30 Haziran 2022 Perşembe

Türkiye, Finlandiya, İsveç ve Nato

 Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında Madrid'de üçlü muhtıra imzalandı. Bu muhtıra ile Nato, Finlandiya ve İsveç'e resmi davet yaptı, Türkiye'ye ise teşekkür etti. Bundan sonra 7 aşamalı plan uygulanacak, muhtıra maddelerinin yapılıp yapılmadığı denetlenecek, eğer denetimler uygun olursa Nato'ya üye 30 ülkenin parlamentolarında bu 2 ülkenin katılım protokolleri onaylanacak. Türkiye'de bu onay Meclis'te yapılacaktır. Bu onaylama süreleri yaklaşık 6 ay ile 30 arası, ortalamada ise 1.5 yıl sürebilir. Bu 30 üye ülkenin hepsinin parlamentosu onaylarsa, tam üyelik gerçekleşmiş olur.

Bu anlaşma öncelikle ülkemiz için hayırlı olsun diyelim. Daha sonra ise akıllarımızda kalan bazı sorular var, onları yazalım. Çünkü yabancılar söz verir ama uygulamada ne kadar yaparlar, onlara bakmak lazım gelir.

Türkiye Finlandiya
Türkiye Finlandiya İsveç

   Buna en iyi örnek Amerika'dır. Bizlere bir yandan sizlerle iyi müttefik ülkeyiz diyor ama diğer taraftan Suriye ve Yunanistan'a binlerce tır askeri malzeme sevkiyatı yapıyor. Bunun yanında terör örgütleri için sizlerle işbirliği yaparız diyor ama bir taraftan da kendisinden istenen örgüt üyelerini yıllardır vermiyor. Irak ve Suriye'ye huzur getireceğim diyerek bu ülkelere asker çıkarttı, ama sonra tam tersi ülkelerde huzur bırakmadı, insanları göçlere zorladılar. Sonra ne oldu, milyonlarca göçmeni adeta ülkemize doğru yönlendirdi. Burada Amerika bizi ekonomik olarak zorlamaya çalıştı.

   Ayrıca F-35 uçakları için para ödedik hem vermedi,  hem de F-35 programından bizleri çıkardı. Bunlar gibi başka örnekler yazabiliriz. Yani yabancılar kolay söz verir ama uygulamaya gelince akıllarda hep soru işaretleri bırakırlar.

   Bu yüzden imzalanan üçlü muhtıra ile akıllarımızda kalan bazı sorular var. Şimdi onları yazacağız. Amacımız ülkemizin üzerinde eğer birilerinin planları varsa, onların bozulması için bizimde bir katkımızın olmasını sağlamaktır. Yani karınca misali, Vatan için üzerimize düşen görevi yapmaktır.

AKLIMIZDA KALAN SORULAR

1) Öncelikle onlarca ülkenin ülkemiz için büyük methiyeler düzmesi bizi işkillendiriyor, neden bu kadar bizlere methiyeler düzmeye başladılar? 

2) Bazı Avrupa ülkeleri yıllardır terör örgütlerinin yaptıklarına ses çıkarmıyor, ama sorsanız bizlere dostuz diyorlar. Bu çelişki neden?

3) Sözleşmede İsveç ve Finlandiya terör örgütlerine destek sağlamayacaktır, terörizmi reddeder ve kınar denilmektedir. Tam üyelik olana kadar destekler sağlamayıp, tam üye olurlarsa ve sonra destek yaparlarsa ne olacak, nasıl bir yaptırım olacak?

4) Veya tam üye olana kadar hiç destek vermeyip, sonra farklı yeni isimlerle terör örgütleri kurulup onlara destek verirlerse ne olacak? Kalkıp sonra onlar bize, bunlar o an yoktu. Bu oluşumlar iyi niyetli derneklerdir derseler, nasıl bir yaptırımı olacak?

5) Yine sözleşmede iki ülkenin pkk'nın yasaklanmış bir terör örgütü olduğunu teyit eder, buna ilaveten pkk ve tüm terör örgütleriyle bağlantılı şahısların faaliyetlerini engelleyeceklerini taahhüt eder denilmektedir. Tam üyelikten sonra ortaya yeni dernek isimleri, adı hiç duyulmamış örgüt isimleri ve şahısları ortaya çıkartılıp, destek verilirse aynı şekilde engelleme yapacaklar, değil mi ? Yoksa bunları bilmiyoruz, önce biraz araştırma yapalım, kimdirler, nedirler diye mi söyleyecekler, tam üyelik bittikten sonra?

