş olsun, reisi azerbaycan'da ne yaptı, reisi kaza son dakika, reisi kazası son dakika, reisi helikopter kazası, reisi helikopter son dakika, İBRAHİM REİSİ, enkazı Akıncı iha buldu, İRANA GEÇMİŞ OLSUN, enkazı bulan AKINCI, bayraktar akıncı, İRAN'A GEÇMİŞ OLSUN, düşen helikopteri akıncı iha buldu, REİSİ AZERBAYCAN'DA NELER YAPTI, iran analiz, ANALİZLER, irana geçmiş olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Amerika Kongresi'nde Netanyahu'yu kimler niçin alkışladı