4 Aralık 2021 Cumartesi

Made in Türkiye Kararından Sonra Neleri Bekliyoruz ?

   Bugünkü Resmi Gazete'de Sayı: 31679 ile yayımlanan genelge ile, bundan sonra diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda ''Türkiye'' ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir, kararı alınmıştır. Vatana ve Milletimize şimdiden hayırlı olsun.

Made in Türkiye
Made in Türkiye

   Şimdi bazıları diyebilir, Turkey olsa ne olur, Türkiye olsa ne olur ? Konunun derinliği çok fazladır, size sadece şunu diyelim. Turkey kelimesini ingilizce çeviri proğramlarına bir yazın. Bakalım ne anlamlar yazacak size. Bu anlamları kimimiz yıllardır biliyor, kimimiz yeni öğrendi. Anlamları bilen her Türkiye Vatandaşı, Turkey kelimesini istemez di, şükür bugün değiştirildi.

Made in Türkiye
Made in Türkiye

   Bundan sonraki zamanlarda bir Vatandaş olarak başka neler isteriz Devletimizden, onları yazalım 2 madde ile. Bu isteyeceklerimiz Ülkemizin İstikbal ve İstiklali içindir.

  1) Şimdi herkes bir kağıt para alıp ve üzerine baksın. Paramızda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yazmaktadır. Bunun ''Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'' olarak değiştirilmesini bekliyoruz. Nedenini biraz araştırınca, sizler de daha iyi anlayacaksınız. Madeni paralarda ''Cumhuriyeti'' yazmaktadır, ama kağıt paralarımızda şu an yazmıyor, buda ayrı bir ?

Made in Türkiye
Para
 

Türkiye Cumhuriyeti
Türk Lirası

  2) Ayrıca paramızın değer kaybetmemesi için, düşük ayarda altından veya gümüşten madeni paralar yapabilir miyiz, ülke olarak. Böylece paramız direkt altına bağlı olacağı için, değer kaybı durumumuzda olmaz, yani her zaman dünyada geçen bir paramız olur. Düşünülmesi gereken önemli bir konuda, bu bizce.

   Sizler ve Ülkemiz için analiz yazılarımız devam etmektedir. Bizim amacımız Ülkemizin dünyada en iyi yerlere, millet ve devlet el ele beraber gelmesidir. Yazılarımızı tanıdıklarınıza gönderirseniz, onlarında ilave bilgiler öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Başka bir yazımızda görüşmek üzere herkese Saygılar sunarız...




Kaynaklar; wwwresmigazetegovtr 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Yakında olabilecek sorun, Karavanlar