16 Haziran 2022 Perşembe

Sonbahara girerken dikkat

   Bu yazıyı yaklaşık 40 gündür gözlem yaptıktan sonra yazıyoruz, çünkü akıllarda çok soru işaretlerimiz vardı. Bunun için ülkemizi ve dünyayı iyi gözlemlemek lazımdı, bizde bunu yaptık ve yazımızı yazmaya karar verdik. Yazımıza başlarken daha önceden yazdığımız başka bir analiz yazımızdan bahsedeceğiz, sonra asıl yazımıza başlayacağız. Biz yazımızda sebepleri ve olası tarihleri ihtimallerle beraber vererek yazacağız.

   Sitemizi takip edenler iyi bilir, 5 şubat 2021 tarihinde (16 ay önce) içerisinde farklı alt başlıkların olduğu bir yazı yazmıştık, bu yazıda Nisan 2021 ayına dikkat demiştik sebebi ile. O yazımızı tekrar okumak isteyenler bu linke bakıp, okuyabilir. Sonra 4 nisanda emekli amiraller darbe imalı bir bildiri yayınlamışlardı, toplumda da çok büyük tepkiler olup soruşturma açılmıştı. Burada sebep olarak, Hsk üyelerinin seçimleri demiştik (o an ülkemiz için önemli bir seçimdi bu)

Sonbahar
Sonbahar Plan

   Yurt dışı güçler ülkemizde önemli kararlar alınacağı veya seçimler olacağı zaman, genelde planlar yapmaya başlar. Yada kendi ülkelerinde seçimler olacağı zaman, puan kazanmak için yaparlar. Amaçları Türkiye'nin başına bazı sorunlar açıp gündemimizi meşgul edip, Türkiye'nin büyümesini yavaşlatmak ve komşu ülkelerle olan işlerimizi zayıflatmaktır. Bugüne kadar ki ekonomik ve fiili darbelerin arkasında hep dış kaynaklar, var güçleri ile olmuştur. 

   8 gün önce Amerika'nın Türkiye için istediği haritalı planını yazmıştık. Bu haritaya göre Türkiye'yi bölme planları vardı. O yazımızı tekrar okumak için bu linkimize bakabilirsiniz. Peki bunların olması için Amerika neler planlıyor olabilir? Bunlara biraz değinmeye başlayalım.

   Son zamanlarda Yunanistan'ın garip söylem ve davranışları herkes tarafından malumdur. Kimimiz bu Yunanistan ne yapmaya çalışıyor, kimimiz Yunanistan eceline mi susadı demeye başladı. Sonuçta Yunanistan'ın yaptıkları normal durumlar değil. Hatta Eylül 2021 yılında (9 ay önce) Yunanistan ve benzer hareketleri yapan başka komşular için bir analiz yazısı da yazmıştık ve buradan komşudan fayda gelir, uzaklardaki ancak menfaat olursa gelir demiştik. Bu yazımızı da okursanız, aşağıda yazacaklarımız daha net anlaşılır, o yazımızı da bu linkten okuyabilirsiniz. 

   Herkes şimdi Yunanistan şunu yapacak, bunu yapacak diye yazacağımızı zannediyor ama biz bu konuya fazla girmeyeceğiz. Çünkü bize oyun kuranların, bizim dikkatimizi başka tarafa çekmek olduğunu iyi biliyoruz. Yani demek istiyoruz ki, Yunanistan'ın yaptığı hareketler, tamamen dikkatimizi başka taraflara çekmek içindir. Asıl plan bizlere göre gizleniyor ve şu ana kadarda bu planı yazan bir haberi göremedik. Bu arada Yunanistan ile ilgili bir notta yazalım, kimsenin hatırı da kalmasın.

   Yunanistan'ın nüfusu şu an 11 milyon yok, yani Türkiye'nin %12 si kadar nüfusu ancak var. Ayrıca bizdeki Siha teknolojisi ve diğer askeri teknolojik ürünler Yunanistan'dan kat be kat fazla. O yüzden Yunanistan bir hamle yaparsa, kendileri bilir. Onları dolduruşa getirip üzerimize salacak olanlar bir anda ortadan kaybolurlar, sonrasında ise neler olacağını yazmaya bile gerek yok, bizlere zaman kaybı olur.

   Bugün büyüyen Türkiye'nin yükselişini durdurmaya çalışmak isteyenlerin yapabilecekleri ihtimaller neler olabilir diye, 2 ay öncesinden düşünmeye başlamıştık ve ülkemizin önünde önemli neler var diye araştırdık. Bununla beraber Amerika'da neler var ona da baktık. Sonra şunları gördük.

