1 Eylül 2022 Perşembe

Geçmişteki Çocuk Oyunları

   Zaman nasılda kolayca akıp geçiyor değil mi hayatımızdan? Daha geçenlerde herkes çocuktu, sonra genç oldu, sonra büyüdü. İnsan büyüyünce en çok çocukluk günlerini özlüyor. O günlerdeki arkadaşlarını, mahallede oynadığı oyunları ve daha nice anılarını.

   Bugünkü yazımızda sizleri biraz nostaljiye götüreceğiz ve eski günlerde oynanan oyunların isimlerini yazmaya çalışacağız.

Çocuk
Çocuk Oyunları

MAHALLEDEKİ ESKİ OYUNLARIMIZ

Çelik çomak oyunu

Misket oynamak (bilye)

Körebe oyunu

Gazoz kapağı 

Saklambaç oyunu

Yakan top oyunu (Ortada sıçan)

İstop oyunu

İp atlamak

Yağ satarım bal satarım

Tek kale maç

Beş taş oyunu

Topaç çevirme

Dokuz taş (üst üste taşlar yığılır)

Seksek oyunu

Sos oyunu

Mendil kapmaca oyunu

Üç taş oyunu

İsim şehir oyunu

Sözcük bulma oyunu

Parmakta çubuk saydırmak oyunu (denge oyunu)

Ayakla top saydırmak

Parmakta basket topu döndürmek

   Oyun isimlerini okuyunca bir anlık eskilere gidip duygulandınız ve neydi o günler dediniz. Bu yazıyı yazmamızdaki amacımızda sizi anılarınıza götürüp, eski günleri yad ettirmekti. Bunu başarabildikse, ne mutlu bizlere. Ayrıca günümüzdeki çocuklara da bu oyunlardan bildiklerinizi öğretirseniz onlarda hem mutlu olurlar, hem de dijital oyunlardan uzaklaşıp, gerçek hayatı yaşamış olurlar. Yani sanal arkadaşlıklar yerine, gerçek arkadaşlarla oyunlar oynarlar.

   Yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız, başka bir yazımızda daha görüşmek üzere herkese Saygı ve Selamlarımızı sunarız...



   Kaynaklar ve etiketler; wwwtrcooltextcom (resim), eski oyunlar nelerdir, eski nesil oyunlar, eski zamandaki oyunlar nelerdir, eski oynanan oyunlar nelerdir, eski zamanlardaki oyunlar nelerdir, eski zamanlarda oynanan oyunlar nelerdir, geçmişteki oyunlar nelerdir, nerede o eski oyunlar, çocuk oyunları isimleri, çocuk oyunlarının isimleri, çocuk oyunlarının adları nelerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Kalkınma Yolu Projesi Niçin Önemli?