6) Sözleşmede Türkiye tarafından sağlanan bilgi, delil ve istihbaratı dikkate alarak Türkiye'nin terör zanlılarına dair sınır dışı veya iade taleplerini ivedilikle ve bütün boyutlarıyla işleme koyacak denilmiştir. Bu maddeyi gören örgüt üyeleri hemen şimdi o ülkeyi terk edip, adı hiç kayıtlara girmeyen yeni üyeler bu iki ülkede dolanırsa, aynı işlem onlara da şu an yapılacak değil mi ? 

7) Bu örgütlerin elinde bu 2 ülkeye ait silahlar kesinlikle olmayacak değil mi ?

8) Yine sözleşmede terör örgütünün tüm uzantıları ve paravan örgütler, para toplama ve adam devşirme faaliyetlerine yönelik soruşturma başlatacak ve bunları yasaklayacaktır denilmektedir. Peki bu hemen kısa sürede olacak mı ? Yoksa 10-15 yıl mı sürecek? Bir örnek yazalım, Sabancı suikastı faili fehriye erdal'ı Belçika 26 yıldır vermiyor!

9) Amerika Suriye ve Yunanistan'a sevkiyat yapmayı bırakacak mı?

10) Amerika Suriye ve Yunanistan'a bugüne kadar gönderdiği silahları geri alacak mı?

11) Avrupa Birliği'nin bazı ülkeleri Türkiye'ye yaptığı silah ambargolarını kaldıracak mı? Madem bir Nato Birliği var 30 ülke, hepsi iyi niyetini göstermesi lazım, değil mi ?

12) Finlandiya ve İsveç'te bulunan örgüt üyeleri hemen yakındaki başka ülkelere giderse, onlarda teslim edecek mi?

13) Dünyada terörün bitmesi isteniyorsa, Amerika'nın bazı oluşumlara yaptığı destekleri önce kendisinin kesmesi lazım değil mi?

14) Türkiye'ye lazım olan silah ve uçakları engelleyen Amerika, bir anda niçin iyilik perisi kesildi?

15) Biden'ın başkan seçilmeden önce Türkiye için söylediklerini düşününce, aklında 2023 seçim sonrasına planlarımı var acaba diye sormadan geçemiyoruz? Yani şimdi Finlandiya ve İsveç'e siz terör örgütlerine desteği keseceğiz diye telkinde bulunup, Türkiye ile bir anlaşma yapalım. Daha sonra tam üyelik için benim aklımda  planlar var, 2023 seçimleri için demiş olabilir mi? Çünkü Biden seçilmeden önce şunları demişti;

- Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli !

- Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için daha fazla verim almalı ve güçlendirmeliyiz görüşündeyim. Bunlar darbe ile değil, seçim süreci ile olmalı !

16) Son kez yine soruyoruz tam üyelik bittikten sonra, desteklere devam edilirse, ne olacak? (farklı dernek isimleri adı altında örgüt isimleri ve şahıslar ortaya çıkartılıp) 

17) Nato niçin Rusya'yı kendine hep düşman gibi görmektedir?

18) Nato'nun bir amacı Rusya ile Türkiye arasında anlaşmazlıklar çıkartmak olabilir mi?

   Şimdilik bu kadar soru yeter diyelim. 2 hafta önce yazdığımız bir analiz yazımız vardı, sonbahara girerken planlar diye. Bu yazımızda kendilerinden çok emin şekilde konuşanlar var demiştik. Bu yazımızı tekrar bu linkten okuyunuz, sonra yukarıda yazdığımız 18 soruyu birlikte düşünün deriz.

   Çünkü Türkiye'miz dünyada çok önemli bir konumdadır, bu yüzden her zaman uyanık ve dikkatli olmalıyız. Yoksa bizlere karşı bir taraftan dostmuş gibi görünüp, diğer taraftan planlar yapabilirler. Bunların en basit örnekleri bugüne kadar yaşadığımız darbeler, darbe girişimleri ve terör örgütlerine verdikleri desteklerdir.

   Önemli bir analiz yazımızı, sizler için olabilecek en kısa şekilde yazmaya çalıştık. İstesek bu yazı 10-15 sayfa olabilirdi, ama kısa ve öz olmasını istedik. Yapılan anlaşmaya karşı ülkeler umarız sadık kalırlar ve ülkemiz için hayırlı olur İnşallah. Yazımızı okuduğunuz ve herkese gönderip bilgilerine ek bilgiler kattığınız için, hepinize teşekkür eder, Saygılar sunarız...



Kaynaklar; wwwgooglecom (resim), isveç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Moskova'daki terör saldırısı ile verilmek istenen mesaj