NİÇİN İSTİYORLAR 

1) Görev süresi 6 Ekim 2022 tarihinde görev süresi bitecek olan bir Anayasa Mahkeme üyeliği için seçim takvimi olacak. Bu üyelik seçimi için süreç eylül ayında olacak. Bu önemli seçim zamanını Amerika kullanmak isteyebilir, bunu not olarak yazalım.

2) Amerika'da 8 Kasım 2022'de ara seçimler var. Bu seçimlerden önce Türkiye üzerinden puan kazanmak isteyen Biden'ın, Türkiye'de yapmak istediklerini bitirmiş olması gerekir.

   Peki Amerika ve başka ortak ülkeleri gizli planlarında neler yapabilir? Derinlemesine düşününce ve konuşmalarına bakınca gözümüze takılan ihtimaller şunlardır.

NELER YAPABİLİRLER, O İHTİMALLER

1) Darbe girişim denemesi, 15 Temmuz benzeri 

2) Yunanistan üzerinden savaşa girdirme planı

3) Cumhurbaşkanı ve Sayın  Bahçeli'ye suikast 

   Son günlerde Yunanistan'ın konuşmalarına bakınca kendilerinden çok emin bir tavır var. Yabancı kaynaklara bakınca kendilerinden çok emin tavırları var. Amerika Başkanı zaten seçilmeden önce kendinden çok emin tavırlı olan, konuşması vardı. Hepsinin kendilerinden % 100 emin olmaları bizlerin aklında çok soru işareti oluşturdu. Bunların hepsini yukarıdaki 3 ihtimalle birlikte düşününce, şunları analiz ederek yazabiliriz.

ANALİZLERLE 3 İHTİMAL

1. madde ile istediklerini % 100 yapamazlar, çünkü denediler olmadı. Millet artık çok uyanık, bir daha buna benzer bir şey olursa Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, neler olacağını söylemişti önceden.

2. madde için görüşümüzü yukarıda yazdık, yani tamamen hedef şaşırtma durumunu görüyoruz. Aksi halde Yunanistan bir hamle yaparsa, ertesi gün yaptığına pişman olur. Yanında da onu dolduruşa getirenler kaybolur. Ayrıca adaları silahlandırdığı için konu AB'ye taşınır ve adaları geri alabiliriz.

   Gelelim 3. maddeye. Eğer Amerika ve ortakları kendilerinden % 100 emin olarak konuşuyorlarsa, bu ihtimal onlar için, en sağlam yoldur. Diğer ihtimallerde % 100 olasılık yoktur ama bunda olabilir. Peki bunu nasıl yapacaklar, çok zor olduğunu kendileri bizden iyi biliyorlar. 

   Bunu da çok düşündük ve empatiler yaptık. Bizim amacımız büyük Türkiye'nin dünyada yükseliş sürecini hızlı şekilde yapmasıdır, buna engel olmak isteyenlere karşı birlik olmaktır.

   Yukarıdaki seçimleri, eylül ayını (20 ağustos ile 5 eylül arası tahmin ediyoruz planlarını) ve suikast ihtimalini birlikte düşünürsek nasıl olabilir diye yaptığımız düşünmelerin olası ihtimallerini, yazmak istiyoruz.

3. MADDE için OLASI İHTİMALLER

- Böyle bir ihtimali ancak Sayın Erdoğan ve Bahçeli'nin kendilerini çok güvende hissettiği bir anda yapmayı planlamış olabilirler.

- Sayın Erdoğan ve Bahçeli'nin bir arada olacağı ne programlar olabilir diye düşünelim Eylül veya eylüle yakın zamanlarda, onlara bakalım.

- 26 Ağustos Malazgirt Zaferi kutlamalarında yapabilirler

- 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde yapabilirler. Mesela bir helikopterden veya siha'dan roket atılarak veya etrafta omuzdan atılabilecek mini füze, olabilir mi? 

   Çok zor ama Amerika kendinden bu kadar çok emin gibi konuşurken milyonda bir ihtimalde olsa, düşünmek lazım. Aynı Rus Elçi suikasti nasıl olmuştu, direkt yakınına kadar gelen polis yapmıştı. O yüzden en küçük her ihtimali düşünmek lazım (istihbaratımız zaten çok iyi çalışıyor, ama ne olur olmaz diye olabilecek ihtimali yazıyoruz). Veya 15 Temmuz'da Meclisimize nasıl bomba attılar, bunu düşünün, kimin aklına gelirdi böyle bir şey, değil mi?

