31 Mart 2024 Pazar

Yerel Seçimler için Önerimiz

   Geçen sene Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi vardı...

   Şimdi ise yine bir yerel seçim daha geldi...

   Yani her 5 yıl içinde 2 kere (ayrı senelerde) seçimler oluyor...

   Farkında mısınız, seçimlerle ülkemizin gündemi çok yoğun geçiyor...

Yerel Seçim
Yerel Seçim Öneri

   Bizlerde düşündük ve bir öneri yazısı hazırlamaya karar verdik. Amacımız ülkemizin vakit kaybı en aza nasıl iner ve çalışma enerjisi nasıl artırılabilir, bunu bulmaktı.

  Sonunda şöyle bir fikir bizlerde oluştu, sizler ne düşünüyorsunuz acaba?

  ÖNERİMİZ

- Belediye Başkanlıkları illerde valiliklerde, ilçelerde ise kaymakamlıklarda birer daire başkanlığı altında toplansın. Şehir ve ilçelere yapılacak hizmetler, buradan yönetilsin. Böylece seçim için harcanan vakit ve reklam masrafları olmaz. Ayrıca seçim çalışmalarında yollarda olan gürültü kirlilikleri de bitmiş olur.

- Köyler hariç diğer yerlerde, muhtarlıklar kaldırılsın. Bunun yerine her mahalleden bir kişi (mahallenin nüfusu fazla ise sayı artabilir) belediye meclis üyesi olarak e-devlet üzerinden halkın oylaması ile seçilsin. Böylece mahallelerin sorunlarını bu üyeler, Valilik ve Kaymakamlıklarda temsil etsinler.

   Şimdi çoğunuz şu soruyu sorabilirsiniz, buna ne gerek var? Bizlerde cevaben şunu söylemek istiyoruz.

   ÖNERİMİZ İÇİN GELECEK SORULARA CEVABIMIZ

   Bazı belediye başkanları bize para gelmiyor, hizmetler eksik kalıyor diye yıllardır söylem yapıyorlar. Halbuki Devletimiz her il ve ilçeye nüfusu oranında ciddi paralar gönderiyor. Bu gelen paralarla bazı belediyeler çok büyük hizmetler yapıyor, bazıları ise az hizmetler yapıyor.

   Eğer bizim önerimiz olursa hem zamandan büyük tasarruflar (2 yıl seçim çalışmalarına gitmez) yapılır, hem de bütçeler çok daha iyi kullanılır. Böylece hem çok hizmetler yapılır, hem de paralar dengeli ve daha iyi kullanılır.

   Bu sebeplerden dolayı bu önerimizi sayın büyüklerimiz ve halkımızın düşünmesini isteriz. Teklif bizden, düşünüp ve karar vermek ise siz büyük milletimizindir.

   Saygı ve Selamlarımızla...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwtrcooltextcom (resim), mahalli idareler genel seçimleri, belediyeler seçimi, muhtarlık seçimi, muhtarlık kaldırılsın, muhtarlık kaldırılmalı, muhtarlık kaldırılacak mı, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Kız İsimleri ve Erkek İsimleri