8 Mayıs 2022 Pazar

Dünyada Uluslararası Göçleri Kimler İstiyor ?

   Tam 1 yıl önce bir yazı yazmıştık, yazımızda dünyada yapılan büyük planlardan bahsetmiştik. Bu planların 5,10,20,40 ve 80 yıllardan oluştuğunu söyleyip, örneklerde vermiştik. O yazımızın tamamını okumak isteyenler bu linke bakabilir. Bu yazımızla bağlantılı epeydir yazmayı düşündüğümüz bir konuyu yazmak, sizlerle şimdiye nasip olacak İnşallah.

   Bildiğiniz gibi gündem bu aralar baya dolu. 2023 seçimlerine fazla kalmadı, dolayısı ile gündem daha da yoğun olacak ileride. Gündemin yoğun olacağına dair 21 Nisan 2022'de sosyal medya twitter adresimizden bir tweet yazmıştık, aynen şöyle idi:

''Önümüzdeki 20 ay büyük Türkiye için, çok önemli...

Bunu da üçe ayıralım...

İlk 6 ay + 8 ay + 6 ay

Şu an için önümüzdeki 6 ay çok önemli...

Sabır, dua, tevekkül''

Burada ki 6 ay + 8ay + 6 ayı biraz daha açarsak, oda şöyle olur:

30 Ekim 2022 + 30 Haziran 2023 + 30 Aralık 2023

   Biz bu tweeti yazdıktan sonraki 10 gün içinde gündem bildiğiniz gibi yoğunlaştı, çünkü 2023 seçimleri yanaşıyor. Hatta tam 1 sene önce (mayıs 2021) başka bir yazımızda büyük bir iddiamız vardı, Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili. Böyle tarih vererek yazan başka bir site yok, 1 sene öncesinden. Bu iddiamızada az bir zaman kaldı. Bu yazımızı okumak isteyenlerde şu linke bakabilir.

   Gerek ilk yazımızı, gerekse bu iddiamızı okuduktan sonra şu an yazacaklarımız çok daha kolay anlaşılacaktır. Çünkü hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Yani birileri uzun vadede planlar yapar, önemli zamanlar yaklaşınca ise (bizde şu an 2023 seçimleri) bu uzun vadeli planlarından bazılarını devreye alırlar.

   Peki birilerinin uzun vadeli planlarından birisi ne olabilir? Bunu anlamak için son 30-40 yıla hızlı bir göz atıp, günümüzde medyada konuşulanlara bakmak yeterli olacaktır. Biraz düşününce, sizlerde hemen cevabı bulacaksınız...Cevap, dünyadaki uluslararası göçler.

Uluslararası Göç
Uluslararası Göç

   Konuyla ilgili analizimize geçmeden önce şu 3 kelimenin tarifine bakmak lazım.

   Mülteci: Bir ülkesi, dini, ırk ve etnik kökeni olan insanların korkuyla (savaş, zulüm görme ..vs..) kendi ülkelerinden ayrılıp, geri dönemeyen veya dönmek istemeyen kişilere denilir. Gittiği ülkeler bunlara belirli haklar tanıyıp, temel ihtiyaçlarını giderir. Bunlara uluslararası anlaşmalarla özel statü ve hukuki korunma sağlanmaktadır.

   Sığınmacı: Mültecilerin haklarından resmi olarak faydalanamayan kişilere denir. Yani kısaca özel statü ve hukuki korunma almak için, sıra bekleyen kişilere denilir.

   Göçmen: Kendi hür iradesi ile belli nedenleri gerekçe göstererek ülkesinden ayrılan kişilere denilir. Mülteci ile farkı bunda gönüllülük vardır, mültecide ise zorunluluk yani canı söz konusudur.

   Şimdi gelelim analizimize...

   Dünya'da jeopolitik konum olarak en önde gelen ülkelerden biri hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bu yüzden böyle önemli bir konuma sahip ülkeye, başka ülkelerin seyirci kalması beklenemez. Bir atasözümüz ''su uyur, düşman uyumaz'' der, yani bizler her zaman uyanık olmalıyız.

   Son 30-40 yılda olanlara bakınca dünyadaki büyük planlardan birini rahatlıkla görebiliriz. Nedir o plan? Kendi ülkelerinde rahat ve huzur içinde yaşayan insanlara karşı yapılanlardan dolayı, insanların küresel göçlere zorlanmalarıdır. Peki yıllar içinde neler oldu, onlara sırayla bir göz atalım:

- 1989 yılında Bulgaristan'da bulunan Türkler'in isimlerini değiştirmeye çalıştılar, camileri mühürlendi. İnsanlar baskı altında yaşamak durumunda bırakılarak, göç yapmalarına sebep oldular.

- 1990 yılında Irak'taki 1 .Körfez savaşı sonucu oluşan göçler

- 2003 yılında Irak'a huzur getireceğiz diyenlerin, ülkeyi harabeye çevirdikten sonra oluşan göçler

- 2011 yılında Beşşar Esad'ın Suriye halkına yapmaya başladığı iç savaştan dolayı oluşan göçler

- Afganistan'da oynanan oyunlardan dolayı ülkesinden göçe zorlananlar

- Diğer bazı ülkelerdeki gençlerin daha büyük paraları başka ülkelerde kazanarak, çok mutlu olacaklarına dair gençlere adeta hipnoz edici telkinler verilerek onların göç yapmasını sağlamak.

