24 Kasım 2021 Çarşamba

Öğretmenler Günü

   Okumak, insanlığa ve bilime faydalı olmak için yapılacak en hayırlı işlerden biridir. Önemli olanda bu değil midir, yani insanlığa ve bilime fayda verecek bir şeyleri bulmak için, araştırmak, bol bol okumak. Eğer insanlığa fayda yerine zarar verecek işler için okuyacaksak, ne faydası olur bizlere ?

   Dinimizin ilk emri de okudur, Yaratan rabbinin adıyla oku ! (Seni yaratan Rabbini tanıyarak oku). Okumak ne güzel ve değerlidir, bu değeri bilen insanlar ise ne güzeldir.

Peygamber Efendimiz bazı Hadis-i Şeriflerde, şöyle demiştir;

- Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.

- İlim Çin'de bile olsa, gidiniz, alınız, tahsil ediniz.

Bunun yanında Hz. Ali (R.a) ise şöyle demiştir;

- Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum.

   Dinimizin okumaya verdiği önemi çok iyi anladıktan sonra, okul günlerinize bir gitmenizi tavsiye ederiz. İlkokula başladığınız günlere, okumaya başladığınız günlere, ilkokulu bitirdiğiniz günlere, ortaokula başladığınız günlere, ortaokulu bitirdiğiniz günlere, liseye başladığınız günlere, liseyi bitirdiğiniz günlere...Hepsinde ortak olan 2 durum vardır.

1) Okuduğunuz okul binaları

2) Öğretmenleriniz

Öğretmenler Günü
Öğretmenler Günü

   Okul binalarında geçen o güzel günleri hiç unutamayız, sonrada öğretmenlerimizi. Öğretmenlerimizi kısaca anlatmak istersek, şunları yazabiliriz onlar için;

- Çocukluğumuzdan büyüyene kadar bizlere öğreten, çalışan değerli öğretmenlerimiz. 

- Kendilerini her zaman geliştirip bizlere bilgilerini aktaran öğretmenlerimiz. 

- Üzüntümüzde, sevincimizde bizlerin yanında olan öğretmenlerimiz.

- Bazen bir hoca, bazen bir arkadaşımız gibi olan öğretmenlerimiz.

- Bizleri başarılı yapmak için, kendileri 2 kat çalışan ve bizlere öğreten öğretmenlerimiz.

- Hayatın merdiven basamaklarını tırmanırken hep yanımızda olan öğretmenlerimiz.

- Okul bittikten sonra bizleri her zaman hatırlayan öğretmenlerimiz.

   Kısacası ailemizden sonra bizlere öğrenme konusunda her türlü desteğini esirgemeyen öğretmenlerimizdir. Sizler iyi ki varsınız, sizlerle ufuklarımız genişledi, dünyaya bakış açılarımız arttı.

   Ayrıca bugüne kadar görevi başında şehit düşen tüm öğretmenlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar dileriz. Tüm şehit öğretmenlerimizin, Ruhuna el-Fatiha.

   Sizleri 1 gün hatırlamak bizlere göre iyi değildir. Sizler 365 gün hatırlanmalısınız. Her gün hatırlanmanız dileğiyle, 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Daha nice günlere sağlık ve mutlulukla kavuşmanız dileklerimizle, herkese Saygılar sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwgooglecom, wwwdiyanetgovtr, 24 Kasım öğretmenler günü, öğretmenler günü ne zaman, öğretmenler günü hangi gün, öğretmenler günü hangi gündür 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

İran ve İsrail Ne Yapıyor