24 Ağustos 2019 Cumartesi

Doğal Termal Kaynak, Pamukkale

   Ege bölgemizin Denizli ilinde bembeyaz görüntüsüyle adını Dünya'ya duyuran bir doğa harikamız vardır, Pamukkale Travertenleri.

   Görüntü olarak uzaktan pamuk gibi bembeyaz olan Pamukkale Travertenleri, ülkemiz turizmi için çok önemli bir yere sahiptir. Burası kimyasal reaksiyon sonucu oluşmuş bir kayadır. Oluşumu yapılan araştırmalara göre binlerce yıl ötesine dayanmaktadır. Burada sıcaklığı 35 dereceden başlayıp, 100 dereceye kadar çıkan toplam 17 tane sıcak su alanı mevcuttur. Termal sular kaynaktan çıkar, belli mesafe gittikten sonra travertenlerin başına gelip, katlara dökülmektedir.

   Kaynaktan çıkan suda yüksek oranda kalsiyum hidrokarbonat vardır. Bu havadaki oksijen ile temas sonucu travertenleri oluşturmaktadır. Travertenlerdeki beyazlık; hava şartları, ısı kaybı, akışın yayılımı ve süresi ile etkilidir.

Denizli Doğa
Pamukkale Traverten

Traverten Doğa
Pamukkale

Traverten Doğa
Pamukkale Denizli

Traverten Denizli
Pamukkale Doğa

   Her yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Pamukkale Travertenleri, yabancı turistlerin gözde yerlerinden birisidir. Gidilip görülmesi gereken bir yer olan Pamukkale'yi sizlerin de görmesi dileklerimizle...

Denizli Doğa
Pamukkale Traverten

Doğa Denizli
Pamukkale Traverten

Traverten Doğa
Pamukkale

Doğa Traverten
Pamukkale Denizli
   Pamukkale sizleri bekliyor...




   Kaynaklar ve etiketler; wwwgooglecom, Kültür ve Turizm Bakanlığı, DENİZLİ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Yakında olabilecek sorun, Karavanlar