   Şimdi gelelim aklımıza gelen deli sorulara. Biz soruları yazalım, sizlerde son 30-40 yılda olanları düşünerek, kendinizce vereceğiniz cevaplarla analizimizi bitirelim.

AKILDAKİ DELİ SORULAR

- Hangi yabancı ülkeler 30-40 yıldır çevremizdeki ülkelerin iç işlerini karıştırıp, ülkemize göçlerin olmasını sağladı?

- Bu ülkelerin asıl amacı nedir?

- Küresel göçlerle hangi büyük planları yapıyorlar?

- Türk halkının en büyük özelliklerinden olan yardımseverliğini, birileri göçlere sebep olarak bizlere karşı koz olarak mı kullanıyor?

- Ülkemize çevre ülkelerden göçlerin artırılarak ülkemizi gerek ekonomik, gerekse de sosyolojik olarak zorlama planlarınız ne durumda?

- Ülkemiz için göçlerle yaptığınız planların, bir gün sizlere döneceğini bilmiyor musunuz?

- Yani bizlere yönlendirdiğiniz göçler, bizden çıkıp Avrupa ve Amerika'ya da uzanabileceğini unutmuyorsunuz değil mi ?

- Ha bire göçlerle ilgili konuşan Amerika ve Avrupa ülkeleri, niçin göçlerin olduğu ülkelere yardım etmeyip, göçlerin olmasını destekler gibiler?

- Mülteciler konusunda Avrupa Birliği'nin verdiği parasal yardım sözleri, niçin tutulmuyor?

- Irak'a özgürlük getireceğim diyen Amerika, o özgürlüğü kendi ülkesine niçin getirmiyor?

- Yakında İran'da da karışıklıklar çıkartılıp, insanları göçe zorlama planlarınız var mı?

- Türkiye Suriye'de güvenli bölgeler yapmak için operasyonlar yaparken, birilerinin Türkiye'de mülteciler üzerinden algı yapması (iç karışıklık senaryoları) tesadüf mü?

- Bu algılarla bacasız sanayimiz olan turizmimizi, zayıflatma planlarınız mı var?

- Türkiye'de iç karışıklık çıkartıp bizleri de Suriyeliler gibi mülteci durumuna getirmek, kimlerin planlarında var ?

- Dünyada uluslararası göçleri artırarak, ''kıtlık'' planları yapıyor musunuz?

- Dünyanın nüfusu fazla, dolayısıyla azalması gerekir tezini öne sürenler, göçlerin artmasını gizliden destekleyenler mi?

- Türkiye kadar diğer ülkeler niçin, mülteci ve sığınmacılar için çalışma yapmıyor? 

- Türkiye milyonlarca göçmen akımını durdururken, sizler nerede, neyin planlarını yapıyorsunuz?

- Türkiye göçlerin önlenmesi için çözümün güvenli bölgeler yapmak olduğunu defalarca söylerken, Amerika ve Avrupa ülkeleri niçin kulak ardı etti?

- Son 6 yılda ülkemizden yaklaşık 1.5 milyon göçmen ve sığınmacı Türkiye'den ayrılırken, sizler bu konuda neler yaptınız?

- Son 5 yılda yaklaşık 3 milyon göçmenin ülkemize girişi engellenirken, sizler adeta bunları niçin engelliyorsunuz modunda idiniz?

 - Göçlerin % 100 bitmesinin tek yolunun, sığınmacıların kendi ülkelerinde huzur ve mutluluk için de yaşaması olduğunu ne zaman anlayacaksınız?

- İklim değişikliği ile topraklar kurak kalacak denilip, insanları korkutarak başka yerlere göç yaptırma planınız var mı? Varsa şunu asla unutmayınız! Dünyayı yaratan Allah C.C.'dur, Allah ne derse o olur.

- Kendi ülkelerinde huzur ve mutluluk içinde insanların yaşaması için, sizin o ülkelerin iç işlerine karışmamalısınız. Bunu ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

   Sorular, sorular, sorular...Daha yazacak çok sorumuz var ama şimdilik bu kadar yeter, anlamak isteyenlere, değil mi?

   Sizlerle birlikte düşünerek önemli bir analiz yazımızın daha sonuna geldik. En büyük umudumuz dünyada hiç kimsenin kendi ülkesini terk etmeden hayatının sonuna kadar yaşamasıdır. Dünya böyle olursa daha hayırlı ve güzel olur. Bunun olmasını istemeyenler, her zaman olabilir. Bu konuda tüm dünya halkı uyanık olmalıdır. 

   Dünyada birileri robotik insanlık istiyor. Bunun için çeşitli salgın planları, göç planları..vs.. planlar yapanlar vardır. Bu yüzden dünyada insanlık birlik olursa, geleceğe herkes huzurla bakıp, mutlu olur. Yoksa mutsuzluk dünyaya hakim olur. Tüm insanların mutlu, huzurlu ve birlik içinde gülerek yaşaması dileklerimizle herkese Saygılar sunarız...



Kaynaklar; wwwicislerigovtr (resimler), wwwgooglecom, KITLIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Almanya, Japonya ve Güney Kore özgür mü?