   Allah Korusun, bunların planı tuttu diyelim, sonrasında ne olacak, ona bakalım. Çünkü birileri % 100 emin plan yapıyorsa, sonrasını da düşünüp, planlamışlardır. 

  Kanuna göre;

''Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenden dolayı boşalması ve  T.B.M.M. genel seçimine bir yıl veya daha az süre kalması halinde, Cumhurbaşkanı Seçimi, makamın boşaldığı günden sonra gelen altmışıncı günü takip eden ilk Pazar günü T.B.M.M. genel seçimleriyle birlikte yapılır''. Buna göre eğer Eylül civarı suikastler yapılıp Sayın Erdoğan ve Bahçeli öldürülürse, seçim 60 gün sonraki ilk pazar olacak, yani Kasım ayında.

   Bizler bu yazıyı niçin o kadar düşünerek yazdık? Çünkü birileri dünya insanlığını zorlamaya yani robotik insanlık için çalışıyor, huzur olmasın istiyorlar. Bunlar için engel olarak Türkiye'yi görüyorlar. O yüzden onlar 2 hamle plan düşünüyorsa, bizler  4 gerekirse 8 hamle planı düşünmeliyiz. Bu yüzden bizler yaklaşık 40 gündür düşünüyoruz ve şimdi yazdık. Bir Vatandaş olarak üzerimize düşeni yaptık, gerisi Devlet Büyüklerimizin ve Vatandaşlarımızın kararıdır.

   Ayrıca buraya yazmadığımız ama aklımızda olan başka konularda var. Eğer Devlet Başkanımız isterse, yüz yüze bir toplantıda yazamadıklarımızı da kendisine iletiriz. Birlikten kuvvet doğar, amacımız Dünya'ya huzur gelsin, insanlar mutlu yaşasın. Onlara göre Türkiye önlerinde en büyük engeldir. Bizlere göre ise Türkiye Dünya'daki insanların mutlu olabilmesi için, sığınacağı büyük bir liman kapısıdır.

  Peki bu denilenlerin hepsinin olduğunu düşünürsek, sonrası için neler planlamış olabilirler, onları da yazalım.

SONRASI İÇİN OLASI PLANLARI

- Önlerindeki engel kalktığı için, dünyada petrol fiyatlarını indirecekler

- Dolar fiyatlarını indirecekler

- Dünyadaki nakliye sıkıntılarını bitirecekler

- Bir bakıma pembe mutluluk verecekler bizlere

- Sonra bir şekilde reklam edip, imf'den borçlar almamız gerektiği söylenecek ve borçlar alınabilir

- Savunma sanayimiz için üretim yapan fabrikalara bahanelerle zincirler vurulmaya çalışılacak veya başka ürün yapan fabrikalara dönderilmeye çalışılacak.

- Bu sakın olmaz demeyin, zamanında Şakir Zümre (1925 sonrası) tayyare bombaları ve havan topları üreten fabrika yapmıştı. Ama bahanelerle bunu soba fabrikasına çevirdiler, en sonunda da fabrika kapandı! Bu ve başka örnekleri 17 ay önceki bu yazımızdan okuyabilirsiniz, Ocak 2021 yılında yazmıştık.

- Sonra Suriye ve Irak'ta yıllardır hayal ettikleri bir devletçiği ! kurmak isteyebilirler.

- Karadeniz'deki doğalgaza Amerika el koyabilir

- Akdeniz'deki doğalgazlara Amerika ve başka ülkeler el koyabilir

- Yurt içindeki petrol kuyularına yine zamanında yapıldığı gibi betonlar dökülebilir

- Bazı ülkelerle yapılan deniz yetki anlaşmaları, iptal edilebilir

- Uyuşturucuyla yapılan büyük mücadele zayıflatılabilir

- Kudüs'ü savunmak zayıflatılabilir

- İha, siha ve tiha fabrikaları, oyuncak fabrikasına dönüştürülebilir

- Devrim arabamızın başına gelen durum çok basit bir algı reklamı ile Togg arabamızın başına getirilebilir. Mesela bataryalar zayıf diyebilirler.

