22 Mayıs 2022 Pazar

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanları

   Devletimizi illerde temsil eden yönetim görevlisine Vali, ilçelerde ise Kaymakam denir. Bulunduğu yerleşim yerindeki temizlik, su, toplu taşıma, yol..vb..gibi kamu hizmetlerine bakan birime Belediye Başkanlığı, burayı yöneten kişiye ise Belediye Başkanı denilmektedir.

Vali Kaymakam
Vali Kaymakam Belediye Başkanı

   Herkesin ikamet ettiği yerlerde bu yöneticiler vardır ve işleri olduğunda Valiliklere, Kaymakamlıklara ve Belediye Başkanlıklarına giderler. Ayrıca mahallelerimizde ise sorunlarımızı dinleyen muhtarlarımız vardır.

   Milletimiz bu kurumsal dairelere gittikleri veya yollarda bu yöneticileri gördüklerinde onlardan bazı doğal davranışları beklerler. Bunları tüm yöneticilerimizin yapması, çok hayırlı olur İnşallah. Yazımızda yöneticilerimizden halkın beklediği davranış temennilerini yazacağız.

  MİLLETİMİZİN YÖNETİCİLERDEN BEKLEDİĞİ TEMENNİLER

- Halkı ile iç içe, beraber olsunlar

- Hatırını ve dertlerini sorsunlar

- Dertlerini artırıcı değil, azaltıcı olsunlar

- Devletimizin kucaklayıcı gücünü, her zaman yanında hissettirsinler

- Her zaman halkın yanında olsunlar

- Milleti her zaman kendilerinden daha kıymetli görsünler

- Özverili ve çalışkan olsunlar

- Yüzlerinde tebessüm hiç eksik olmasın

- Mesai kavramını unutsunlar

- Sizleri bir abi, bir büyüğü gibi görsünler

- Yorulmak nedir bilmesinler

- Sizlerden samimiyet görsünler

- Hoşgörülü olsunlar

- İşleri çözme konusunda azimli olsunlar

- En sıkıntılı anlarında sizleri gördüğünde, sevinerek tüm sıkıntılarını unutsunlar

   Yukarıda yazdıklarımız çok gibi görünebilir ama bizler ÇOK ŞEYLER istemedik. Sadece halkımızın gülmesi ve büyümesi için gereken talepleri yazdık.

   Bunları yapan yöneticiler hiç bir zaman kaybetmezler. Görev süreleri bitip şehir, ilçe veya makamlarından ayrıldıkları zaman, sevgi seli içinde gözyaşları ile uğurlanacaklardır. Çünkü görev süreleri boyunca onlara iyi davranmışlarsa, çok hayır duaları almışlardır. Buda onlara fazlası ile yeter. Bunları gören kıymetli halkımız ise bu yöneticileri asla yalnız bırakmaz ve onlar giderken çok hüzünlenirler.

   Son Valiler Kararnamesinde bu durumları gördük (göz yaşları ile uğurlananları), ileride daha da çok görmek isteriz. Unutmayalım bazen bir dua 1000 tane başka büyük işten hayırlıdır. Kimin duasının kabul olacağını ise sadece Allah C.C. bilir.

  Bir örnek verecek olursak, Türkiye'nin 81 ilinde bir anket yapılsa ve sorulsa ki;

- Bugüne kadar Türkiye'deki illere atanan valilerden yaptığı hizmetler ile ilk aklınıza gelen Valimiz hangisidir denilse, cevapların büyük çoğunluğu Sayın Rahmetli Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu olacaktır. Tüm Vali ve yöneticilerimizin Rahmetli Yazıcıoğlu gibi hayır duaları ile anılmasını her zaman dileriz.

   Tüm yöneticilerimizin görev süreleri biterken, arkanızdan sevinç gözyaşları ile uğurlanmanızı temenni ederiz. Ülkemizdeki tüm yöneticilerimize Saygılar sunar, başka yazılarımızda görüşmek dileğiyle herkese Hayırlı günler dileriz...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwicislerigovtr (resim), muhtar, vali kaymakam belediye başkanı sıralaması, BELEDİYE BAŞKANI, Yönetici, VALİ, YÖNETİCİ, Süper Vali Recep Yazıcıoğlu, Rahmetli Recep Yazıcıoğlu, Rahmetli Süper Vali Recep Yazıcıoğlu, yöneticilerden beklenen özellikler, yöneticilerden beklentiler, halkın belediyelerden beklentileri, halkın belediye başkanı, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

İran ve İsrail Ne Yapıyor