8 Aralık 2023 Cuma

Kağıt fiş yerine, elektronik fiş

   Kağıtlar israf olmasın deriz ya hep, olmasın tabii ki. Kağıt demek ağaç demek, ormanlar demek, oksijen demektir...

   Bu yazımızda teknolojinin çok gelişmesi ile engellenebilecek kağıt israfından bahsedeceğiz. Konumuz alışveriş yaparken aldığımız kağıt fişler üzerine olacaktır.

Kağıt Fiş
Kağıt Fiş

   Hepimiz alışveriş yaparken bazen kısa boylarda, bazen de çok uzun boylarda (30 cm) fişler almaktayız. Bu fişleri bazen günde 1-2 tane, bazen de 4-5 kere almaktayız. Çoğumuzda bu fişleri çöp tenekelerine atmaktayız. Bu fişlerden yılda ortalama 1.000 tane almaktayız. Buda yaklaşık 1-3 kilo arası olmaktadır. Bunu ülke çapında düşünürsek yılda ortalama 150 milyon kilo yapmaktadır. Rakamların büyüklüğünü gördünüz değil mi? Peki bu kağıtların israfı önlenemez mi?

Bizlere göre önlenir, bunla ilgili bazı önerilerimiz olacaktır. Şimdi sırayla yazmaya başlayalım.

  ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ

- Kağıt fiş yerine fişteki bilgiler e-mail adreslerimize, mail olarak gönderilebilir

- Fiş bilgileri için satışın sonunda QR kod verilerek, online olarak oradan takip edilip, isteyenler bilgisayara indirebilir.

- Telefonlara gönderilecek bir mesajla (sms), online takip linkinden görülebilir

- Mağazanın vereceği bir numara ile e-Devlet üzerinden detaylar online olarak görülebilir

   Yani kısaca kağıt fişten, elektronik fişlere geçme zamanı geldi, fazla vakit kaybetmeden buna geçilir İnşallah.

   Eğer fişteki fiyat veya adetlerde sorunlar çıkarsa, üstteki 4 yoldan biriyle mağazaya başvurulup, düzeltme talebinde bulunulmalıdır.

   Bu önerilerimize ilave olarak düşünüldüğü zaman, farklı başka çözüm yolları da bulunabilir, yeter ki kağıtlar boşa israf olmasın. Böylece daha az ağaç kesilmiş olur, daha çok oksijen doğamızda olur.

   Bu temennilerle hepinize teşekkür eder, Saygı ve Selamlarımızı sunarız...





   Kaynaklar ve etiketler; KAĞIT FİŞ, ELEKTRONİK FİŞ,E-FİŞ, E Fiş, e-fiş, kağıt fiş israfı, kağıt israfı, kağıt fiş israf, israf, kağıt israfı nasıl önlenir, kağıt israfı nasıl önlenir uzun yazı, kağıt israfını nasıl önleyebiliriz, kağıt israfı ile ilgili bilgiler, kağıt israfları nelerdir, kağıt israfları nedir, kağıt israfları nasıl önlenir, fiş israfı, fiş israfları, kağıt fiş israfı nasıl önlenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Kız İsimleri ve Erkek İsimleri