- Uzay çalışmalarımız % 95 bitirilebilir veya bütçe yok denilip 50 yıl sonrasına bekletilebilir

- Uçak projelerimizi bu bir rüyaydı uyanın deyip, bitirebilirler

- Cimer irtibat hattı zayıflatılır, iş göremez hâle getirilebilir

- Yol yatırımları çok denilip, 30 yıl yol yapılmayabilir daha

- Hastane yatırımları aşırı olmuş, daha ne gerek var denilip durdurulabilir

- Döviz yükselmesin diye faizler artırılır. Dolayısı ile yatırıma gidecek paralar, faizlere gitmeye başlatılabilir.

- Hızlı trenle kazalar olur, en iyisi sizler kara trenlere devam edin diyebilirler

- Size SİPER (s400 benzeri kendi sistemimiz, yapılıyor şu an) savunma sistemi lazım olmaz denilip, üretim durdurulabilir

- Doğalgaz arama gemilerine verilen paralar israf, denizlerdeki doğalgaz çekilmiş denilebilir

- Nükleer santral felakettir denilip, durdurulabilir (halbuki amerika'da 104 tane var şu an)

- Çok havaalanınız var, yarısını kapatalım diyebilirler

- Helikopterler arıza çıkartabilir, üretmeyin diyebilirler. Yerine tarlalara buğday ekip, saman ihracatı yapın diyebilirler.

- Altay tankı, Som füzeleri, Mpt tüfekleri, Pars zıhlı araçlar, Akıllı bombalar ve Mematt mayın temizleme araçları boş işler denilip, üretimleri durdurulabilir.

- Uçakla hasta taşımak çok maliyetli, Amerika bile yapmıyor bu işi, hemen israfı kaldırın diyebilirler

- Bu kadar otoyol, köprülü dal-çık yollar fuzuli, daha yapmayın diyebilirler

- Metroları çok yapmışsınız denilip, yapılacak olanlara kumlar dökülerek kapatılabilir

- Üniversiteler fazla, yarıya indirelim. Okumak isteyen varsa bizim ülkemize gelsin diyebilirler

- Spor salonları çok fazla ne gerek var denilip, tüm yeni yatırımlar durdurulabilir

- Devasa barajlara ne gerek var, gerekirse biz size ucuz elektrik verebiliriz denilip, yatırımlar durdurulabilir.

- Yeni limanlara gerek yok denilip, yatırımlar durdurulabilir

- Devletin görevi ev yapmak değil denilip, Toki yatırımları durdurulabilir

-Bilim Merkezleri, Millet Bahçeleri, Tika kuruluşu, Gençlik merkezleri, Devasa kütüphaneler ve Ağaçlandırma gibi durumlara ne gerek var denilip, durdurulabilir hepsi.

- Eskiden ilaçları tek hastanelerden alıyordunuz, şimdi bu kadar eczaneye ne gerek var denilip, eskiye döndermeye çalışabilirler.

- Başörtü yasağını bir şekil geri getirebilirler

- Kur'an kurslarına gitmek için 12 yaş sınırını geri getirebilirler

- Meslek liselilere katsayı engelini geri getirebilirler

- Afrika size çok uzak, ne zaman harcıyorsunuz diyebilirler

- Ayasofya'ya çok turist çekmek için, eski hâline (müze) dönderelim diyebilirler

- Fabrika kurmayın, dışarıdan ucuza alabiliriz deyip, yeni fabrikaların yapılması engellenebilir

- Teknoloji festivallerine ne gerek var, internetten teknolojiyi takip edin diyebilirler

   Bunlar gibi başka onlarca olası plan maddeleri yazabiliriz, bizden şimdilik bu kadarı yeter. Bundan sonra karar sizindir milletimiz. Gördüğünüz gibi Amerika ve irtibatlı olduğu ülkeler boş durmuyor? Ya bu yazdıklarımıza hayal ürünü masallar diyeceksiniz, yada bu kadar analiz boşuna değil. Zaten bir şeyler olacağı belli deyip, gözümüzü dört açacağız.

   Yazımızı herkese okutursanız, milyonlar öğrenmiş olur. Bizden analizler yaparak yazması, sizden ise okuyup, tanıdıklarınıza göndermektir. Şimdiden yazımızı göndereceğiniz için teşekkür eder, başka yazılarımızda yine görüşmek üzere herkese Saygılar sunarız...



Kaynaklar; wwwmevzuatgovtr, wwwgooglecom, wwwtrcooltextcom (resim)

2 yorum:

Öne Çıkan Yayın

Moskova'daki terör saldırısı ile verilmek istenen mesaj