17 Nisan 2022 Pazar

Dünyada Et Fiyatlarının Artması, Neyin Habercisi

   Son haftalarda dünyada et fiyatları garip şekilde artmaya başladı. Ne oldu birden, dünyada herkes et yemeye başladı da, talep mi yetişmiyor? Yoksa yağ ve şekerde olduğu gibi birileri dünyada KITLIK senaryosunu mu kızıştırmaya çalışıyor ?

   Burası derin biraz, çünkü dünyanın para baronları kolay para kazanmanın yolunu çözdüler, nasıl mı? Dünyadaki gerek hammadde, gerekse de gıdaları stoklayıp, sonra azar azar piyasaya vererek sanki bir kıtlık havası oluşturmaya çalışıyorlar. Böylece hem stokçuluktan devasa paralar kazanıyorlar, hem az çalışıyorlar, hem de dünya halkına mesaj veriyorlar (biz gerekirse sizleri paranız olsa bile, aç bırakabiliriz). Bu bizlerin gördüklerine dayanarak yorumumuz. Buna benzer başka yazıları daha önceden yazmıştık. Sitemizdeki tüm ''analiz yazılarını'' baştan başlayıp okursanız, her şey daha net anlaşılmış olur.

   Biz bu yazımız da dünyadaki etin birden pahalılaşmasının arka perdesinde nelerin olabileceğini yazacağız. Bizlere göre bunun arkasında YAPAY ET üretmeyi planlayan büyük firmalar var. Nasıl mı ? Bunlar epeydir yapay et için hazırlık yapıyordu, şimdi piyasaya sürme zamanları geldi gibi. Ama gerçek et varken millet yapay eti niçin alsın, bu sorun vardı önlerinde. 

   O yüzden milleti bir şekil yapay ete yönlendirme planları yapılması gerekirdi. Bunun için düşünülünce akla ilk gelen, normal etin pahalı yapılması. Fiyatlar baya bir artınca, sonra piyasaya ''ucuz yapay'' etleri sürmeye başlayacaklar. Bu şekilde insanları ikilemde bıraktırıp, yavaş yavaş yapay etin satışlarını artırmayı düşünüyorlar.

Et Kurban Bayramı
Et

   İlk planları bunun üzerine. Daha sonra asıl planlarına ulaşmak için çalışacaklar. Bu planları ise bizim Kurban Bayramı ile ilgili olacak. Bu durumu 15 ay önceden (ocak 2021) dünyada ilk yazan bizim sitedir, bizden önce yazanı duymadık. Yapay etin Kurban Bayramı ile olan bağlantısını bu linkimizden tekrar sizlerde okuyabilirsiniz. 

   4 ay önceki başka bir analiz konumuzun içinde yine bu yapay etten bahsetmiştik. Bizler yapay olan her şeyden uzak durmaya çalışın diyoruz. Nedenlerini bu linkimizden detaylıca okuyabilirsiniz. Çünkü hayat doğaldır, doğal yaşam ve yemek, her zaman bizlere faydalıdır. Dikkatinizi ne kadar çekmiştir bilmiyoruz, yapay ürünler dünyada arttıkça hastalıklarda arttı. Bunun yanında doğal etten uzaklaşırsak, dünyada bu işle uğraşan milyonlarca insanda işsiz kalır. 

   Yüce Allah insanları dünyaya yaratırken, rızıkları ile göndermektedir. Yani rızkı veren Allah C.C. dür, bu yüzden kimse kıtlık havası oluşturmaya çalışmasın. Bunun yerine doğaya saygılı olalım, doğayı temiz tutalım. Allah nerde, ne zaman, ne yapacağını en iyi bilendir. Onun işine yapay senaryolarınızla sakın karışmaya çalışmayın ve şunu da asla unutmayın. Dünyanın en zengini de olsanız, hepsini burada bırakacaksınız. Gideceğiniz yer sadece ve sadece 2 m2 bir toprak parçası olup, yanınızda ise sadece amelleriniz olacaktır.

   Dünyaya çok bağlanmayalım, yoksa kaybedenlerden olabiliriz. Şimdi rızık ile ilgili bazı Ayet-i Kerimelerin meallerini yazacağız, lütfen herkes dikkatlice okusun ve ona göre planlarına tekrar göz atsın.

   RIZIK İLE İLGİLİ AYET-İ KERİMELER 

- Şüphesiz rızkı veren, sarsılmaz gücün sahibi olan yalnızca Allah'tır (Zâriyât Suresi 58. ayet)

- Gökleri ve yeri yaratan, gökten su indirip onunla size rızık olarak türlü türlü ürünler çıkaran Allah'tır; izni ile denizde yüzüp gitmeleri için gemileri emrinize veren, nehirleri sizin için faydalı olacak şekilde yaratan O'dur. (İbrahim Suresi 32. ayet)

- Görmezler mi ki Allah rızkı dilediğine bol veriyor, dilediğininkini de kısıyor? Kuşkusuz bunda iman eden kimseler için ibretler vardır. (Rûm Suresi 37. ayet)

- Ve ona hiç beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah'a dayanıp güvenirse Allah ona yeter. Şüphesiz Allah dilediği şeyi sonuca ulaştırır. Allah her şey için bir ölçü koymuştur. (Talâk Suresi 3. ayet)

- De ki: ''Rabbim kullarından dilediğine rızkı bol verir, dilediğine de kısar. Başkaları için ne harcarsanız Allah onun yerine yenisini verir. O rızık verenlerin en hayırlısıdır.'' (Sebe' Suresi 39. ayet)

   Bu Ayet-i Kerimelerden de görüldüğü üzere rızkı veren Allah'tır. Bu yüzden bazı konularda planlar yapmak Allah'ın işine karışmak gibi olur, buda dini yönden sakıncalı olabilir. Bu yüzden bir şeyler planlayıp, insanlar üzerine kimse oyunlar kurmasın. Rızkı veren Allah olduğuna göre, doğanın en iyi planını sadece o yapar. Hava soğuyacak mı, ısınacak mı, yağmur yağacak mı, kar yağacak mı...vs...Hepsini bir denge içinde yapan Allah C.C.'dür, La Galibe İllallah...

   Ayrıca yağ, şeker, yapay et üzerine plan yapan dünyanın para baronları bunlarda başarılı olurlarsa (İnşaAllah olamazlar) sırada su üzerine kıtlık senaryolarını vizyona eklemeye başlayabilirler. Yani su kıtlığı gibi haberleri, ileride duyarsak bilin ki senaryolarının çoğunu başarmışlardır. O yüzden uyanık olalım, araştıralım. 

   Su demişken aklımızda olan bazı soruları da yazmak isteriz. Evlerde içilen sular, bir anda nasıl oldu da içilemez denilip, milleti damacana sulara yönelttiler? Buda biz ticari pazarlama taktiği miydi yoksa? Evlerinizdeki suları hiç test yapmayı düşündünüz mü ? Şimdilik bu kadar soru yeter, su ile ilgili olarak.

   Önemli bir analiz yazımızın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yazılarımızı okuyan ve okuması için tanıdıklarına gönderen herkese teşekkür eder, başka yazılarda görüşmek üzere hepinize Saygılar sunarız...



Kaynaklar; wwwkurandiyanetgovtr, wwweskgovtr, wwwgooglecom 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Moskova'daki terör saldırısı ile verilmek istenen mesaj